Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen babaholmikat vegyünk?...

Milyen babaholmikat vegyünk? Mikor kezdjünk vásárolni?

Figyelt kérdés

Még csak babaruhák vannak (de azokból rengeteg) és tegnap megvettük a babakocsit és a hordozót.

Ezt a listát írtam össze:

Sétákhoz:

-babakocsi, kiegészítőkkel (lábzsák, pohártartó, szúnyogháló, esővédő, napernyő)

-hordozó

-babatáska

Etetésekhez:

-etetőszék újszülött szűkítővel

-sterilizáló

-cumisüvegtisztító

-babamérleg

-cumisüveg melegítő (konyhai és olyan is, ami hordozható)

-cumisüvegek (2 db 260-as, 4 db 150-es)

-tápszeradagoló

-tápszer

-30 db textilpelenka

Pelenkázás, fürdetés:

-babakád

-vízhőmérő

-4 csomag pelenka

-4 csomag törlőkendő

-törlőkendő tartó

-babakozmetikumok (sampon, fürdetőgél, testápoló, babaolaj)

-popsikrém

-kisolló, körömcsipesz

-4 db kapucnis törölködő, 2 db fürdőlepedő

-vattakorongok

-fültisztító

-pelenkavödör, utántöltővel

Babaszoba:

-bababútorok (kiságy, pelenkázó, gardróbszekrény, komód)

-szennyestartó külön a babának

-baldachin

-2 db rácsvédő

-zenélő forgós játék (az ágy fölé)

-matrac

-3 db vízlepergetős lepedő

-6 db sima lepedő

-pelenkázófeltét (matrac+3 db huzat)

-takarók (3 db vastag, 3 db vékony, 2 a babakocsihoz)

-2 db hálózsák

-2 db angolpólya

-paplan, párna

-4 szett ágyneműhuzat

-pihenőszék

-Adamo hinta

-éjszakai fény

-légzésfigyelő (kamerával)

Egyebek:

-lázmérő

-orrszívó

-4 db cumi

-babafésű

A ruhákat nem írtam fel, mert azokból tuti lesz elég, a terhességem kezdete óta vásárolom őket.

Most 16 hetes vagyok, szerintetek korai, ha decemberre szeretnék beszerezni mindent?

2017. okt. 16. 10:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
19-és vagyok. A gumis lepedô az a vízlepergetôs akart lenni természetesen.
2017. okt. 16. 13:03
 22/32 anonim ***** válasza:
68%
Aminek meg van értelme, abból túl sokat veszel. Mosni nem szoktál? Minek 6 törülköző egy gyereknek? Nekünk 2 van, bőven elegendő. Ágyneműt pedig nem használnak a,csecsemők, mert nincs se párnájuk, se paplanjuk, hálózsákban szoktak aludni, vagy kis takaróval.
2017. okt. 16. 13:10
 23/32 A kérdező kommentje:
Igen Utolsó, páran már leírták előtted, hogy nem kell párna és paplan. De mivel eddig csecsemőt leginkább filmben láttam, vagy képről, nem sok tapasztalatom volt velük. És anyukám szerint nem baj, ha az ágyban ott van (függetlenül attól, hogy nem takarom be paplannal).
2017. okt. 16. 13:15
 24/32 anonim ***** válasza:
75%
Megkérdezhetem hogy milyen kocsit vettetek? :)
2017. okt. 16. 13:39
 25/32 A kérdező kommentje:
Bugaboo Cameleon lett a befutó. :)
2017. okt. 16. 13:57
 26/32 anonim ***** válasza:
76%
Na ahogy elnézem egy kaptafa a Stokke kocsikkal.
2017. okt. 16. 14:20
 27/32 A kérdező kommentje:

Miért is?:D

Kb. semmi közös nincs bennük, maximum az, hogy a miénk fekete, és a Stokkénak is van fekete babakocsija.

2017. okt. 16. 14:34
 28/32 anonim ***** válasza:
81%
Ugyan az a kialakítás,ugyan az a kicsi kagylóülés,amibe fél évesen már kényelmesen bele sem fér,ugyan az az árkategória.Tipikusan egy olyan babakocsi,ami villogni jó csak,de funkcionálisan egy nagy nulla.Ilyen árban már ezerszer jobb kocsikat is lehet találni.A pici kerekek sem praktikusak,maximum ha nincs semmi az utakon,a itthon szinte lehetetlen.Sosem vennék ilyet.Nincs összhangban az ár-érték arány.
2017. okt. 16. 14:41
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Tápszeradagoló tök felesleges, a tápszerhez van kiskanál és a zacsit ugyanúgy el tudod vinni magaddal, csak teszel rá egy csipeszt.

4 cumi??? minek, elsőre vegyél egyet és lehet el sem fogadja a babád, hidd el mi 3 márkát kipróbáltunk mire a 3.at elfogadta.

Sima lepedőből is elég 3. Pólyánk nem volt, nem is hiányzott, törölközőből is elég 2 aminek van kapucnia olyat vegyél, de amúgy hamar kinövi.

4 szett ágyneműhuzat tök felesleges, hamár annyira ágyneműt akarsz akkor elég 2 és ha pisis kakis lesz akkor úgysem csak a huzatot kell mosni, hanem az egészet, így hiába van huzat rajta. Már lehet kapni mintás ágyneműket.

Szeritnem a legjobbak a wellsoft takarók, pihe puhák, melegek.

Szennyestartót sem vettünk külön, amikor mosok akkor mellé dobom ami nem megy a mosógépbe, majd ami vissza a kosárba.

Cumisüvegből is elég 2db + 1db a víznek teának, tehát 3db-al elvagy. De elsőre csak 1-et vegyél, mert lehet nem fogadja el a babád, mi tommee tippeevel kezdtünk és mam lett belőle.

Tápszert sem kell venned előre, mert a háziorvos felírja majd, a kórházba meg kapsz, ha amúgy is olyan gyógyszert kell szedned amivel nem tudsz szoptatni tuti kapsz.

Ha mégis veszel akkor HA tápszert vegyél Pl Milumil HA.

Pelenkatartó vödör is fölösleges, bármilyen pici zacsiba bele tudod tenni a kakis pelust és dobod a kukátokba.

Éjszakai fény inkább a nagyobb gyerekeknek jó akiknél előjön hogy félnek a sötétben.

Nagyon sok fölösleges dolgot írtál fel :)

2017. okt. 16. 15:17
 30/32 A kérdező kommentje:

Több babakocsit kipróbáltunk (Stokke Xplory és Crusi, Cybex Priam, Urbo2, Mima Xari, Bugaboo), nekünk ez jött be a legjobban. Tökéletes kocsi nyilván nincsen, de a mi igényeinknek ez megfelelt. És igen, nekem az is szempont volt, hogy jól nézzen ki, ne csak praktikus legyek.

Nem értem, miért kell le..rozni úgy, hogy valószínűleg sosem használtad.

Tudom, hogy van pár olyan dolog a listán, ami nem létszükséglet. De pl. szerintem a pelustartó vödör nagy segítség, ha csak simán beledobjuk pelenkázás után a koszosat és nem kell rohangálnom fel-alá a házban, meg pakolgatnom zacskókba. A tápszeradagoló ugyanez, csak beleteszem a szükséges mennyiséget és nem kell később méricskélnünk, meg hurcolnom magammal az egészet.

2017. okt. 16. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!