Miért nem beszél?
Első kör: háziorvos, beutalóért fejlődésneurológushoz.
Ha nem ad, akkor magán úton.
Ja, mert teljesen általános, hogy a mélyszegénységben élő tvzombi gyerekek későn kezdenek beszélni.
Nem tudom mit értesz rászokás alatt, egy 2 évesnek nem lesz baja a reggeli és azt estimesétől, vagy ha játék közben megy a tv a háttérben, és néha ránéz.
Vidd szakemberhez, tv mellett játssz vele.
Uncsitesóm lánya majdnem egész otthonléte alatt tvzett, több, mint napi 4 órát, mégis másfélévesen folyékonyan beszélt. Én az összes műsort ismertem, kb a tv nevelt fel, mégis már egyévesen ment pár rövid mondat.
Az én tapasztalataim és az általam megkérdezett gyógypedagógusok és neurológusok szerint nincs köze a tvnek a beszéd megindulásához. Nyilván, ha semmi más inger nem éri, senki sem beszél hozzá semmilyen helyzetben, nem fog megtanulni beszélni a tvből, de normál életvitel mellett semmi baja nem lesz napi 2-3 óra tévézésből.
Ez reggel félóra, vacsora előtt fél óra, és egy délutani hosszabb mese.
Az én gyerekem 3 éves kora felé kezdett beszélni, 2 éves koráig egyáltalán nem volt tvnk. Ráfoghatnám, hogy a tv segített, de nem teszem, mert tudom, hogy nincs köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!