Kismamák! Mikor kezdtétek el a babaholmikat vásárolni? Mik a legfontosabb dolgok? Miből mennyit vegyek?
Szia!Én november 2.-re vagyok kiírva.:)
Mi már majdnem megvettünk mindent,hogy semmi ne maradjon ki,na meg persze így anyagilag is könnyebb volt.Nekünk még hiányoznak a higéniai dolgok(pl,textíl pelus,sima pelus,Popsitörlő,mosópor a kicsinek....)
A babakocsit megvettem már 9 hetesen,mert beleszerettem...:)
Kisfiú vagy kislány lesz?:)
Boldog babavárást...:)
24hkm
Én a 28. héten kezdtem el vásárolni, már csak a babaágy hiányzik, de holnap az is meglesz. Hát Nekem ruhát nem kellett vennem, mert rengeteget kaptam. Mindenből minimális készletet vegyél, pl. cumisüvegből ilyesmire gondolok, mert nem biztos h szükség lesz rá egyhamar...Az első amit megvettem a pelenkázó szekrény volt, hogy legyen hova pakolnom :) aztán jöttek az " apró " dolgok, mert azután kell a legtöbbet rohangálni ( pl. körömcsipesz, textilpelenka, stb. ). A nagy dolgokat ( babakocsi, babaágy ilyesmi ) a pelenkázószekrényen kívül hagytam a végére, mert úgy is csak a helyet foglalná :) legalábbis amig a kislány itt nincs.
35 hkm
Szia!
Mi elég sok mindent kaptunk az elejétől kezdve,így vásárolnunk nagyon nem is kell.
Itt nagyon hasznos kis listát találsz:
Az alap kb.6db body(56-62es méret)és ugyanennyi rugi,a lényeg,hogy a lába között legyen patentos a pelenkázás miatt.
Mivel téli babóka,kelleni fog kabátka,pulóver,harisnya,zokni,overál,sok-sok sapi,vékony is,vastag is,esetleg kis kesztyű.
Textilpelusból vegyél minimum 10db-ot,sokat fogod használni,büfiztetéshez,vagy a kiságyba párna helyett.
Pelenkából és popsitörlőből legyél jól felszerelkezve,abból sosem elég,valamint szükséged lesz még hintőporra és babaolajra,popsikrémre,alkoholra(a köldökcsonkhoz),nagy fejű fülpálcikára,vattára,steril gézlapra,és fürdető kenőcsre.(ezek javát a gyermekorvos fogja felírni receptre)
Cumisüveget egyénfüggő,ha szeretnél neki,akkor abból is egy 2-3db-ot érdemes venni.
Biztosan írnak még sok okos dolgot,ha valamit kihagytam volna,így hirtelen ennyi jutott eszembe. De sok hasznos tippet találsz a neten is :)
Nagyon boldog babavárást!
29hkm
Kiságy,matrac=24.hét
Pelenkázó,lepedő,törcsi=28.hét
Ruhák,egyéb apróságok=30.héttől
hmm
első kérdés mennyit tudsz rá szánni
ha ez megvan akkor lehet nézelődni :-)
én olyan 3 hónaposan kezdtem el nézelődni felmérni mi mennyi
és 5 hónaposan kezdtem el vásárolgatni gyűjtögetni :-)
kiságy : ha jót akarsz akkor olyan amit át lehet alakítani heverővé később nekünk 70*140-es van ez kb 4-5 éves korig jó (kérdés mekkora lesz a gyerek akkor mert a 10 éves lányom még csak 137cm :-)
babakocsi : érdemes olyant ami legalább 2 évig tudod használni
nekünk fektethetős sport kocsink van és télre vettem bele egy meleg zsákot aminek volt merev lapja amit ki lehetett venni és akkor lábzsák lett belőle , teljesen jól szuperált 2 télen is most is az van meg csak leszedtem a kupolát és egy esernyő van helyette és ha véletlen elalszik benne akkor kényelmesebben tudd pihenni -- de ahogy gondolod nekünk volt csili-vili óriás is de azt meg kínszenvedés volt a buszra felrakni kb 1 hónapig volt meg -- az is szempont tömegközlekedsz-e majd vele
hordozó : max ha van autó olyat nézzél amibe nem kell belehajtani a gyereket vagyis a gerince egyenesen van
kiskád : sima egyszerű és bele egy szűkítő amit ki lehet majd venni ha már ül a baba, nem rossz ha van leeresztője (mondjuk kérdés h hol fürdeted majd) ha kell akkor állvány is
babruháknak valami : vagy egy pelenkázós komód vagy szekrény és az ágyon pelenkázó lap
egyebek : ágynemű 2 garnitúra
baba pléd 2db
tetra türcsi 2db
amit az orvos felír a babának
cumis üveg, cumi -- ki tudja kell-e / pl ha a nagyi vigyázz rá / 1-1 db legyen max nem használod
mellszívó + amiben tárolod a tejet ha...
kanálka -- gyógyszer vitamint beadni ,
olló vagy csipesz -- körmöt vágni
pohárka -- ha nem akarod cumis üvegből itatni
játékok forgók stb... mondjuk majd meglátod mit kedvel :-)
tároló doboz a apróságoknak
textil pelus 10db -- büfinek feje alá orvoshoz stb...
sterilizáló lötyi
tálka tányérka -- ha már csipeget
pelus -- a 2-4kg nem kell sok max 2 cs
szerintem nem kell külön mosópor és öblítő, ha bírja a bőre akkor jó amit te használsz max bedobod még 1 kör öblítésre sima vízzel
ruha : 62-es --> 86-ig (kb 1 éves korig)
nem kell olyan sok mert 1 éves koráig sokat és hamar kinő egy méretből
8-10 body ezekből nem árt több fajtát venni ahogy az évszakok vannak télre hosszú ujjút nyárra ujjatlant
10-12 rugi ezekből sem nem árt több fajtát venni ahogy az évszakok vannak télre melegebbet nyárra vékonyat
pulcsik nacik pólók -- piciknek nem éppen a legjobb majd ha jár már de 1-2 csini darab nem árt ha van
harisnya 5-6 db zokni 5-6 db
sapi 2-3db meleg kintre télre 2-3 vékony ha már melegebb van
overall vagy zsák 2-3db az első télre elég egymás utáni méretek legyenek
és ami a legfontosabb : mama és papa h szeretgessék és játszanak vele :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!