Kinek tetszenek a "régi" nevek? És mit tennétek a helyemben?
A Jozsef szornyu. (A Bence, Zeteny, Zsombor is az...)
En nem adnam a gyerekemnek a Jozsefet, akkor se h anyosnak meg a ferjemnek ez nem tetszik!
Ertem en, hogy o szerintuk Jozsi kell hogy legyen, de ha neked ez nem tetszik, miert legyen epp nekik igazuk es legyen Jozsika?
Masodik nevkent oke...
Nekem a régi, átlagos és új nevek között is van olyan, ami tetszik, és olyan is, ami nagyon nem.
A József nem tetszik, nem adnám én sem.
Szerintem sem kéne ragaszkodni ehhez, hogy mindenáron ez legyen a gyerek neve, akkor is ha nem illik hozzá.
Én kompromisszumos megoldásként második névnek adnám. Igaz én nem szeretem, hogy ha két keresztnév van, de részemről ez lenne a kompromisszum, és akkor ők is engedhetnek annyit, hogy második név legyen.
A férjemmel beszélném meg. Az nem érdekel, ha rajta kívül bárki más (pl. anyós) megsértődik).
Remélehtöleg még nem vagy terhes!
Ezt addig döntsétek el, amíg nincs útban a baba, mert ha ebben nem tudtok megegyezni, akkor nincs értelme gyereket vállalni.
(Mellesleg nem feltétlen az lesz a neve, amit te mondasz, ugyanis az apa megváltoztathatja)
Teljesen mindegy, milyen névröl meg milyen indokokról van szó, nektek kettötöknek kell egyezségre jutni.
Ne adj, olyan nevet ami nem tetszik. Nálunk is ez volt, az lett a gyerek neve amit az exem akart, most két éves a fiam a mai napig sem szólítottam a nevén, utálom azt a nevet, depressziós vagyok miatta.
Már most várom, hogy felnőtt legyen, és megváltoztassa magának, mert én nem tudok így élni, hogy nem tudom kiejteni a gyerekem nevét.
"Tudom, hogy végeredményben úgyis azt írják a baba nevéhez amit én mondok" - vagy nem. Lehet sürgősségi császár is, akkor mondjuk téged altatnak, apukát kérdezik. ... De ha en férfi lennék és az asszony az akaratom ellenére nevezné el a gyereket, akkor másnap mennék a bíróságra előbb a gyerek neve miatt indítani egy eljárást, aztán meg a valopert.
Két felnőtt ember képesnek kell hogy legyen megegyezni egy ilyen dologban. Ha o Józsefet akar, akkor miért ne lehetne a gyerek József, pont ugyanolyan joga van dönteni, mint neked. Első nevkent is lehet adni simán, attól még nem kall a gyereket annak szólítani. Szabó József Pál pl simán lehet Palika is. Ha ez neked nem tetszik, a parod meg semmikepp nem megy bele abba, hogy a József második név Legyen, akkor sorsolhattok is nevrendet és annak az eredményét fogadjátok el.
Semmiképpen nem adnék olyan nevet elsőnek ami nem tetszik!
Nálunk a fiam kishíján olyan 2. nevet kapott (szintén családi örökség, bár már a párom is csak másodikként kapta) amit az egyik legrondábbnak tartok, de szerencsére a páromnak is megvolt a kedvenc neve és inkább azt kapta, mivel a vez.név úgyis az övé, plussz én voltam állapotos, én szültem stb...
Szerintem annyit érj el első körben, hogy apa üljön le egy utónévkönyvvel
( [link] )
és írja ki belőle, ami szerinte szép név - és nem József.
(Egyébként szerintem nem rossz név a József és nem is lenne gyakori a korosztályában, de mivel én sem szeretnék a 25. ugyanolyan nevű lenni egy családban, ezért nem szúrnék így a gyerekemmel - legyen saját neve.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!