Állandóan a vitetné magát a 2 éves fiam, nem hajlandó sétálni. Mit tegyek?
Ha lemegyünk sétálni csak úgy, akkor hajlandó menni egy kicsit, de akkor is arra, amerre akar, meg levelet szed, matat stb.
De ha célirányosan megyünk, pl. mondom, hogy megyünk a játszóra, akkor egyből fel akar jönni. Vagy amikor viszem-hozom a bölcsibe, akkor sem hajlandó menni egy utcát sem, se kézenfogva, se anélkül, de le se tudom tenni, mert tapad, erősen körbeölel. Én meg már nem bírom vinni hosszú távon, és így bevásárolni egy-két dolgot mert nem tudom hova tenni, hátizsákkal meg nem akarok járni, mint egy iskolás gyerek.
Látom a másfél-két éves kicsiket, hogy ott totyognak a szülők mellett, ő meg...
Amúgy tud sétálni, meg lépcsőzni is, mert egyszer lesétált egy 25 perces utat, de akkor nem tudom, hogy mi szállta meg, de azóta sem. Szóval lusta. Már próbáltam csellel, hívogatni, rákényszeríteni, hogy induljon meg, különben elindulok egyedül, de semmi nem hatott.
Nincs semmilyen veszélyforrás, nincs ugatós kutya vagy bármi, amitől félhetne, szóval nem értem.
Mivel vegyem rá arra, hogy sétáljon.
Nálunk a bölcsiből csak azt nem bababakocsival viszik haza, akiért autóval jöttek. Errefelé ennyire "lusták" a gyerekek. :) (Vagy csak ennyire okosak a szülők, hogy nem délután a fáradt gyerekkel akarnak "most majd megmutatom"- ot játszani.)
Van arra alkalmasabb idő is, pl.: hétvégén, amikor senki se rohan.
De ha úgy érzed, a gyerekkel van a gond, vidd orvoshoz!
Szerintem inkább veled.
Eszembe nem jutna ekkora távon trenírozni a gyereket és minden reggel és este levágni ezt a cirkuszt, hogy "gyere a lábadon, mert nem cipellek".
Miféle sorok? Írj világosan, nem barkóbázni jövünk ide.
Fiad pedig tipikus 2 éves. Persze hogy csak akkor sétál, ha arra mehet és olyan tempóban, amerre akar. Ilyen egy egészséges kisgyerek (a dackorszak közepén).
A reakciója is teljesen egészséges: "ha arra akarsz menni, anya, amerre én nem, akkor vigyél csak!".
Okosabb, mint te vagy, hisz neked ehhez a gyik segítsége kell, hogy megfejtsd. :D
Utolsó, el kéne olvasni, amiket előzőleg írtam és értelmezni, nem csak pár foszlányt kiragadni, akkor értenéd. Mondjuk szerintem te az a fajta vagy, aki nem akarja megérteni, úgyhogy hagyjuk már egymást.
Utolsó előttinek: Nem vették fel ide, mert a 40 helyre 120-an jelentkeztek, és mi pont nem estünk bele a 40-be, ennyi, ezért viszem a munkahelyhez közel.
Én azt nem értem, hogy miért akarod ennyire sétáltatni? Csak mert más gyerek sétál? Mert szégyelled a két évest babakocsiba tenni?
Hagyd már, és ültesd bele. Láttad, hogy tud sétálni, nem beteg, ne szekáld már. Majd sétál. Hidd el, nem marad egész életében a babakocsiban. Szakadj le másokról, és told el két utcanyira aj átszótérre. Miért nehezíted direkt mindkettőtök életét?
A vonatra meg simán felszállsz a 7ezer forintos kocsival. Egyik kezeddel felteszed a kocsit a vonat magas padlójára, a másikkal addig fogod a gyerek kezét. Utána meg felszálltok. Nem hiszem el, hogy ezalatt az egy perces művelet alatt belöknek a tolakodó zombik a vonat alá. Sőt lehet, hogy még segíteni is fog valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!