Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismama vagyok, a tb m hogy...

Kismama vagyok, a tb m hogy kell rendezni?

Figyelt kérdés
Próbaidőm voltam,amikor teherbe estem , igy nem voltak kotelesek "megtartani"! Párom méhész, abból élünk 80% ban ! De gondolom TB-m igy most nincs. Mi a teendő? Hová forduljak ezzel?
2017. szept. 7. 11:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Az önkorm. szoc. osztályán próbáld meg, hátha átvállalják! (jövedelem kimutatások kellenek)
2017. szept. 7. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Én elmennék az önkormányzathoz, hogy tudnak-e támogatást adni.

Annak idején én két évig kaptam önkormányzati Tb-t. Nem volt munkám, frissen végeztem.

Ha be tudod mutatni, hogy a pároddal 1 keresetből vagytok, nincs munkád és kismama vagy, szerintem adnak. Legalábbis egy próbát megér.

Ha ez nem megy, akkor OEP-hez menj szerintem és ott ha jól tudom el tudják intézni, hogy akkor megindítják a havi X ezer forintos tb befizetést neked. Mármint hogy te fizeted és akkor biztosított vagy.

2017. szept. 7. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Első lépés: járási hivatal hatósági osztályán érdeklődni és elintézni, ha lehet a támogatást.

Ha nem sikerül, nem az OEP-hez, hanem a NAV-hoz kell menni megállapodást kötni.

2017. szept. 7. 11:59
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Már rég nem az OEP-hez kell menni, hanem a NAV-hoz. Besétálsz, kitöltöd a nyomtatványt, kapsz egy számlaszámot és utalgatsz havonta 7000 ft-ot a baba születéséig. A GYES-ből viszont vonják majd, úgyhogy szülés után le kell mondani a magadnak fizetést.
2017. szept. 7. 12:08
 5/12 A kérdező kommentje:

A jarasi hivatalnal nem tudtak segiteni :/

Navhoz elmegyek a hetfőn es elintezem. Hallottam h van ilyen lehetoseg h magamnak fizessem a 7110 Ft ot havonta , utalni nemtudnék nincs bankszámlánk! De biztos vagyok benne h van csekkes valtozat!!:)

Koszi!!

2017. szept. 7. 12:26
 6/12 anonim ***** válasza:
27%

az azért érdekes, hogy nem tudtak segíteni...

ha szeretnéd, hogy fizessék helyetted, menj be a családsegítőbe, meg tudják írni neked a kérelmet

2017. szept. 7. 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A NAV-hoz kell bemenned
2017. szept. 7. 14:00
 8/12 anonim ***** válasza:
A NAV-hoz kell bemenni, kitöltesz egy nyomtatványt és ha van hátralékod, akkor azt is be kell fizetni, illetve az aktuális díjakat. És adnak csekket, tudod csekken fizetni.
2017. szept. 7. 14:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Nemtudtak segiteni mert nem dolgoztam 365 napot itthon folyamatosan kintrol meg ossze vissza vannak meg papirok.:/

NAVnál remélem segitenek vagy a havi fizetos valtozatot engedik. Mar az is jo lenne. Nem szeretnek tartozasokba bocsátkozni

2017. szept. 7. 14:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen az a cél h helyettem fizessenek. Csak az h rendezve legyen
2017. szept. 7. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!