Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Soha nem akartam nem becézhető...

Soha nem akartam nem becézhető nevet adni a gyerekemnek, erre most csak olyanok "tetszenek". Egyszerűen nem tudok belenyugodni, hogy nem lehet becézni. Volt más is így?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy névtől függetlenül úgyis lesz valami beceneve, de valahogy mégis zavar... :)

Tuti fiúnevünk volt, kb. 20 éve tudom, ha fiú lesz, úgy fogják hívni, a férjemnek is tetszett, erre most úgy néz ki, kislány lesz. :)

2017. jún. 9. 10:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Dóra vagyok, de csak és kizárólag Dóriként használom.

Az egyik kislányom Zita. Ahogy hívjuk: Zizi, Ziti, Zizik, Zitu, Zizu, Ziza

Én is nagy becéző vagyok amúgy, a férjem inkább a gyerekek teljes nevét használja.

2017. jún. 9. 12:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy kivételével felsoroltad a barátaimat:-D

Petra: Pepi

Zita:Zizi

Rita Riri

Egyébként szép nevek.

2017. jún. 9. 12:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is Dóra vagyok és én is csak a Dórit szeretem. :) 2 kislányom van, egyik Zita, másik Villő. Úgy látszik egy rugóra jár a Dórik agya :) Zitát mi Zitusnak becézzük, Villőt mivel csak 8 hetes, Villő manónak. De férjemnek is az nem tetszett kezdetben a Villő névben, hogy nem becézhető. De így is megszerette.

2017. jún. 9. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekem a Johanna, Ráhel és esetleg a Babett tetszik a legjobban. Ezeket se nagyon lehet becézni, de igazából engem nem is zavar, mivel tetszik a név amit választunk majd neki. De egyébként nálatok a Villőn kívül mindet lehet. :)
2017. jún. 9. 12:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem is Villőm van. Vilinek vagy Villusnak becézzük.
2017. jún. 9. 12:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Villő-vilcsi, vili, villus
2017. jún. 9. 14:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Az en nevem nem becezheto es utalom! Ezert a gyerekem olyat kapott ami hosszabb, es nagyon szep becezesei vannak. Olyan nev kell ami onmagaban is szep de vannak vallalhato becenevei! Ezek altalaban a hosszabb nevek. En egyszeruen utalom a 2 szotagu, atlagos, unalmas, becezhetetlen nevemet! Bemutatkozni is utalok olyan mintha nem is én lennek akit ez a nev jelol. :(
2017. jún. 9. 15:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Kisfiunknak két neve van, egyik sem becézhető.

Amiket leírtál, azok közül én csak a Villőt nem becézném. Amúgy miért baj, ha nem becézhető a neve? Lehet, hogy szeretni sem fogja a becézést.

2017. jún. 9. 16:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Engem Fanninak hívnak és ez sem nagyon becézhető. Van Fancsi meg Fannika de a hátamon feláll a szőr tőle. Én is szeretném ha lenne egy tuti becenevem, de sajnos nincs :(. Szóval én is olyat fogok adni a gyerekemnek ami becézhető :)
2017. jún. 9. 18:22
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönjük a válaszokat, megfontoljuk a pro- és kontrákat! :)
2017. jún. 9. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!