Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fontos volt nektek hogy...

Fontos volt nektek hogy becézhető vagy éppen nem becézhető nevet válaszattok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok neves kérdés alatt olvasom hogy szép név csak nem lehet becézni. Főleg a rövidebb neveknél nem nagyon értem miért olyan fontos a becézhetőség. Névtől függetlenül is lehet becézni valakit.

2017. nov. 9. 19:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem

Az egyiket lehet becézni, a másikat nem -> neki kitaláltam beceneveket...

2017. nov. 9. 20:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem szempont, Alex lesz :)
2017. nov. 9. 21:20
 13/22 anonim ***** válasza:
25%

Sajnos minden nevet lehet becézni :(

Én direkt olyan nevet választottam amit nehezebb. Így lett Afrodité. Kérdezték is, hogy hát hogy lehet becézni?

Mondtam így : Afrodité.

Nyilván azért adtam ezt a nevet mert így akarom hívni.

Ha becézni akarnám akkor a becenevén anyakönyveztettem volna.

Szóval én ugrok, ha nem Afroditét mondanak.

2017. nov. 9. 21:40
 14/22 anonim ***** válasza:

Utolso,nekem van egy ismerosom akinek a kislanya Afrodite,Diti a beceneve.

Nalunk nem volt szempont hogy ne lehessen becezni mert ugyis tudtam hogy nem lehet kikerulni.A kislanyom Lili,na ez ugye eleve becezett de annyi uj neve lett hogy hihetetlen Lilcsi,Lilo,Lilu,Lilimili stb stb.Kisfiam Kornel,na a Kornelkatol kiraz a hideg,igy senki nem is hivja igy.Neha Koni,egyebkent meg Manó.Ez ugyan nem a nevebol jott de pocaklako koraban is Manóztuk.

2017. nov. 10. 00:03
 15/22 anonim ***** válasza:

Én Afroditét is ismerek, Dittaként szólítja mindenki, fodrász, és nem szereti a nevét.

Már én is rájöttem erre, hogy aki becézni akar, az kétbetűs névre is kitalálna valamit.

Korábban viszont azt hittem, hogy csak az én szerencsétlenül hosszú nevemnek van többfajta eltertejd változata és mázlisták a rövidnevűek. Namindegy, a név alapból tetszik, így nem bánom a választást, de egy második keresztnéven gondolkozom.

2017. nov. 10. 05:02
 16/22 anonim ***** válasza:
Adél nevű barátnőmet Lédának becéztük. Meg Didinek. :D
2017. nov. 10. 07:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem èrtem, hogy!az emberek minek becéznek erőszakosan.

Régen úgy volt (legalábbis én úgy tudom), hogy a hosszú neveket becézték, hogy rövid legyen.

Ma meg leállnak becézni egy Zoèt ezzel is meghosszabbítva a nevét.

Ki érti ezt??!!

13-as voltam.

2017. nov. 10. 07:35
 18/22 A kérdező kommentje:
Én is legfőképp azt nem értem amikor a becenév hosszabb mint az eredeti. És az olyanok annyira bugyuták is sokszor. Például a Rékucitól falra mászom.
2017. nov. 10. 10:04
 19/22 anonim ***** válasza:

Èn se értem h pl. egy Rékát,Lillát,Flórát,Fannit miért kell becézni ? Nálunk esélyes volt a Noémi de a Noncsitól én falra mászok.

Dobó Ági kisfiai Benedikt és Nátániel nekem kicsit idétlen h Bubunak és Nininek becézi őket.

2017. nov. 10. 10:18
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem számított, úgyis mindenki ad neki valami becenevet (pl. a kislányunkat hercegnőnek szólítjuk, apám meg Pöttömnek).
2017. nov. 10. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!