Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeparációs szorongás vs....

Szeparációs szorongás vs. Fűtésszezon?

Figyelt kérdés
Sziasztok, röviden a kérdésem lényege, hogy a jelenlegi lakhelyünkön a kazán a pincében van, én pedig egy éves, egész pontosan 13 hónapos gyerekkel vagyok otthon, sokszor csak kettesben. Ez azt jelenti, hogy minden egyes nap kb. óránként le kell mennem a pincébe egy-két percre, de ezt a lányom nagyon nehezen viseli. Amikor felérek, úgy sír, hogy alig tudom megvigasztalni. A lépcső keskeny, nem tudom egész nap fel-le hurcolászni rajta. Máshogy nem megoldható a fűtés. Ráadásul a tél pont a szeparációs időszakának a kellős közepére esik. Szerencsére jövőre már nem itt fogunk élni. De ezt a telet valahogy ki kellene bírni. Várható, hogy hónapokig ez lesz vagy egy idő után elfogadja, hogy el-eltűnök pár percre?
2017. nov. 16. 05:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
12%

Az hogy lehet, hogy te hallod, a gyerek meg téged nem? Süket?

Egyébként ha hallod, majd azt is hallod, ahogy utánad indul és legurul a lépcsőn, de tenni nem tudsz ellene.

2017. nov. 16. 07:10
 12/28 anonim ***** válasza:
10%

Valoban, ez érdekes, utolsó. Ő hallja a gyereket de a gyerek nem hallja....

Persze kérdező, jóindulat kell ide, nem józan ész. Minek az?

2017. nov. 16. 07:13
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem tudom eldönteni rólad, hogy butább vagy vagy rosszindulatúbb?

Tényleg azt feltételezed, hogy egy egyéves gyereket szabadon hagynék kószálni a lakásban és nem tenném biztonságos helyre, ahol nem tud utánam jönni? (Kiságy, járóka)

A gyerek pedig azért nem hall tisztán, mert a szinttel tompul a zaj. Így a hangomat hallja, de azt már nem, hogy mit mondok. Már ha nem sírja túl, ez esetben egyáltalán nem fogja hallani.

2017. nov. 16. 07:15
 14/28 A kérdező kommentje:
Aki nem tud segíteni, azt megkérem, hogy inkább ne írjon. A kérdést tényleg nem kötözködőknek tettem fel.
2017. nov. 16. 07:19
 15/28 babyboom567 ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Sajnálom hogy ilyen helyzetbe vagy.

Én magamból(és saját gyerekemből)kiindulva vagy

-hordozóba vinném magammal

-vagy addig kiságyába tenném(sajnos ha sír,akkor sír)

-vagy ezeket váltogatva

Mondjuk az én gyerekemet nem nehéz lekötni 2 percig,de csak úgy felügyelet nélkül nem hagynám a lakásban.(bár vannak gyerekek akik a kiságyból is kimásznak)

2017. nov. 16. 07:46
 16/28 anonim ***** válasza:
27%

Ha már most óránként kell rátenni, mi lesz, ha napközben is fagyni fog? Tízpercenként szaladgálsz majd?

Elég élhetetlen környezet.

És a saját dolgodat nehezíted csak a bőgni hagyással. Költözés vagy kösd magadra

2017. nov. 16. 08:20
 17/28 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 15-össel. Én is magamra kötve levinném, néhakiságy, járóka is megoldás lenne ( főleg ha épp alszik.)
2017. nov. 16. 08:30
 18/28 anonim ***** válasza:
94%
Én meg gyereket nem vinnék a kazán közelébe. Kipattan egy szikra, mi van ha a kis arcára? Én azt választanám, hogy berakom a kiságyba, inkább sírjon egy kicsit, mint megégesse magát. Lehet sarazni a kérdezőt, de ő legalább fűt a gyerekre... Nem úgy, mint sokan mások.
2017. nov. 16. 08:34
 19/28 anonim ***** válasza:
83%

Szia. Lehet hülye ötlet, de ha bébiőrön keresztül beszélnél hozzá? Csak fordítva, magaddal vinnéd a babáét, a baba meg a hallgató készüléket kapná. Hátha megnyugtatná, hogy hallja a hangod.

Továbbá foglald le ilyenkor valamivel, csilivili játékkal, újsággal azt imádjak, addig osonj ki a kazánhoz. Tapasztalatom szerint nem kell mindig bejelenteni a picinek, hogy na most anya elmegy, de jön vissza. Simán felfogja ennyi idősen, hogy elmégy. Tudod, ilyen rituálé szerűen összekapcsolódik a pici agyában egy bizonyos magatartásod (ahogy ilyenkor beszélsz vele, az előre nyugtatás) meg az, hogy te eltűnsz egy időre. Na ő minden nap többször is átél egyfajta tortúrát, ami nem segít a szeparációs szorongáson. A helyedben amúgy azt tenném, hogy leteritenék neki valami játék szőnyeget, letenném játszani, közben tenném a dolgom, de végig beszélnék hozzá, bátorítanám, hogy játsszin csak, ügyesen :) aztán mikor nagyon belemerül valamibe picikét eltávolodnék, de ezt is tök természetesen, jelzés nélkül és megfigyelném, hogy ez milyen hatással van rá. Pl. Azonnal észreveszi?-mert akkor nagyon erős a félelme, vagy csak pár perc elteltével? Így megtudhatod mi játszódik le benne, és hogy ebben mekkora szerepe van annak, mikor előre stresszeled. Bármi kiderülhet. Lehet, hogy komoly a szorongása, lehet, hogy kevésbé, ezt tehát le kell mérni első körben.

Még egy jó tanács, tudom egy anyának nem könnyű egyedül otthon, de ebben a kérdésben próbálj nagyon racionális maradni és kontroll alatt tartani a szitut, mert ha a baba azt érzékeli, hogy anya is kétségbe esik, mikor ő a szorongását éli meg éppen az drámaibbá teheti számára a helyzetet, mint amennyire valójában az.

2017. nov. 16. 08:37
 20/28 anonim ***** válasza:
Videós bébiör, azon keresztül tudsz hozzá beszélni és ő is lát téged.
2017. nov. 16. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!