Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, Ti a a férjetekért...

Anyukák, Ti a a férjetekért és a gyerekekért levezetnétek egy teljes építkezést, otthonteremtést?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, veszélyes munkakör miatt táppénzen már. Van egy 4 éves gyermekünk és egy 12 éves "nagy".

Van egy építési telkünk (örökölt).

Jelenleg a nagyszülőktől örökölt házban lakunk (nem jó állapotú), vannak anyagi tartalékaink.

A férjemnek a következő években még muszáj rendesen bedolgozni magát, 10-12 óra munka, sajnos ezt fontos lenne megvalósítani.

A kérdés: férjem szeretné a 10+10 milliós csok-ot kihasználni és mivel neki sem ideje, sem energiája, ezért győzköd, hogy mivel én itthon vagyok és leszek majd a babával, vezényeljek le egy építkezést.

De olyat, ami nem kulcsrakész kivitelezés, hanem szakemberek szervezése, felügyelése, anyagszervezés kompletten mindent, mert a számítások szerint ezzel jönnék ki a kedvezményekkel és mindennel együtt.

Szerinte le tudnám vezényelni, és én sem ettől félek, (Már sok mindent megvalósítottam, ami kezdetnek meredeknek tűnt), viszont így lehetne eg szép, új családi házunk.

Ti ezt vállalnátok, éreznétek magatokban erőt anyukák erre? Van olyan ismerősötök, aki nőként ezt levezényelte? Hogy ment neki? Család mennyire sínylette meg?

2017. szept. 8. 15:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
38%

Igen és nem.

Nem, a "férjemért" nem csinálná meg.

Azért viszont megcsináltam, mert ez volt a közös akaratunk. Végigvittem egy építkezést.

Miért sínylette volna meg a család?

Miért ne tudtam volna megcsinálni?

2017. szept. 8. 16:53
 12/23 anonim ***** válasza:
53%

Egyszer csak vége lesz, belebukni nem lehet. De egy rakást pénzt, nyugalmat, kiegyensúlyozott életvitelt, idegszálakat és időt bőven lehet veszíteni. Ezeket mind megsínyli a család.

Egy ideges anyuka nem a legjobb társaság sem a gyereknek, sem a férjnek. Többhónapos meló, tök egyedül van vele. Persze klassz a végeredmény, de mindenki mérlegeljen, mi fér bele neki. Én többet voltam a babával, ez a felújítás rovására ment..

Amúgy amit még utáltam, az az, hogy éreztették, hogy nem értek hozzá, hogy így gondolták meg lehet vezetni, hogy hallatszott a rosszallás, amiért munkaterületre babával mászkálok, na meg a tekintetek, mikor a gyerek mar szaladt a lakásban, de én épp egyeztettem a kőművessel a küszöbről.. a gyerek üvölt, mert nem mászkálhat, minden veszélyes, mellette beszélgetni sem lehetett. Namindegy. Ezek az én tapasztalataim.

Több stressz érte a kicsit, kevésbé voltam türelmes és jókedvű. Ha választhatnék, nem mutatnám ezt az anyukát neki nap, mint nap.

2017. szept. 8. 17:23
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk én vezényeltem le az építkezést egy 4 éves és egy újszülöttel, de nekem ez a szakmám, építés vezető vagyok, tudtam hol mire kell figyelni, hol tudom minél olcsóbban az építő anyagot beszerezni, de ha nem értesz hozzá, nagyon átverhetnek, szerintem bízzatok meg egy építési vállalkozót, aki felel minden munkáért.
2017. szept. 8. 18:24
 14/23 babyboom567 ***** válasza:
53%

Én nem merném.

A terhességem végére mozogni alig bírtam,ülve mosogattam,a felöltözés egy túlélőtúra volt számomra,alacsony volt a vérnyomásom, alig kaptam levegőt mert nyomott a baba,és végig azon gondolkodtam, hogy most lenne még egy pici gyerekem ,hogy viselném gondját.Csináltam volna én mindent,csak a testem nem bírta.Életemben nem voltam ilyen kiszolgáltatott.

2017. szept. 8. 19:54
 15/23 anonim ***** válasza:
53%
Én most pont ezt csinálom 4 gyerek mellett. A legkisebb 9 hónapos. Dolgozok is mellette otthonról részmunkaidőben. A férjem nem tud benne egyáltalán segíteni. Csak akkor csináld generálkivitelező nélkül, ha nem lenne elég a pénzetek. Rengeteg munka van benne. Nagyon el vagyok fáradva. Terhesség előtt 55 kg voltam, most 47 vagyok. Mindig van valami, ami nem úgy van, ahogy terveztük, a picinek nincs egy nyugodt napja. 5 M Ft ÁFA-visszatérítést is tudtok igényelni, ha nem bíztok meg generálkivitelezőt.
2017. szept. 8. 21:18
 16/23 anonim ***** válasza:
26%

Én 3 gyerek mellett,semmi tapasztalattal nem vállalnám.Ott néznek h.lyének,ahol tudnak.

A saját esetemben persze,megcsinálnám,mondjuk egy gyerekkel,de én éveket dolgoztam építőiparban,nem okozna gondot újra kiválasztani,hogy melyik szál fákat vigyem a tüzépről a tetőhöz,vagy hogy mennyi sóderhez mennyi cement kell és társai...

Engem már nehéz lenne átverni a mit mi után,hová,miből mennyit résznél,de mondjuk a papír-résszel azért előfordulhatna.

Ha van építőiparban elég jó tapasztalatod és a 3 gyerek mellé megbízható segítséged(nagyszülői háttér,akik bármikor szóba jöhetnének) akkor mindjárt jó is.

2017. szept. 8. 21:59
 17/23 anonim ***** válasza:
29%
Semmi esetre sem ,nem értek hozá rengeteg gondott idegeskedést venél a nyakadba ,én csak kész házba költöznék be helyedbe .amit már megépitetek.
2017. szept. 9. 06:49
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok.

Kérem az indoklást a lepontozóktól, hogy mennyiben volt nem hasznos a válaszom?

2017. szept. 9. 14:04
 19/23 érdekel0 ***** válasza:

A nyugati határ mellett élünk.

Mindenki megy ki Ausztriába dokgozni.

Úgy kelkett felújításnál is hajkurászni az embereket.

Én ennek elkenére belevágnék újra.

Rengeteget tanultam,bár biztos rengeteg hiba van,amibe még beleeshetek.

2017. szept. 15. 13:47
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Pont ezt csinálom 3 gyerek mellett!! Ráadásul a kicsi a legnehezebb korszakában van. Én örülök neki, hogy hasznosnak érzem magam. Nekem kevés a gyereknevelés, nem az a fajta vagyok, aki igaz nem ül sose, de mégis azon legyen ki, hogy milyen fárasztó. Hajnal 5-től este 11-ig mozgásban vagyok, kivagyok mint a p&&csa, de ezt igazán senki nem látja. Apájuk külföldön. Ovil, suli, edzések, versenyek, fejlesztők, tüzépek, millió telefonálás, szakemberek kutatása. Élvezem. A gyerekeim is ugyanilyen pörgősek. Ezt látják.
2017. szept. 15. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!