Mi a véleményetek arról, hogy az anya magyarul, az apa pedig angolul beszél a gyerekének?
Figyelt kérdés
Majd egyszer, ha lesz gyerekem, angolul szeretnék beszélni hozzá, hogy ne legyen problémája később a nyelvtanulással.
Van értelme? Meg fogja tanulni a nyelvet így, hogy körülötte mindenki más magyarul beszél?
2017. jan. 28. 07:43
11/19 anonim válasza:
Az angol logopédus valóban tud segíteni az angol kiejtésed javításában. De ha itthon élsz, itt kétlem, hogy találsz ilyet :D
12/19 anonim válasza:
Ennek akkor van értelme, ha angol az anyanyelved
13/19 anonim válasza:
Ismerőseim Angliában laknak, de még ők sem beszélnek angolul a gyerekhez. Otthon csak magyar van, oviban/suliban tanult meg angolul. Anyukát idézem "Ne a mi rossz kiejtésű/nyelvtanú angolunkat tanulja meg"
14/19 anonim válasza:
Nincs értelme és te is el fogod unni. Ha kétnyelvű, vagy anyanyelvű az apa, akkor lehet ezt csinálni. Teljesen tökéletes nyelvtudás kell hozzá, különben rosszul rögzül a gyerekben és azon már nagyon nehéz lesz változtatni. Nekem egy ismerősöm bohóckodott ezzel, a gyerek egy szót sem tanult meg angolul (szerencsére, mert nem volt egy nyelvzseni az apa), szóval szerintem ez így értelmetlen. Egyébként nálunk a férjem Németországban járt iskolába 4 évet (gimi) és így sem meri bevállalni, viszont német kisebbségi oviba és kéttannyelvű általánosba szeretnénk iratni a gyerekünket, szerintünk ez célravezetőbb.
15/19 anonim válasza:
Akkor én most megcáfolom mindenki véleményét. A nagynéném Kanadában él magyar az anyanyelve. A lányai pedig nem tudnak egyáltalán magyarul. Csak angolul beszél velük. Nem is értem, miért. Ő így döntött. Szóval van értelme Kérdező, ha kitartó vagy.
16/19 anonim válasza:
Ez nem megcafolas, csak egy masik pelda. Ami mellesleg masik elethelyzethez kotheto - kint elnek, tehat termeszetes hogy elsodleges nyelvnek azt hasznaljak + mivel ott elnek, hallanak anyanyelvu embereket is nap mint nap, tehat nem a rossz fog rogzulni.
Megjegyzem nagy butasag hogy a sajat anyanyelvukon nem tudnak, de nem vagyunk egyformak.
17/19 anonim válasza:
15-ös a kérdést nem is olvastad el? Az egy teljesen más helyzet, ha külföldön él valaki.
18/19 anonim válasza:
Elolvastam a kérdést és inkább néhány hozzászóló írására reagáltam, akik azt írták, hogy nincs értelme és nem is igazán lehet úgy, hogy az anyának nem az anyanyelve.
19/19 Norman Bates válasza:
Mi epp probalkozunk a babaval, Angliaban elunk es a parom nem magyar, tehat nalunk muszajbol fog az apuka angolul beszelni a gyerekkel. Ha o is magyar lenne akkor hagynank, hogy a nurseryben ragadjon ra a nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!