Fontos volt nektek hogy becézhető vagy éppen nem becézhető nevet válaszattok?
Bár nem volt szempont, de amikor már megszületett, konstatáltuk, hogy nem az a név, amihez könnyen hozzáilleszthető a -ka/ke végződés (pl. Andika, Ágika, Erzsike, stb.).
Ja, gondoltuk mi. Apám meghatódva felvette az unokáját: Zoékácska!
Mégis lehet :)
Nekem fontos volt, hogy ne lehessen becézni, Zoé lett, de pár kreatív Zozizza.
Ha tudom, hogy vannak ilyen elvetemült kényszeres becézők, akkor több név is bekerülhetett volna a pakliba..
Egyébként nekem 3 szótagos hosszabb nevem van, mindenki máshogy szólított, én nem szerettem csak egy becézést, zavart nagyon a többi variáció, ezért szerettem volna egy nem becézhető nevet.
Nem jött össze.
Most olvasom van itt egy Adélos szülő. Ismerek egy Adélt, Delinek hivatja magát, így szokták meg otthon is. Nálam ezért sem került a listára.
Egyébként, aki nem Zozizza, az Zoécskának hívja, szerintem így kell helyesen használni, erre készültem, a kicsinyítőképzőt egyik névnél sem lehet kikerülni.
Utolsó, olyan név nincs amit ne lehetne becézni:-D Aki akarja, megoldja.
Nálunk nem volt fontos a becézhetőség, de nem is direkt olyan nevet kerestünk, amit nehéz beszélni.
Barátnőmék direkt nem akartak becézhető nevet, Ella lett a kislány. Az első pillanatban mikor az apja felvette, elkiáltotta magát, "kisbocim" nos, onnantól kezdve bocika volt és nem Ella:-D
Én lányom is Zoé, nekem is kérdezte a család hogy hogy becézzék majd? Nekünk ő Zozi, Zojka, Zojcsi, Zoja és Zoza. Bármilyen nevet lehet becézni :)
Nekem is szempont egyébként, mert pici gyereket automatikusan becézgetne az ember kedveskedésből.
Nekem az volt a fontos, hogy lehessen becezni. Ezért esett ki pl. A Zoárd név.
Én nagy becéző vagyok, egyaránt használom a fiamnak a nevéből képzett és az attól teljesen független beceneve két,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!