Mi a véleményetek arról, hogy az anya magyarul, az apa pedig angolul beszél a gyerekének?
Majd egyszer, ha lesz gyerekem, angolul szeretnék beszélni hozzá, hogy ne legyen problémája később a nyelvtanulással.
Van értelme? Meg fogja tanulni a nyelvet így, hogy körülötte mindenki más magyarul beszél?
Nettó baromság. Ha az anyanyelved lenne az angol, csak akkor használnál vele, így csak ártasz.
Ha azt akarod, hogy korán megtanuljon, anyanyelvi környezetbe viszed.
Jó szándékú ötlet, de csekély hatékonyságú. Akkor működik, ha neked az az anyanyelved, és nem is igazán beszélsz magyarul, így evidens, hogy veled azon a nyelven kommunikál. Így viszont nem fog használni semmit, ráadásul te is belefáradnál abba, hogy egy másik nyelven kommunikálj, és a gyerek is átlát rajtad, hogy beszélsz magyarul :)
De nem kell aggódni, ha nem gagyog kétévesen angolul, akkor is meg fogja tudni tanulni a nyelvet annyira, amennyire kell.
Csatlakozom elozo haromhoz.
Ha a gyereked fogekony lesz ra, olyan hamar beissza majd a nyelvtudast kamaszkorban hogy csak na, ha rendesen foglalkozol vele, vagy tanar is ha lesz ra mod, nezzen angol nyelvu filmeket, stb. Igy olyan mintha szuletesetol trenirozva lenne...
Raadasul a csaladiassag szepen elveszik nalatok hiszen egeszen mas hangulatu lenne egy csaladi vacsora, kirandulas, barmi. Meg akkor is "tanulnatok". Baromi termeszetellenes.
Es valoban karos.
Nalunk a fiam ovodajaban van egy szulo aki igy nevel, csak angolul beszel a kislanyhoz. Namarmost apukanak olyan brutal "tajszolasa" van hogy csak na :) Hideg futkos a hatamon mikor mondja a kislanynak oltozeskor reggel hogy " Kamon beejbi" - darabosan, videkiesen. Mert o igy beszel, oke, de a gyerek ezt veszi at! En is beszelek angolul, amerikaiakkal folgozom, huh nem lennek a kislany jovobeli angoltanarja helyeben mire eltunteti ezt a "parasztos" akcentust vagy nem is tudom minek nevezzem.
Kint éltem Angliában egy évet, ott ajánlották többen is, hogyha engem zavar akkor érdemes logopédushoz elmenni, hogy a kiejtésen segítsen.
De értem, akkor hanyagolom az ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!