Legfontosabb kelengye lista?
Rengeteg lista van az interneten és itt is, a keresőbe írd be.
Ha azután van kérdésed hogy tényleg kell-e az a valami, vagy felesleges, írj és válaszolok.
-Kiságy
-Ágynemű
-Lepedő
-Kifogó kendő
-Fürdőkád (lehet állvánnyal vagy anélkül, ill lehet bele venni biztonsági fürdetőt)
-Pelenkázó alátét
-Babakocsi
-Hordozó (már ha van autótok)
-kb 20 db textil pelus
-Vékonyabb pléd
-10 db 56-os body (hosszú vagy rövid ujjúból is kellhet ennyi)
-10 db 56-os rugdalózó (mint fönt)
-2 sapka (egyik vastag-már ha hűvös lesz mikor születik, másik vékony)
-Egyéb apróságok ( cumi, cumilánc, cumisüveg, cumisüveg mosó kefe, babafürdető, testápoló krém v olaj, popsikenőcs, pelenka, popsitörlő, köröm vágó olló, puha sörtéjű hajkefe, fürdető "kesztyű")
Én ezeket vettem meg első körben.
Ami a 3. válaszoló listájából szerintem felesleges:
- kiságy (sokkal jobb a gyereknek is meg neked is pihentetőbb, ha melletted alszik),
- kifogó kendő (az mi?),
- cumi, cumilánc, cumisüveg, cumisüveg mosó kefe - ráérsz megvenni, ha valóban szükség van rájuk.
- sokallom a 56-os méretű ruhákat is, de ha sok pénzed van, akkor vásárolj be nyugodtan, max lesz amit csak egyszer adsz rá, hiszen irtó gyorsan kinövi.
Ami viszont kell/jó ha van:
- hordozókendő, átlagos testalkatra 420 cm-s, az első napoktól roppant mód megkönnyíti a dolgodat.
- pihepuha frottír törölköző (olyan aminek a sarkán "kapucni van"), amibe fürdés után becsomagolod.
Szerintem a kiságy nélkülözhetetlen. Eleve veszélyes is ha melletted alszik (nem veszed észre és éjszaka megnyomod,ráfekszel stb),másrészt ha nagyobb lesz és már nem akarod magad mellett altatni,kínlódás lesz átszoktatni a saját ágyába. És a gyereknek is jobb ha már eleve külön ágyba alvást szokja meg.
2. voltam
Húha össze ne vesszetek!Kiságy az már meg van és külön szobába lesz a pici.
Amit nem tudok,hogy fontos e az a:
csecsemőmérleg
porszívós orrszívó(nekem nagyon brutálisnak tűnik)
hálózsák
+ágynemű huzat
bébiőr
4. vagyok. Szerintem
- csecsemőmérleget csak akkor szerezz be, ha nem fogod magad túlaggódni azon, hogy "most miért szopott csak ennyit, ha tegnap kétszeresét ette". A helyedben nem vennék, csak ha valami okból kifolyólag sűrűbben kell mérni, mint ahogy a védőnő és a doki látja (nálunk ez első gyereknél 2 hetente volt), vagy ha téged megnyugtat a tudat. Amúgy bérelni/kölcsönözni is lehet, kérdezz rá a védőnőnél.
- porszívós orrszívó nem olyan durva, főleg ha a porszívót alacsonyabb szívóerőre állítod. A kézi pumpás semmit sem ér, ez viszont egy pillanat alatt és szépen kiszedi a taknyot. Ha nagyon taknyos a babu, akkor mindenképpen jól jön. Nagyobbacska korában (egy évesen) meg már jó buli lesz, ő maga dugdoshatja az orrába, meg játékosan rá lehet szívni a kezére, hamar megtanulja, hogy nem bánt. Amúgy próbáld ki magadon, nem durva műszer egyáltalán.
- hálózsák nálunk csak addig vált be, amíg nem kezdett el forgolódni, azza 3 hónapos koráig. Onnantól zavarta, de ismerek gyerekeket, akik 2-3 éves korukig is zsákban aludtak.
- ágynemű huzat: ha saját ágya van akkor mindenképpen kell, mert hiába a pelus a feje alatt, jöhet vissza kaja, vagy átázik a pelus, szóval kell hogy legyen csere.
- bébiőr: akkor praktikus, ha nappal megbízhatóan, hosszan alvó lesz a gyerek, mert akkor nyugodtan kimehetsz hosszabb időre is az udvarra, stb anélkül, hogy 5-percenként be kelljen lesni az ajtón. De ezt előre nem tudja senki. Nekem a fiam kb egy éves koráig nap közben 10-30 perceket aludt csak egyhuzamban, úgyhogy lényegében nem tudtam nélküle a házból kimenni, ezért nem is lett volna értelme az őrnek. Szerintem ráérsz megvenni később, feltéve ha nem légzésfigyelőset akarsz, mert annak meg épp az első időkben van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!