Barna szemű anyuka és kék szemű apuka esetén milyen szem szín várható a babánál?
Köszönöm a válaszaitokat :)
Azt olvastam h 50-50 % esély van.
Csak kíváncsi voltam másoknál melyik jött be :€
A szeszínt nem egy gén határozza meg, így gyakorlatilag sokféle lehet.
Anyukám szeme barna, apukámé kék, az enyém meg olivazöld.
A családban a nagyszülőknél sem volt senkinek ilyen.
A férjem apja kék szemű, anyja barna, a férjem szeme kék lett.
Férjem kék szemű, én barna, a fiúnk barna szemű lett.
De ezt figyeld!!!
Régi osztálytársam sötétbarna haj, sötétbarna szem, asszonya szintén. A gyerekek mind tejfölszőke, világoskék szeműek. Szerinted mennyi volt rá az esély, főleg mindkét gyereknél? (Nem örökbefogadottak és nem is a postás csinálta őket.)
6-os vagyok miért lett 0% a válaszom?
Arra válaszoltam amit kérdeztél, pont ilyen esetünk van mint nektek látod.. Azért mert örülök hogy apja szemét örökölte? Hát nem hiába a a férjem szemei volt amit elsőre megfogott 10 éve, hát még jó hogy örülök hogy a kisfiamba is viszont látom :)
Nekem sötérbarna, a páromnak világoskék, a fiúnknak kék a szeme.
Soha nem gondoltam, h kék lesz a szeme, mivel a barna sokkal dominánsabb.
A pároméknál mindenkinek kék szeme van.
Nálunk anyám részéről mindenkinek barna, apám felől pedig mindenkinek zöld.
Tesómnak és nekem is barna lett.
Nagyon érdekes téma.
A nővéremnek és nekem zöld szemünk lett, az öcsémnek barna. Apukám egész családjának gyönyörő búzakék szeme van, nagyon sajnáltam, hogy nem örököltem.
Aztán nálunk a barna-zöld kombinációból a lányomnak az egyik szeme barna lett, a másik pedig félig barna, félig zöld, de nem árnyalatokban, hanem középen egy határozott vonallal elválasztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!