Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek tetszenek a "régi"...

Kinek tetszenek a "régi" nevek? És mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A párom József. Náluk nagyon nagy divat anyai és apai ágról is, hogy az elsőszülött fiúkat így hívják. Nos, nekem több régiesnek számító név tetszik de akárhogy is próbálom, a József nem tartozik közéjük. Én már mondtam a páromnak, hogy nem szeretném de ő nagyon ragaszkodik hozzá, illetve az anyukája is... tudom, hogy neki úgymond nem sok beleszólása van ebbe de már nagyon sokszor mondta. Tudom, hogy végeredményben úgyis azt írják a baba nevéhez amit én mondok de mi van ha nem fogunk megegyezni a névvel kapcsolatban? Márpedig úgy látszik, hogy hajthatatlan sajnos. Abba se egyezik bele, hogy akkor legyen második neve a József. De olyan hülye szokás ez szerintem... A vezetéknevet ígyis-úgyis tovább fogja vinni. Mit tennétek, hogy ne legyen sértődés senki részéről?
2017. szept. 13. 09:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

#12, nálunk a párom is mondta, hogy egyérelmű, hogy enyém az utolsó szó, hiszen mégiscsak én szenvedek meg vele, ennyi jár.

És ha hiszed ha nem, rengeteget segített a babákkal és most is, hogy már nagyobbak.

2017. szept. 13. 11:30
 22/25 anonim ***** válasza:
58%
Leírták már sokan, de me
2017. szept. 13. 12:59
 23/25 anonim ***** válasza:
41%

21

"Segített" a saját gyerekeit ellátni? Kinek? A saját gyerekei ellátása nem az ő dolga is?

2017. szept. 13. 13:01
 24/25 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi elküldte a telefonom.

Szóval leírták már sokan, de megerősíteném hogy a gyermek nevének olyat kell választani, ami MINDKÉT SZÜLŐNEK tetszik vagy legalább megfelel. Ha már együtt vállaltak gyereket akkor kell lennie legalább 1 olyan névnek a több ezerből, ami egyezik. A jelen helyzetben ott a probléma hogy apuka teljesen elzárkózik a kompromisszum elől. Magyarán vagy az lesz amit ő akar vagy hisztizik mint egy csecsemő...

Anyósnak véleménye lehet de beleszólása, szavazati joga nincs, ugyanis ő nem a gyermek szüleje.

Szerintem a József 2. névként való elfogadtatására van a legtöbb esélyed. De lehetne mondjuk ugyanolyan szótagszámú, magánhangzós pl.: Róbert. De valószínűnek tartom hogy a Józsefnek szerepelnie kell. Ha ő nem hajlandó egyezkedni, akkor én választanék egy nekem tetsző első nevet és a József maradna második, így igazságos.

2017. szept. 13. 13:06
 25/25 anonim ***** válasza:
81%

1. anyósnak ehhez SEMMI köze

2. pároméknál is ez a trend, de a férjemnek a második név az apjáéval azonos

3. én ebbe semmi szín alatt nem mennék bele, mert akkor lesz a 20 Kisjóska a családban, ami nevetséges

2017. szept. 13. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!