Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fontos volt nektek hogy...

Fontos volt nektek hogy becézhető vagy éppen nem becézhető nevet válaszattok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok neves kérdés alatt olvasom hogy szép név csak nem lehet becézni. Főleg a rövidebb neveknél nem nagyon értem miért olyan fontos a becézhetőség. Névtől függetlenül is lehet becézni valakit.

2017. nov. 9. 19:14
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Mindent lehet becézni. Mi olyan nevet akartunk amit nem igazán lehet becézni, jobban szeretem ha valakit a rendes nevén szólítanak. Alma lett végül. Erre apósom előszeretettel Almáspitécskének hívja, de mindig jót mosolygok rajta. szerintem cuki.
2017. nov. 10. 15:01
 22/22 anonim ***** válasza:

Nekem még nincs gyerekem, nem is tervezek még, de sokat gondolkodom a neveken. Amit észrevettem, hogy sok név nekem tetszene, de a becézésétől, ami olyan elterjedt, "kapásból jön", kiráz a hideg :D Pl. nagyon tetszik a Richárd név (gyengéim a királynevek), de hogy akadályoznám meg, hogy senki se hívja Ricsinek? Sehogy.

Szóval ez lesz nálam szempont, hogyha van olyan tipikus beceneve, akkor az is tetsszen...

2017. nov. 13. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!