Az gondolták, hgy rossz/irigy szülő vagyok?
Boltban voltam a kiafiammal, aki 2,5 éves. A nsgytesótól klasszul megtanult lééégyszizni, így gyakran eléri, amit szeretne. Rájöttem, hogy ez rossz, mivel ha édességről van szó, akkor vacsora előtt nem túl okos dolog ilyent adni neki.
Nos, most határozott voltam, nem vettem. Viszont az előttünk álló egy túrórudit, a mögöttünk álló két másik csokit vett neki. Az előttünk álló értelemszerűen csak odafordult éd odaadta. a mögötünk lévő meg utánunk sietett....
Nem gondolom, hogy nagyonleamortizált ruhában lettünk volna, bár nem is voltunk csinosak, a fiamat játszósban hoztam el a bölcsiből.... Azt gondolhatták, sose kap semmit? Hogy nem akarok neki megvenni semmit? Rossz anyának gondolt mindenki, aki hallotta sírni a fiam?
Nagyon kínoanak éreztem, ez igaz... Ott sírt... hirtelen azt se tudtam, hogy mit kellene rá mondjak.
a másiknak meg mint mondtam, elmagyaráztam. :)
sose történt még ilyen, pedig a nagyobb rendszerint cirkuszol, hogy ő sose kap semmit... miközben ott a kosárban a süti/csoki/keksz vagy vmi.
Egyszer mi is mentünk haza játsziről,volt kb. 11.30.
Beugrottunk venni egy kenyeret és kiszúrta a lányom a kakaóscsigát.
1-2alkalommal kóstolta,de sose ette meg.
No akkor kérte.
Semmi hiszti,szépen kérte.
Nemet mondtam és indultunk kifelé.
Az eladó utánunk jött és a kezébe nyomta.
Mondtam,hogy ebédidő van és úgyse szereti.
Az eladó csak mondta,mondta.
1 harapás,zavart rágás,pofavágás,majd nyújtotta,hogy "nemfinom".
Még látta a hölgy a jelenetet,ahogy landolt a kukában.
Lassan 10 éve,de még mindig mogorva az eladó.
Minden esetre többet azt a pulcsit az erkélynél messzebb nem veszem fel, hiába nem régi. A gyereket meg inkább hazahozom és itthon adom rá a játszóst, közel van a bölcsi. Nagyon kínos volt. :/
Alapvetően nagyon ügyelek rá, hova miben megyünk...
Egyrészt francot se érdekel, mit gondol rólam egy vadidegen ember (vagy kettő). Másrészt én mondom meg, mit kap a gyetek, vagy az apja, de NEM a néni a sorban. Basszus hozol egy döntést, hülyét csinálnak belőled a gyerek előtt, te meg hagyod, és még te érzed rosszul magad??
Fordítva ülsz a lovon.
"Cukorbeteg gyereknek nyilván majd kibontom ott a csokit amit kapott, hogy rosszul legyen"
Cukorbeteg ember ugyanúgy kívánja az édességet attól még, hogy nem eheti. Felnőttek körében is számtalan olyan ember van, aki tudatában van cukorbetegségének, mégsem diétázik, mert nem hajlandó rá, nem bírja magát türtőztetni.
Akkor egy kisgyermek szerinted hogy lenne képes türtőztetni magát? Mégis, hogyan magyaráznád el neki, hogy ő ilyet nem ehet? Egyáltalán nem, egy falatot sem, mert ez kárt tesz a szervezetében, akár rögtön kórházba is kerülhet?
Miután te, felelős szülőként ennek tudatában vagy, direkt nem húzod el a gyermek előtt a mézesmadzagot, nyilván, tehát nem te, szülőként leszel az, aki "kibontja a gyermek előtt a csokit" de a többi idegen ember ezt nem tudja és pont azért, mert semmit sem tudunk vadidegen emberekről, nem kellene csokikat osztogatni vagy egyáltalán bármi más, bizalmaskodó gesztust tenni a másik irányába!
Sosem tudhatod, mi áll annak hátterében, hogy nem adsz édességet, vagy nem akkor...vagy bármi mást nem úgy csinálsz, mint más! Tiszteletbe kellene ezt tartani! Valahogy úgy sejtem, a kérdésfeltevő nem adogat vadidegen emberek gyermekeinek édességet...
Nem, nem adok senkinek semmit, ha nem kér.
Nekem ez is meglepő volt, nondhatni "lesokkolt". Kedves volt, csak nagyon kínos, hogy két nőt is arra ösztönöztünk akaratlanul, hogy csokit adjon a fiamnak.
Sosem mondok olyant a.boltban
Nem, nem adok senkinek semmit, ha nem kér.
Nekem ez is meglepő volt, nondhatni "lesokkolt". Kedves volt, csak nagyon kínos, hogy két nőt is arra ösztönöztünk akaratlanul, hogy csokit adjon a fiamnak.
Sosem mondok olyant a boltban, hogy nincs rá pénz, max annyit, hogy makd legközelebb vagy hogy majd meglátjuk, hogy marad-e rá. De egy 90 forintos csokira sose mondom, hogy nincs pénz.
Ha valakinek csokit adunk ismeretlenül, annak oka kell legyen. Szóval vagy irigynek gondoltak, aki nem vesz meg semmit a gyereknek vagy olyannak, akinek egy csokira se jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!