Párom exe elmondta, milyen elvásárai vannak mióta összeköltöztem párommal. Szerintetek normális?
Párommal lassan 1 éve vagyunk együtt, most költöztünk össze. Neki van egy 3 éves lánya, az édesanyjával már a terhesség alatt szakítottak, de közösen nevelik a kislányt, sokat van a páromnál.
Az anyja kérte, ha már együtt fogok élni a kislánynal beszélgessünk kicsit. Olyanokat mondott, hogy eléggé lehidaltam. Természetesen nem szólhatok bele a gyereknevelésbe, a gyerekkel kapcsolatos döntésekről nem mondhatom el a véleményem. A párom itt közbeszólt, hogy mi ketten egymás között arról beszélünk amiről akarunk, a döntést úgyis ők, szülők hozzák meg. Ez nem tetszett neki. Aztán kérdezgetett, hogy mivel eddig sosem éltem egyedül, hogy állok a háztartással, főzéssel, vasalássa. Mintha bejárónőt keresett volna. Én mondtam hogy eddig sem éltem koszban, de múzeumban sem, meg amúgy sincs sok köze hozzá hogy ki porszívóz. De igen van, ezek női dolgok, fontos hogy milyen mintát lát a lánya, tanulja meg hogy egy nőnek vannak otthon feladatai, ne egy lusta liba legyen belőle.
Aztán a főzés: van hogy rendelünk vagy hideget vacsorázunk. Ez sem jó, ne legyen természetes a gyereknek hogy nincs főtt vacsora és én főzzek. Na itt már elég ideges voltam és mondtam, hogy egyébként is 90%-ban a párom főz, ezeken nem fogunk változtatni.
Azóta (2 hónapja) mindig kérdezgeti a kislányt hogy ki mit főzött nálunk, rend volt-e, ki takarít, ki vitte el a játszótérre (Sezrinte ez is az én dolgom lenne). Nagyon kiborít hogy ennyire beleszól az életünkbe.
A párom már helyre tette, de nem meri nagyon durván mert fél, hogy akkor bíróságra megy szabályozni a láthatást és akkor nem sok esélye van sajnos.
Mit lehet tenni vele?
Én a helyedben tájékoztatnám arról, hogy mi semmiféle jogviszonyban nem állunk, ezért nincs mit megbeszélnünk egymással. Ezek után a telefont is kinyomnám, ha ő hív.
A gyereket valóban megkérdezheti, ez igaz.
Én a párod és a te helyedben élném az életünket, úgy, ahogyan helyesnek tartjuk. Szeretettel várnám mindig a gyereket, aztán lesz, ami lesz. Ha a volt feleség el akarja érni, hogy csak kéthetente lássa a párod a lányát, így is, úgy is el fogja érni.
Egy újabb ok, hogy biztos a szemem előtt legyen mindig" sose kedzenèk elvàlt, gyerekes fèrfival".
Te is jobban tetted volna.
"Mit lehet tenni vele?c
A volt nővek semmit! Te viszont eldöntheted, hogy kell-e neked ez a cicaharc az exszel ès a gyerekkel. Magyarul mèrlegeld, hogy neked van-e elegendő szabad kapacitásod a volt nő elvàràsait akàrcsak meghallgatni is, vagy inkább jobb lenne most dobbantani, mielőtt mèg te is beszülsz egy gyereket ès akkor aztán minden leszel, csak ember nem.
Ez hülye... Mondd meg neki, hogy a nevelési kérdéseket a pároddal beszélje meg, ha már neked véleményed úgyse lehet, akkor a házimunkát se akarja beosztani nálatok, mert hozzád nincs köze. A saját értékrendjét meg közvetítse a gyerek felé ő, neked nem kell aszerint élni. Saját meglátásom szerint amúgy is baromság, hogy a nő dolga minden házimunka, főzés, játszótér, stb, de ráadásul az meg pláne nevetséges, hogy szerinte játszótérre vinni neked kell a gyereket, amikor nem a tiéd, és szavad se lehet a nevelésében.
Azt sem értem, ha közösen nevelik a pároddal, tehát sokat van nálatok, akkor mire föl az ötvenezres gyerektartás?
Ha fél tőle a párod, hogy nekiáll keménykedni a csaj, akkor kérje ő a bíróságtól a közös felügyeletet, hivatkozzon rá, hogy gyakorlatilag eddig is így volt. Ma már meg szokták ezt ítélni, ha nincs semmi probléma, márpedig a leírtak alapján nincs. Aztán meg húzd meg a határokat, és ne hagyj neki beleszólást olyasmibe, amihez nincs köze. Látszik, hogy nem dolgozik, azért ér rá ilyen hülyeségekkel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!