Hogy nevelitek kisebb gyermeketeket? Csak nekem ennyire fura ez? Nem tudok ezzel megbarátkozni!
Van egy ismerősöm akinek már másfél éves elmúlt a gyermeke, az enyém 14 hónapos. Ha találkozunk az utcán az én gyermekem barátkozós és mint normális picik módjára meg szeretné nézni mi van a másik pici kezébe. Persze a másik irigy és nem mutatja meg. Következő alkalommal találkozunk az utcán és hallom amint anyuka mondja a picinek / miután az valamit mondott/ hogy nem kell odaadjad a másik picinek a játékot, nem kell megmutatni.
Kérdem én így kell nevelni egy gyermeket? Csak én nevelem arra hogy igenis kislányom mutasd meg, ő is hadd nézze meg! Másnak ez miért nem olyan egyértelmű?
Legalább az én lánykám nem irigy,ha mondom mutasd meg szépen odanyújtja a másik picúrnak. Csak olyan fura hogy mi lesz az ilyen kis emberkéből ha felnő.
Köszönöm nektek is a válaszotok! Lehet nem értelmesen írtam le. Persze tudom, hogy életkori sajátosság, csak azt akartam írni nektek, hogy én akkor sem azt mondom hogy ne mutasd meg, hanem hogy mutasd meg neki, nem veszi el csak megnézi. Szerintem ezen van a hangsúly. Nyilván egy ekkora ha nem akarja nem mutatja meg bármennyire is könyörögnénk neki, de nem azt erősítem benne hogy ne mutassa meg és legyen irigy hanem hogy ne legyen az.
Végül is csak erről szól a kérdésem, hogy azt mondjátok a gyermeketeknek hogy ne add oda vagy hogy muti meg, megnézi és visszaadja :))
Azért olyan morbid, hogy ha belegondolok, a gyerekeinket a legnagyobb jóindulat mellett arra próbáljuk nevelni, hogy számukra részben vagy teljesen idegen gyerekeknek mutassák meg, adják kölcsön, stb. az aktuális kedvenc játékaikat. Legyen az plüss, talicska, kislapát, homokozóvödör, bármi. Holott felnőttként ha egy vadidegen másik felnőtt odajönne hozzánk az utcán, hogy mutassuk meg neki az autónkat, a lakásunkat, a táskánkat, a nyakláncunkat, stb., nem veszi el csak megnézi, őszintén Ti megmutatnátok neki? Lehet hogy egy irigy dög vagyok, de én bizony nem.
Emellett én is szólok a kisfiamnak, hogy ne vegye vissza a játékát a homokozóban, hadd játsszon vele a másik is. Pedig jól lehet hogy egy vadidegen gyerek, akit addig sosem láttunk. Számomra elgondolkodtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!