Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Soha nem akartam nem becézhető...

Soha nem akartam nem becézhető nevet adni a gyerekemnek, erre most csak olyanok "tetszenek". Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy nem lehet becézni. Volt más is így?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy névtől függetlenül úgyis lesz valami beceneve, de valahogy mégis zavar... :)

Tuti fiúnevünk volt, kb. 20 éve tudom, ha fiú lesz, úgy fogják hívni, a férjemnek is tetszett, erre most úgy néz ki, kislány lesz. :)

2017. jún. 9. 10:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nekem sem egy tipikusan becezheto nevem van, de en nagyon szeretem. Es van becenevem is, de csak a csalad becez, ok se mindig. Nekem nincs vele bajom. Orulok, hogy ugy hivnak, ahogy :)
2017. jún. 9. 10:25
 2/20 anonim ***** válasza:

Lányom Emma és ez sem egy nagyon becézhetö név, még is becézi mindenki. Emi, Mimi, Emmus...

A nagylámyom meg Gréta de öt csak Grétinek lehet becézni.

2017. jún. 9. 10:28
 3/20 anonim ***** válasza:
írd meg mi tetszik szerintem mindent lehet becézni
2017. jún. 9. 10:33
 4/20 anonim ***** válasza:

Off, de nem csak, a mi Gréta ismerősünket mindenki Grettinek hívta, szerintem tök jó :)

2017. jún. 9. 10:35
 5/20 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem a gyerek szempontjából sokkal jobb ha nem lehet becézni. Nekem sajnos olyan nevem van amit lehet, de gyűlölöm ha valaki nem a rendes nevemen szólít.
2017. jún. 9. 10:43
 6/20 A kérdező kommentje:

Köszi!

Petra, Zita, Rita, Villő, ezeken gondolkodunk. Egyik sem az igazi, de nem találunk jobban.

Persze, Petrus, Zitus, Ritus...de ezek azért nem annyira vállalható becenevek a mindennapi életben.

De lehet, hogy amiatt vagyok ennyire megijedve, mert én Dóra vagyok, de gyűlölöm, ha Dórának szólítanak. Egyszerűen nem tudom elviselni, csak ha Dórinak hívnak.

De akkor ő hátha meg pont fordítva lesz. :)

2017. jún. 9. 10:47
 7/20 anonim ***** válasza:
23%
Én is Dóra vagyok, és én is a Dórát jobban szeretem, mint a Dórit! :D A fiam neve Olivér, és utálom hogy mindenki becézgeti, Oli, Olcsi, Olcsipolcsinak is hívták már. Pedig mondtam mindenkinek, hogy a neve Olivér, hívják úgy. Kiráz a hideg ezektől a becenevektől.
2017. jún. 9. 10:52
 8/20 anonim ***** válasza:

A Ritus Zitus Petrus abszolut elterjedt becenevek, mondharom nevvel ismerek eleg sok lanyt, MINDET igy becezi a csalad es a tarsasag, munkahelyi kollektiva is.

Villore valoban nem ismerek becezest de az amugyis most felkapott divatnev szoval hamar elterjed annak is valami becezese.

2017. jún. 9. 11:28
 9/20 anonim ***** válasza:

Az én nevem Réka, szintén nem egy tipikus becézhető név, nekem legalábbis minden próbálkozás olyan erőltetettnek hat (Rékus, Réci, Rékácska stb.). De nem bántam, hogy nem becéznek.

De érdekes mód, mikor kiderült, hogy nekünk is lányunk lesz, valahogy fontosnak éreztem, hogy hogy lehet majd becézni. Egy csomó név azért lett kilőve, mert amelyik becézési formája tetszett az egyikünknek, azt a másik leszavazta. Pl. mindkettőnknek nagyon tetszett az Alexandra név, de a férjem mindenáron Alexnek becézte volna, de az egy önálló férfinév, nekem nem tetszett, neki meg a Szandra nem.

2017. jún. 9. 11:35
 10/20 anonim ***** válasza:
74%
Én pont az idióta becézések ellen vagyok, és tuti befutó lánynevünk volt, mégis meggondoltam magam, a férjemmel karöltve a Nikolett mellett döntöttünk. Nikinek hívjuk, de hivatalos körökben használhatja majd a Nikolett formát. Nem cukimuki, negédes, mégis közvetlenebb és egyszerű. Úgy látom, te is az egyszerű neveket preferálod, valami ilyesmi megoldás esetleg nektek is jó lenne.
2017. jún. 9. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!