Mikor kezdődött a gyermeketeknél a szeparációs szorongás, és meddig tartott?
8-9 hónaposan kezdődött az első, éjszaka is visszaalvásnál bent kellett maradni nála amíg el nem aludt meg nappal a lábamba kapaszkodott. Kb 1,5-2 hónap volt.
Az időpont is és a baba viselkedése is változó lehet, nincs fix ideje és jele.
Fogzásnál is mindig nagyon anyás és nyűgös.
8-9 honap között volt csak.
A távoli rokonok akik pont ezidőtájt tudtak csak babázni, el is könyvelték a gyerekem hogy nem lehet vele játszani, szerintük tul anyás biztos el van kapatva stb
Hiába emlékeztettem őket hogy nem rémlik, hogy 4-6 honaposan milyen mosolygosan el volt a kezükben..?
Mai napig (mivel nem ismerik hogy valojában nyitott, barátkozós) rajta hagyták a bélyeget.
A szeparácio fogalmát végképp hiába taglalom nekik..
Es ugye rokongyerekkel meg pont nem szeparácios időszakban találkoznak, rola meg az kering, ő az igazi kisgyerek.
Ez a megkülönböztetés felnőtt létükre...hát az ember a rokonait pont nem cserélheti le
Bocsi hogy kipanaszkodtam magam
Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat.
A szakirodalmat ismerem, tanultam is erről, de 7-8 hónapra írják inkább (kivétel ez az oldal, itt 5-8 hó [link] így a valós élethelyzetekre voltam kíváncsi.
Harmadik gyermek egyébként, de a másik kettőnél később kezdődött, és nem volt ennyire szörnyű. Vagy csak nem emlékszem már. :)
Utolsó! A szeparációs szorongás egy világszerte megállapított szimptóma, ami a babák fejlődésének egy bizonyos időszakát érinti. Neves tudósok ismerték fel, és írták le a jellemző jegyeit.
Nem gondolod, hogy akkor nálatok van a bibi, ha ez kimaradt? Valamiért nem úgy fejlődött, ahogy normális. :) Vagy épp már belenyugodott, hogy anya nincs, ha sír, akkor sem?
Azóta angol cikkeket is tanulmányoztam, ott inkább 6-8 hónapra teszik, és csak 2-3 éves kor után kóros a megléte, addig bármikor előfordulhat.
Kedves utolsó, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, itt is azt írják, az egészséges pszichés fejlődés egy szakasza ez. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!