Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeparációs szorongás vs....

Szeparációs szorongás vs. Fűtésszezon?

Figyelt kérdés
Sziasztok, röviden a kérdésem lényege, hogy a jelenlegi lakhelyünkön a kazán a pincében van, én pedig egy éves, egész pontosan 13 hónapos gyerekkel vagyok otthon, sokszor csak kettesben. Ez azt jelenti, hogy minden egyes nap kb. óránként le kell mennem a pincébe egy-két percre, de ezt a lányom nagyon nehezen viseli. Amikor felérek, úgy sír, hogy alig tudom megvigasztalni. A lépcső keskeny, nem tudom egész nap fel-le hurcolászni rajta. Máshogy nem megoldható a fűtés. Ráadásul a tél pont a szeparációs időszakának a kellős közepére esik. Szerencsére jövőre már nem itt fogunk élni. De ezt a telet valahogy ki kellene bírni. Várható, hogy hónapokig ez lesz vagy egy idő után elfogadja, hogy el-eltűnök pár percre?
2017. nov. 16. 05:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
18%
Szépen kell hozzá szoktatnod, hagyd magára először kicsit rövidebb időre, és nézd meg, hogy hány perc múlva kezd el sírni. Tudnia kell, hogy anya mindig visszajön, és nem hagy el. Persze amint elkezd pityeregni nem kell hozzá berohanni. Próbáld a napok folyamán kicsit hozzászoktatni, ez nem fog egyik percről a másikra menni, de legyél türelmes :)
2017. nov. 16. 05:56
 2/28 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudsz hozzá beszélni addig? Ha hallja a hangod, akkor tudja, hogy közel vagy.

Ha ez nem megoldható, akkor beszéld meg vele, hogy most mész, de mindjárt visszajössz. Az néha segít.

A szeparációs szorongás se tart örökké.

2017. nov. 16. 06:06
 3/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Alkalmazni fogom, bízom benne, hogy beválik. :)
2017. nov. 16. 06:13
 4/28 A kérdező kommentje:
2, sajnos odáig már nem ér fel a hangom. :( Szoktam mondani neki, hogy csak picit megyek el, de még nem érti.
2017. nov. 16. 06:16
 5/28 anonim ***** válasza:
13%
Minek óránként a pincébe menni? ??? Ha meg kell, mert olyan xar a kazán, miért nem viszed magaddal?
2017. nov. 16. 06:21
 6/28 A kérdező kommentje:

5, téged meg minek tanítottak meg olvasni, ha csak felületesen sikerül alkalmazni? Leírtam feljebb, miért nem tudom magammal vinni.

A kazánnak semmi baja, csak kicsi a raktere, a ház meg nagy. (Hogy miért kicsi? A bérbeadó biztos meg tudja mondani.)

2017. nov. 16. 06:27
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor tenne jó szolgálatot egy csatos hordozó, amivel könnyen viheted.

Mert attól csak hosszabbodni és rosszabbodni fog a szepa, ha ott hagyod és csak magyarázni próbálsz.

2017. nov. 16. 06:53
 8/28 anonim ***** válasza:
10%
De, meg tanitottak olvasni, kedves. Ahol te le tudsz menni, ott a gyereket is le tudod vinni. Épeszű, felelősségteljes felnőtt amúgy se hagyná egy ekkora gyereket felügyelet nélkül egy percre sem -pláne hogy hallotávolságon is kívül van.
2017. nov. 16. 06:56
 9/28 A kérdező kommentje:

8, lehet, hogy olvasni megtanultál, de jóindulatot nem kaptál mellé útravalóul. Jelenleg nem vagyok könnyű helyzetben, tanácsra lenne szüksègem, segìtségre, amit mindenkitől kaptam, egyedül tőled nem.

A többieknek köszönöm a válaszokat, mivel vannak egymásnak ellentmondók is, így mindet alaposan megfontolom.

2017. nov. 16. 07:05
 10/28 A kérdező kommentje:
Egyébként én hallom őt lent is, csak ő nem hiszem, hogy tisztán hall engem.
2017. nov. 16. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!