Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha felajánlanák a nővérek,...

Ha felajánlanák a nővérek, hogy 11 éves gyermekeddel bent maradhatsz a kórházban, de dolgoznod kellene menni, egyedül hagynád a gyereket a kórházban?

Figyelt kérdés
2017. okt. 11. 21:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

Maradnék, de az én munkahelyem tolerálná is.

Ha a "kellene" azt jelenti, hogy a következő hónaptól nem lesz mit ennünk, mert szőrös szívű a főnököm, a gyereket egyedül nevelem és megtakarításunk sincs, akkor azért valószínűleg azzal járna jobban, ha dolgozni megyek. De többféle szituációt is el tudok képzelni, amikor nem tudnék egész napokat mellette lenni (testvérek vagy több hetes bent tartózkodás) - azért ilyenkor is igyekeznék megoldani, hogy egy-egy lehetőleg közeli családtaggal felváltva legyünk vele.

2017. okt. 12. 08:15
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze bent maradnek.
2017. okt. 12. 08:24
 13/19 A kérdező kommentje:

Egyszerű 2 napos kivizsgálás volt, a fiam tartós betegségével kapcsolatosan. Befekvés napján este 6-

kor eljöttem a kórházból, másnap reggel ment a férjem hozzá és aznap haza is jöhetett. Mivel a munkahelyemen olyan létszámhiánnyal dolgozunk (szülésznő), hogy a beosztás megoldhatatlan lett volna ezért a nekem felajánlott ágy ellenére dolgozni mentem. Persze sírtam miután eljöttem, mert még sosem volt ilyen, hogy kórházban egyedül maradt a fiam, állítólag ő is sírt éjszaka kicsit magában, de a nővérkék dícsérték, hogy okos nagyfiú volt. Azt gondolom nem érte őt súlyos trauma, sőt az önállósodásában ez is egy aprócska tapasztalás volt neki.

Természetesen ha súlyos az állapota nem hagytam volna magára, hagytam nála bőven enni- innivalót, játszhatott a tablettjével amennyit szeretett volna, mert egyedül volt a szobában, nem volt tv és a rajzolásra egy idő után ráunt.

2017. okt. 12. 10:42
 14/19 anonim ***** válasza:
43%
kórházi dolgozóként főként a gyerek mellett maradtam volna, és tudom, hogy kollegáim, főnököm is tolerálta volna a dologot. Nem is értelek :o
2017. okt. 12. 11:49
 15/19 anonim ***** válasza:
54%

Nekem 10 éves a fiam. Ha csak kivizsgálás miatt kell bent lennie, akkor tudom, hogy ő nem igényelné, hogy egész nap ott üljek mellette. Nyilván látogatnám, amennyit csak lehet, de ő teljesen jól lefoglalná magát olvasással, tablettel, ha éppen nem vagyok ott. Persze ha valami miatt mégis kérné, hogy menjek, akkor mennék azonnal.

De azért egy 10-11 éves gyerek már nem olyan kicsi, hogy ott kelljen ülni mellette 24 órában, ha amúgy jól érzi magát, csak kivizsgálás miatt kell bent lennie.

2017. okt. 12. 13:23
 16/19 anonim ***** válasza:
43%

14es, írta hogy létszámhiány van. Gondolom akkor felháborodtál volna ha pont te szülsz, és nem tudnak veled kellőképpen foglalkozni, mert sok a vajúdó és kevés a szülésznő, ne adj isten vagy te vagy a gyereked szenved maradandó károsodást igaz?

Mikor én voltam gyakorlaton, volt olyan éjszaka, hogy hét kismamánál indult meg a szülés, és volt bent három szülésznő, de egyiküket felfogadták szüléshez, és az övé is pont aznap éjszaka szült, így igazából 6 vajúdásra volt két szülésznő, többet nem tudtak berendelni, mert annyira kevesen vannak eredetileg is. Ott imádkoztak hogy nehogy történjen valami komplikáció, mert vagy észreveszik időben vagy nem.

2017. okt. 12. 14:40
 17/19 anonim ***** válasza:
ÉN mellette maradnék, de NEKEM ugye más az élethelyzetem. Biztosan rohadtul nehéz volt neked és ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy nem poénból vagy karrierizmusból döntöttél így. Ne emészd magad, szereted a gyerekedet és ezt ő is tudja, és ott volt apuka (reggeltől). Szerencsére a nővérek is rendesek voltak. Nem lesz semmi baj, csak gyógyuljon meg a gyerek.
2017. okt. 12. 14:41
 18/19 anonim ***** válasza:

A szüleimnek nem ajánlottákfel,de lehetőség sem voltrá,a 80as évek végén-90es évek elején amikor sokat voltam kórhazban.

Szóval ha én lettem ettől lelki sérült akkor szerintem az én gyerekem is kibírja.

Tehát mennék gályázni...sajnos pénzből élünk.

2018. nov. 11. 16:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Azért az nagyon érdekelne, hogy az itt válaszolók közül kinek van 10 év fölötti gyereke.
2018. nov. 11. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!