Melyik név legyen?

Figyelt kérdés

Kislányt várunk.

Családnév a Grandpierre.

Szerintetek mely nevek a legjobbak ehhez a vezetéknévhez? Nem akarunk tucatnevet adni neki! :)

2017. okt. 4. 21:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A gyerek nem csóri! Legalább a családneve nem Nagy vagy nem Kiss.

Nem pontoztam le senkit.

Köszönöm a válaszokat.

A Blanka hogy tetszik nektek?

2017. okt. 5. 20:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Szerintem jó név,nem is tucat,nem is kimondhatatlan,meg meg is "töri" a vezetéknevet.:)
2017. okt. 5. 20:43
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Jó a Blanka. Bár talán kevesebb mássalhangzós harmónikusabb lenne, hogy jobb legyen a magán és mássalhangzók aránya.

De, főleg, ha a családon belül szokványos név, a Blanka nagyon jó, kedves név.

2017. okt. 6. 00:51
 14/19 anonim ***** válasza:

Jaj, nehogy már megsértődj a "csóri" miatt! Nem rosszindulatból írtam, inkább viccnek szántam. Ez egy nagyon klassz vezetéknév, híres is. Az én gyerekeim is "csórik", mert van a vezetéknevükben "r". Fiamnak a keresztnevében is. Persze, hogy ő tanulta meg legnehezebben kimondani "r"-et a 3 közül. :-D

Blanka: elvileg jó, bár ahogy előttem is írta valaki, nagyon sok a mássalhangzó. És amit észrevettem: kezd egyre népszerűbb lenni, tehát lehet, hogy hamarosan a tucatnevek közé kerülhet. Ami már ízlés kérdése: NEKEM összeolvasva nem tetszik. Ez nyilván nem zárja ki, hogy másnak meg igen.

2017. okt. 6. 11:51
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Tetszik a Blanka név, de a vezetéknevetekkel valahogy nem passzol.

Grandpierre Lilla

Grandpierre Alina

Grandpierre Elina

2017. okt. 6. 12:16
 16/19 A kérdező kommentje:
És a Bianka?
2017. okt. 6. 18:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem a Bianka se tetszik a névvel, de azt adjátok ami nektek tetszik.

Krisztina esetleg?

2017. okt. 6. 18:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha a Blanka és a Bianka közül kéne választani, inkább az utóbbi. Hangzásban hasonlók, tehát az én ízlésem szerint nem passzol, de végülis a ti gyereketek lesz.

[Jó tanács: azért legyen talonban egy fiúnév, hacsak nem kromoszóma vizsgálat mutatta ki a nemét. ;-) Találkoztam már ilyen esettel: utolsó UH-n max. 3 kilós kislányt jósolt a doki. 4 kiló feletti fiú lett.]

2017. okt. 6. 21:28
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Amennyiben kisfiú lesz, még nincs tervünk a nevére. Tetszik a Bálint meg a Sándor, de a Grandpierre-hez nem illik.

2017. okt. 6. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!