Párom exe elmondta, milyen elvásárai vannak mióta összeköltöztem párommal. Szerintetek normális?
Párommal lassan 1 éve vagyunk együtt, most költöztünk össze. Neki van egy 3 éves lánya, az édesanyjával már a terhesség alatt szakítottak, de közösen nevelik a kislányt, sokat van a páromnál.
Az anyja kérte, ha már együtt fogok élni a kislánynal beszélgessünk kicsit. Olyanokat mondott, hogy eléggé lehidaltam. Természetesen nem szólhatok bele a gyereknevelésbe, a gyerekkel kapcsolatos döntésekről nem mondhatom el a véleményem. A párom itt közbeszólt, hogy mi ketten egymás között arról beszélünk amiről akarunk, a döntést úgyis ők, szülők hozzák meg. Ez nem tetszett neki. Aztán kérdezgetett, hogy mivel eddig sosem éltem egyedül, hogy állok a háztartással, főzéssel, vasalássa. Mintha bejárónőt keresett volna. Én mondtam hogy eddig sem éltem koszban, de múzeumban sem, meg amúgy sincs sok köze hozzá hogy ki porszívóz. De igen van, ezek női dolgok, fontos hogy milyen mintát lát a lánya, tanulja meg hogy egy nőnek vannak otthon feladatai, ne egy lusta liba legyen belőle.
Aztán a főzés: van hogy rendelünk vagy hideget vacsorázunk. Ez sem jó, ne legyen természetes a gyereknek hogy nincs főtt vacsora és én főzzek. Na itt már elég ideges voltam és mondtam, hogy egyébként is 90%-ban a párom főz, ezeken nem fogunk változtatni.
Azóta (2 hónapja) mindig kérdezgeti a kislányt hogy ki mit főzött nálunk, rend volt-e, ki takarít, ki vitte el a játszótérre (Sezrinte ez is az én dolgom lenne). Nagyon kiborít hogy ennyire beleszól az életünkbe.
A párom már helyre tette, de nem meri nagyon durván mert fél, hogy akkor bíróságra megy szabályozni a láthatást és akkor nem sok esélye van sajnos.
Mit lehet tenni vele?
Egy szót nem írtam a pánzről, nem értem ez hogy jön ide. Már most is az övé az összes járandósság (adókedvezmény nem, mert nem dolgozik) és tartásdíjat is fizet a párom, 50e-t.
Nem akarunk packázni vele, de túlzásnak érzem hogy azt is megmondja ki takarítja nálunk a wc-t.
Az normális, hogy vannak elvárásai azzal kapcsolatban, hogy ha nem nála, hanem apukánál van a gyerek, akkor is normálisan el legyen látva. Vagy ha vannak szabályok, hogy mit ehet, mit csinálhat, akkor azok mindkét helyen be legyenek tartva.
De ahhoz szerintem sincs semmi köze, és egyáltalán nem is tartom lényegi kérdésnek, hogy ki főz, ki takarít, stb. nálatok.
Nagyon fontoskodni akar. Ne foglalkozzatok vele. Úgyis úgy csináljátok, ahogy akarjátok.
"Ez sem jó, ne legyen természetes a gyereknek hogy nincs főtt vacsora és én főzzek. "
Mi "normális" családban élünk, mégsem eszünk főtt ételt vacsorára. A főtt étel nálunk az ebéd. A 4,5 éves fiamnak is. Vacsora: szendvics, rántotta, bundás kenyér, virsli...stb. SZóval ez nettó hülyeség.
A másik: a gyerek a párodé. Neked semmi közöd a volt nőhöz. Én le sem ültem volna vele, vagy ha igen, és ilyen irányba indul a beszélgetés, ott is hagytam volna. Ezeket az igényeit elmondhatja a gyereke apjának, ő meg eldönti mit kezd az információval. Téged ne irányítson, és ne mondja meg, mit csinálhatsz.
Szerintem hosszútávon jobb lenne bíróságra vinni az ügyet, mert ez csak durvulni fog. Gondolj bele, most csak összeköltöztök, és így viselkedik. Mi lenne, ha összeházasodnátok??? Vagy netán közös gyereketek lenne? Ne engedjétek zsarolni magatokat, mert az csak rosszabb lesz, és a gyerekkel szemben sem fair. Ha hivatalosan le van fektetve minden, akkor nem pattoghat anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!