Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még itt olyan aki nem...

Van még itt olyan aki nem csináltatott semmiféle vizsgálatot (genetikai uhn kívül)?

Figyelt kérdés

Mi semmi kombinált meg prena és hasonló teszteket nem végeztettünk el. Én nem is bánom. Remélem.tényleg nem beteg, na de nem is ez a lényeg.

Van még ilyen (idézem ismerősem) merész kismama/anya?

2017. okt. 28. 17:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amugy nalunk is eddig minden nagyon jó. Minden eredmeny es ertek szuper.:)
2017. okt. 28. 19:58
 12/21 anonim ***** válasza:
54%

3 eves mult, nem mentunk extra vizsgalatokra. Magan orvoshoz jartam, plusz sztk. Meg se fordult a fejemben. Az en verkepem tokeletes volt.

Furcsa, par ev alatt mi minden megvaltozik. Ha sikerul a teso, akkor is ez lesz, hacsak az orvosom nem javasol mast.

2017. okt. 28. 20:22
 13/21 A kérdező kommentje:

Ha az orvosom javasolra vna amugy mi is tovabb megyunk.

Mondtam is neki ha azt mondja megyunk de azt mondta nem gondolja h ok lenne rá. Tökéletes értékeket látott/mért

2017. okt. 28. 20:31
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Én is magánrendelőbe jártam+az orvos mikor szükséges volt behívott a kórházba és ott csinált néhány vizsgálatot. Minden kötelező vizsgálatot megcsináltattunk, de fizetőset egyet sem. Anyagilag talán össze tudtuk volna kaparni, ha kétséges a baba egészsége, de bíztunk benne, hogy nem lesz baj, mivel a családban nincs komolyabb betegség, egészségesen élünk (nem kávézunk, drogozunk, nincs energiaital, a cigit soha nem próbáltam ki) valamint fiatalok vagyunk (24, 27)
2017. okt. 28. 20:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

En sem csinaltattam semmit, a kotelezo ultrahangok tokeletesek lettek. En egyebkent azert nem csinaltattam kombinalt tesztet, mert kicsusztam abbol az idobol amikor helyes eredmenyt adna, nem tudtak levenni a verem idoben.

Egeszseges lett a baba :)

2017. okt. 28. 21:31
 16/21 A kérdező kommentje:

Orulok h egeszseges babaitok lettek :) sztem nem ettol fugg az egeszseguk.

Meg nem is szeretnek ugy hozza allni h biztos beteg csak kikell deriteni mi a baja.

Ha nagy baja van latszik egyertelmuen. A down meg a tarkóredőből vagy h nincs orrcsont.

De enyémnek 1,1mm volt 12+4hetesen a tartóredője és orrcsontja is abr.:)

2017. okt. 28. 22:00
 17/21 anonim ***** válasza:
67%

A down szindróma csak 70-80%-ban szűrhető uh-val, ugyanis nem mindig van uh-n látható jele. Így előfordulhat, hogy jó tarkóredővel és meglévő orrcsonttal down kóros egy baba. Ezzel tisztában kell lenni. Mi ennek ellenére sem vállaltuk az amniocentézist, de ezt tudni kell. Én vagyok a hármas ikres kismama.

Ami még fontos, hogy megfelelően felszerelt kórházban kell szülni. Barátnőm szült mezei kórházban down kóros babát (uh-n nem volt jele, afp jó volt, 4 éves a történet), és sajnos tüdő és szív is érintett volt. És ahogy ő fogalmazott, csak kapkodtak a fejükhöz a kórházban és várták a koraszülött mentőt, hogy vigyék a babát megfelelően felszerelt kórházba. A lélegeztetést sem jól csinálták stb, így a down kór melle oxigénhiány is felkerült a listára. Beperelték a kórházat, nemrég született ítélet, nyertek.

2017. okt. 28. 22:18
 18/21 anonim ***** válasza:
25%
Bocs, és egyébként nagyon sajnálom a babát, de a pertől, illetve annak megnyerésétől meggyógyult a gyerek? Annyira gusztustalan, hogy pénzzel kompenzálnak egyesek emberéleteket, sorsokat... :/
2017. okt. 28. 23:39
 19/21 anonim ***** válasza:
53%
Nem gyógyul meg, de így van több pénzük fejlesztésre, gyógyszerekre, nevesebb szakemberekre, amivel talán jobb életfeltételeket tudnak biztosítani a gyereknek.
2017. okt. 29. 00:17
 20/21 anonim ***** válasza:
47%
Mi nem csináltattunk, mégpedig azért, mert a kombinált teszt és az integrált teszt sem konkrét eredmény, csak egy statisztika. Tehát ha kijön, hogy 1:200-hoz, az elvileg pozitív, lehet kétségbeesni meg pánikolni, valójában meg azt jelenti, hogy 200 ilyen eredményből 1 baba downos. Ez nekem baromira nem meggyőző. Úgy voltunk vele, hogy a genetikai UH-kat megcsináltatjuk profi helyen, profi orvossal, és ha bármi határérték közelében van, akkor elvégeztetünk egy jó drága, de majdnem biztos tesztet. De tarkóredő 1,2 mm volt, orrcsont szépen látszott, semmi problémára utaló jel, minden rendben volt, úgyhogy nem mentünk tovább. Én 26 éves voltam, 46 kg, semmi krónikus betegség a családban egyikünknél sem, férjem is csak 25 éves volt. Ettől még persze lehet a baba beteg, de ugye kb. a legalacsonyabb rizikófaktor. Már 2,5 éves nagylány egyébként, teljesen egészséges.
2017. okt. 29. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!