Milyen babaholmikat vegyünk? Mikor kezdjünk vásárolni?
Még csak babaruhák vannak (de azokból rengeteg) és tegnap megvettük a babakocsit és a hordozót.
Ezt a listát írtam össze:
Sétákhoz:
-babakocsi, kiegészítőkkel (lábzsák, pohártartó, szúnyogháló, esővédő, napernyő)
-hordozó
-babatáska
Etetésekhez:
-etetőszék újszülött szűkítővel
-sterilizáló
-cumisüvegtisztító
-babamérleg
-cumisüveg melegítő (konyhai és olyan is, ami hordozható)
-cumisüvegek (2 db 260-as, 4 db 150-es)
-tápszeradagoló
-tápszer
-30 db textilpelenka
Pelenkázás, fürdetés:
-babakád
-vízhőmérő
-4 csomag pelenka
-4 csomag törlőkendő
-törlőkendő tartó
-babakozmetikumok (sampon, fürdetőgél, testápoló, babaolaj)
-popsikrém
-kisolló, körömcsipesz
-4 db kapucnis törölködő, 2 db fürdőlepedő
-vattakorongok
-fültisztító
-pelenkavödör, utántöltővel
Babaszoba:
-bababútorok (kiságy, pelenkázó, gardróbszekrény, komód)
-szennyestartó külön a babának
-baldachin
-2 db rácsvédő
-zenélő forgós játék (az ágy fölé)
-matrac
-3 db vízlepergetős lepedő
-6 db sima lepedő
-pelenkázófeltét (matrac+3 db huzat)
-takarók (3 db vastag, 3 db vékony, 2 a babakocsihoz)
-2 db hálózsák
-2 db angolpólya
-paplan, párna
-4 szett ágyneműhuzat
-pihenőszék
-Adamo hinta
-éjszakai fény
-légzésfigyelő (kamerával)
Egyebek:
-lázmérő
-orrszívó
-4 db cumi
-babafésű
A ruhákat nem írtam fel, mert azokból tuti lesz elég, a terhességem kezdete óta vásárolom őket.
Most 16 hetes vagyok, szerintetek korai, ha decemberre szeretnék beszerezni mindent?
Nagyon nagyon sok a felesleges holmi. Amiből darab számot írtál, annak pont a felét vedd meg. Pl 4 törölköző helyett elég 2. Sőt én kifogót használtam, sokkal jobban fel lehetett vele itatni a vizet a bőréről. 8 takaró??? Minek? Téli babám van. Egy vastag takarója volt, egy babakocsiba való bunda zsák, egy hordozóba való bunda zsák, és egy vékonyabb pléd. 4 ágynemű is felesleges. 1-et vettem, tök jól néz ki elrakva az ágyneműtartóba, mert nem használjuk.
Kozmetikumokra sem ruháznék be, az elején a legjobb a gyógyszertári fürdető, ami jó testápolónak is. Textil pelenkából is elèg 10db.
Cumisüveget is csak kettőt vennék. A 260ml-s most még tök felesleges.
Tápszer adagoló is baromság.
Etetőszék nem kell, csak ha tud ülni.
És még sorolhatnám, hogy mi minden felesleges.
A tápszerrel kapcsolatban beszélek majd a gyerekorvosunkkal, hogy milyet kéne, melyik a legjobb.
Igen, először csak benne lesz az etetőszében, mondjuk ha ébren van, amikor mi eszünk, vagy ha a konyhában csinálok valamit, ilyesmi.
Inkább a gyógyszertári cuccokat használd szerintem, abban nincsenek "szemetek". Kivéve ha talán a 80 ezres márkás fürdetőt veszed meg. Nézd át mit tartalmaznak. De végül is úgyis te döntesz. A sok vacakkal legfeljebb annyit fogsz elérni, hogy jó allergiás lesz... Hidd el, sima víz, borsónyi sampon untig elég. A gyógyszertári fürdetőt is csak akkor használom, ha "koszos" helyen jár a gyerek, pl. orvosi rendelő. Olyan a bőre mint az álom.
Előre nem tudni miből mennyi kell, de pl. a kádhoz az állvány szuper. Mióta megvettük, egy áldás, akármilyen hülyén hangzik.
Az én gyermekem pl. refluxos (nem egy ritka dolog), naponta 6-szor biztos cserélek lepedőt. Úgyhogy mások számára biztos furcsa, akik nem küzdenek ilyen problémával, de nekem pl. 20 db lepedőm van, és így is mosom minden nap, hogy biztos megszáradjon mire elfogy.
A cumisüveget valószínű úgyis kifőzni fogod (mikor az ember dög fáradt, ez a legegyszerűbb), később mosogathatod ugyanúgy mint bármi mást.
Nekem 7 különböző vastagságú takaróm van (igen, mindet használjuk), 3 féléből 2 db, amit a babakocsiban használunk. A pólyában egyszer volt benne, azért nekünk kár volt pénzt kiadni. Párnát egyenesen tilos használni, teljesen feleslegesen teszik bele az ágyneműszettbe.
A baldachin csak útban lesz, 1 hét után idegességedben úgy fogod letépni. ;-)
Tápszerből készülj fel, hogy minden gyereknek más a jó! Az egyik az egyiktől van rosszul, a másik a másiktól. Lehet a 6. fajta fog beválni.
Szerintem kell még steril géz, steril vatta, alkohol, szélcső, ha nem jön ki a puki. Mert akkor aztán ordít rendesen. A lázmérőt is szokták használni erre a célra, de nem ajánlják, mert az kemény, a cső puhább.
A kiságyforgóra még hónapokig nem lesz szükséged, de ha már vásárolsz, akkor játszószőnyeg. Olyan ami felett ív van, és lógnak a játékok. Lehetőleg zenéljen is.
Szóval vedd meg ami fontos, a többit meg meglátod élesben. Ha megveszel egy egész bababoltot, akkor is lesz, ami kimarad. :)
A kiságyhoz van külön matrac, valószínűleg azt vásároljuk majd.
Amúgy de, pl. az ágyneműket kihúztam. De a gyógyszertári fürdetőt biztos, hogy nem fogjuk megvenni, mikor két orvos ismerősünk is ellene van, én sem olvastam róla túl sok jót.
A baldachin pedig nem hiszem, hogy annyit fog majd ártani a babónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!