Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Állandóan a vitetné magát a 2...

Állandóan a vitetné magát a 2 éves fiam, nem hajlandó sétálni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ha lemegyünk sétálni csak úgy, akkor hajlandó menni egy kicsit, de akkor is arra, amerre akar, meg levelet szed, matat stb.

De ha célirányosan megyünk, pl. mondom, hogy megyünk a játszóra, akkor egyből fel akar jönni. Vagy amikor viszem-hozom a bölcsibe, akkor sem hajlandó menni egy utcát sem, se kézenfogva, se anélkül, de le se tudom tenni, mert tapad, erősen körbeölel. Én meg már nem bírom vinni hosszú távon, és így bevásárolni egy-két dolgot mert nem tudom hova tenni, hátizsákkal meg nem akarok járni, mint egy iskolás gyerek.

Látom a másfél-két éves kicsiket, hogy ott totyognak a szülők mellett, ő meg...

Amúgy tud sétálni, meg lépcsőzni is, mert egyszer lesétált egy 25 perces utat, de akkor nem tudom, hogy mi szállta meg, de azóta sem. Szóval lusta. Már próbáltam csellel, hívogatni, rákényszeríteni, hogy induljon meg, különben elindulok egyedül, de semmi nem hatott.

Nincs semmilyen veszélyforrás, nincs ugatós kutya vagy bármi, amitől félhetne, szóval nem értem.

Mivel vegyem rá arra, hogy sétáljon.

2017. okt. 24. 18:49
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Ezt velem is próbálta.

Én egyszerűen hazamentem vele, ha nem jött. Bölcsibe meg megmondtam, ha nem jön, mert "lusta", fáradt, akkor játszani is fáradt, és otthon letettem aludni.

2017. okt. 24. 20:07
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem jó egy esernyőre csukható babakocsi? Eltolod benne a vonatig, ott osszecsukod, és kész. Biztos nem rángatnám végig a gyereket minden nap egy félórás úton.

A lépcsőre ez nem megoldás, de legalább a többi részt letudod.

Az én fiam sem volt egy nagy sétálós, simán toltam kocsiban. Nem tolok ki magammal mások véleménye miatt. És nem maradt a kocsiban örökre, valamennyi idővel később már jött sétálni.

2017. okt. 24. 20:11
 13/38 anonim ***** válasza:

Nekem erről az ugrott be, hogy a kislányom, amikor a testvére megszületett, és még utána pár hónapig, két éves kora körül ha bármi rossz történt vele, akármilyen banális dolog, lehorgonyzott a lakás adott pontján, nem mozdult onnan, és nyújtotta a kezét, hogy vigyem vagy vezessem kézenfogva a macijához, és vegyem fel. Volt, hogy a sötét fürdő közepén bömbölt míg a kisebbet pelenkáztam, hiába hívtam, nem mozdult. Ha kész volt az ebéd, sokszor az asztalhoz is vinni/vezetni kellett.

Nem lehet, hogy a megoldást egészen máshol kell keresni? Nem lehet, hogy ez nem lustaság, hanem a bölcsi vagy valami más miatt ő most egy nagyon nehéz helyzetben van érzelmileg, és így próbál többet a közeledben lenni?

2017. okt. 24. 21:30
 14/38 A kérdező kommentje:

10-es, igen én voltam, de a babakocsi nem jött be. Igaz, nekünk lapra csukható van, és habár könnyűnek számít, azért feltenni a vonatra csak segítséggel lehet. Esernyőre csukhatót néztem boltban, emelgettem, hogy milyen nehéz és mennyire könnyen összecsukható. De nem találtam, csak megfizethetetlen kategóriában.

A hordozó meg nem egy sima rongy, van az anyagnak egy kis vastagsága (szivacs, tömés vagy mit tudom én minek nevezzem), ami miatt nem egyszerű kicsire összehajtogatni, gyakorlatilag egy szatyrot elfoglal, ha épp nem használjuk. Két fajtát is kipróbáltam egy ideig (kölcsönbe), de csak a gond volt velük.

Nem várom el egy 2 évestől, hogy 35 percet gyalogoljon, de sokat segítene, ha legalább 2 utcahosszt le tudna gyalogolni. Ezt főleg hazafelé értem, amikor már nem sietünk.

2017. okt. 24. 21:37
 15/38 A kérdező kommentje:

13-as, nem hiszem hogy bölcsi lenne az oka. Mindig is extrém bújós volt, de szerintem ez lustaság, csak egyszerűen nem tudom már mivel rávenni, hogy egy picit sétáljon. Nem is várom, hogy egyik napról a másikra és tudom, hogy előbb utóbb akarni fog gyalogolni, csak hát jó lenne, ha azért a folyamat megkezdődne.

Mindegy, köszön a hozzászólásokat. Persze "gyakoroljuk" a sétáltatást, csak erre a lustaságra nem tudok megoldást.

2017. okt. 24. 21:42
 16/38 anonim ***** válasza:

Megfizethetetlen kategóriában? Tescoban vettem összecsukhatót 7 ezer forintért. Maga a kocsi is könnyű,összecsukni is könnyű. Csak egy aluváz meg egy darab anyag, amibe beleül a gyerek.

Nem tudom elképzelni, hogy lehetetlen lenne feltenni a vonatra, vagy nehezebb lenne magaddal vinni, mint a gyereket végigrángatni vagy cipelni a fél városon.

2017. okt. 24. 23:01
 17/38 anonim ***** válasza:

En is vettem esernyore csukodo kocsit buszozashoz.caretero alfa.nem egy draga jargany(15.000),de konnyu.mikor setal a gyerek akkor osszecsukva a vallamra akasztom,mikor elfarad kinyitom(ez annyit tesz,hogy kiakasztom a pockot es szetnyilik,majd ralepek hatul es fixalom)es a gyerek beleul.

Pl,elindulunk a buszra es mivel sietunk kocsiban tolom.a megalloban kiveszem,osszecsukom a kocsit a vallamra akasztom es gyerekkel a kezben felszallok.

Mikor leszallunk vagy setal,vagy kinyitom a kocsit es belerakom.

Ez marhan nem nagy cucc am.

De amugy az en 2 nagyobbom is volt 2 eves,es naluk is hasznalt a nemfoglalkozom a hisztivel dolog.

2017. okt. 24. 23:53
 18/38 anonim ***** válasza:
bicikli a vasútig, ott lezárod, és haza is azzal?
2017. okt. 25. 00:18
 19/38 anonim ***** válasza:
Nem értelek, ha neked egyetlen tanács sem jó - pedig egyértelmüen olyanok írtak, akiknek VAN gyereke, és megoldották ugyanezt a problémát -, akkor mit akarsz? Fogadd meg a tanácsokat, és ne cipeld a gyereket.
2017. okt. 25. 07:55
 20/38 anonim ***** válasza:

Fél óra séta naponta a vasútig még egy felnőttnek is szép kis séta...:( Sajnos érthető a nyűglődése.

Babakocsi.

2017. okt. 25. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!