Soha nem akartam nem becézhető nevet adni a gyerekemnek, erre most csak olyanok "tetszenek". Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy nem lehet becézni. Volt más is így?
Tudom, hogy névtől függetlenül úgyis lesz valami beceneve, de valahogy mégis zavar... :)
Tuti fiúnevünk volt, kb. 20 éve tudom, ha fiú lesz, úgy fogják hívni, a férjemnek is tetszett, erre most úgy néz ki, kislány lesz. :)
Dóra vagyok, de csak és kizárólag Dóriként használom.
Az egyik kislányom Zita. Ahogy hívjuk: Zizi, Ziti, Zizik, Zitu, Zizu, Ziza
Én is nagy becéző vagyok amúgy, a férjem inkább a gyerekek teljes nevét használja.
Kérdező, egy kivételével felsoroltad a barátaimat:-D
Petra: Pepi
Zita:Zizi
Rita Riri
Egyébként szép nevek.
Szia!
Én is Dóra vagyok és én is csak a Dórit szeretem. :) 2 kislányom van, egyik Zita, másik Villő. Úgy látszik egy rugóra jár a Dórik agya :) Zitát mi Zitusnak becézzük, Villőt mivel csak 8 hetes, Villő manónak. De férjemnek is az nem tetszett kezdetben a Villő névben, hogy nem becézhető. De így is megszerette.
Kisfiunknak két neve van, egyik sem becézhető.
Amiket leírtál, azok közül én csak a Villőt nem becézném. Amúgy miért baj, ha nem becézhető a neve? Lehet, hogy szeretni sem fogja a becézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!