Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire fáj a szülés?

Mennyire fáj a szülés?

Figyelt kérdés
4 hónapos kismama vagyok,de már sokat gondolok a szülésre,mert annyira meg rémít az a sok történet,hogy nagyon fáj a szülés... Félek igazából persze szerintem ez normális... Az a tudat,hogy majd ott meg vágnak aztán varrnak háát nem hangzik jól! Persze nagyon várom a kisbaba érkezését és szenvedek bármennyit csak neki ne legyen baja! De mégis félek...
2017. szept. 12. 18:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amikor én szűltem,az első 10 órában tényleg olyan volt,mint egy erősebb menzesz.Gondolotam magamban,hogy ezért sikítoznak,üvöltenek a nők?Még meg is lettem dícsérve,hogy egy hang nélkü,milyen jól bírom.Le a kalappal.

Na de utána...Nagyon erősek lettek a fájások.

Nem tágultam tovább semennyire órákig,(ennek ellenére nyomnom kellett),oxytocin adagot is feljebb és feljebb emelték.Utólag már szégyenlem,de nagyon kiborultam.Sírtam,anyám után kiabáltam(nem tudom miért).

Iszonyat volt.Császár lett a végkimenetele.

Azóta a fájdalomküszöböm egyenlő a nuĺlával.

2017. szept. 13. 00:18
 12/17 anonim ***** válasza:
Gátmetszéshez nem szoktak érzésteleníteni, csak a varráshoz. Ált. tolófájásnál csípik el, már ha szükséges, és akkor pont nem érzi anyuka. Nekem a toló pl nem fájt, csak feszített, de ha nem látom azt a nagy ollót, nem tudom mire készülnek. Aztán pedig nem sokat hatott a varráskor az érzéstelenítés, de túléltem. Semmi volt a vajúdás utolsó 2 órájához képest, mikor már a világomat se tudtam. De azt is túl lehet élni. Túl kell! Valamit valamiért alapon életed főművét kapod annyi fájdalom után. Amint kibújik a baba, minden addigi rossz elszáll 1 pillanat alatt. Ha nem így lenne, soha senki nem vállalna 1-nél több gyereket. Én is újraélhetem a szülés csodáját 3-5 hét múlva. Izgulva várom :)
2017. szept. 13. 05:46
 13/17 anonim ***** válasza:
*Bocsánat, kicsit értelmetlenné sikerült: Szóval ha nem látom az ollót, nem tudok a gátmetszésről, olyannira nem éreztem.
2017. szept. 13. 05:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Jó azoknak akik csak erős menzesz görcsként élték meg, nekem köze nem volt hozzá. A gátmetszést is éreztem, megugrottam hirtelen a fájdalomtól, mondjuk pont 2 fájás között vágtak. Hangot nem adtam, inkább koncentráltam hogy ne pánikoljak. Félni fölösleges nyavalygás szerintem, mióta ember él a földön a nők vajúdnak és nem a fájdalomba haltak bele eddig sem. Harmadikat várjuk egyébként.
2017. szept. 13. 06:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Eg olyan hülyeség, hogy "nem mindenkinek egyformán fáj". Erre van a fájármérő az nst-n. Van aki jobban bírja, van aki kevésbé. A tolófájás pedig a gyerek méretétől függ szerintem, hogy fáj vagy csak a tolási ingert érzed. Úgyhogy ez tőled és a gyerekedtől függ neked milyen lesz.
2017. szept. 13. 10:03
 16/17 anonim ***** válasza:
Én amint megláttam a pozitív tesztet hihetetlen boldog voltam, a 2.gondoltalom pedig az volt, hogy tejóég meg is kell szülni. Hihetetlenül szorongtam végig terhesen a szüléstől. Nemcsak a fájdalomtól féltem, hanem hogy minden rendben legyen a babámmal. Tényleg rettegtem. Amint elindult a szülés elszállt minden félelmem. Sose felejtem el azt a pillanatot, amikor már a kórházban voltunk, átöltöztem a szüléshez a kórházi hálóingbe. Megálltam egy pillanatra és tudatosítottam magamban, hogy mostmár nincsen visszaút (nem mintha előtte lett volna:) végigcsinálom, mert egy csoda vár utána. Az utolsó 2,5 óra pokoli volt, tényleg nem voltam magamnál, de megéri! Bármennyire is fáj megéri! Mindig azt mondom, hogy az elsőtől féltem, mert nem tudtam mi vár rám, a másodiktól meg azért, mert tudom. Alig várom a következő babámat, a terhességet, a szülést, mindent, mert hihetetlen boldogságot ad a Gyermeked. Megértem a félelmed, de hidd el ügyes leszel, menni fog:).
2017. szept. 13. 15:29
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok bíztató választ,sok erőt ad!🤗 remélem minden rendben lesz,várjuk már nagyon a kis pocaklakónkat,már most imádom!!! Bele gondolva nem olyan rémes,ahogy le írtátok,persze ez mindenkinél máshogy van! Minden kismaminak erőt egészséget kívánok🤗és aki már nem kismami annak is! köszönöm a bíztató válaszokat!
2017. szept. 19. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!