Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor kell szólnom a házi...

Mikor kell szólnom a házi orvosomnak hogy írjon ki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kismama vagyok, dolgozom még, de már csak augusztusban. Szeptember elsejétől már nem szeretnék dolgozni. Mikor kell mennem a házi orvoshoz, hogy írjon ki táppénzre (vagy amire kell)? Még augusztusban, vagy elég ha szeptember első pár napjában megyek? Köszönöm szépen a segítséget!

2017. aug. 10. 12:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Hány hetes vagy? Aznap menj amelyik naptól nem szeretnél már dolgozni. Ha viszont elmúltál 12 hetes akkor a terhesgondozói orvos írhat csak ki.
2017. aug. 10. 12:26
 2/18 anonim ***** válasza:
86%
Ha szeptember 1-től szeretnél táppénzen lenni, akkor szeptember 1-jén kell menned a háziorvoshoz, a nőgyógyásztól kapott papírral, amin a nőgyógyász kéri a táppénzes állományba vételedet.
2017. aug. 10. 12:31
 3/18 anonim ***** válasza:
79%
A háziorvos 9-es kóddal csak szakorvosi javaslatra tud táppénzre venni és azon tartani, úgyhogy először olyat kell intézned.
2017. aug. 10. 12:33
 4/18 A kérdező kommentje:

bakker. hát..ezt nem is tudtam :O 16 hetes vagyok. pont ma voltam a nőgyógyászomnál. jajj, és akkor oda is aznap kellene mennem? vagy azt előbb kell elintéznem?

köszönöm

2017. aug. 10. 12:51
 5/18 anonim ***** válasza:
42%
Kérsz javaslatot, háziorvoshoz aztán mész, amikor mész, nem kell aznap. De amúgy van rá valami egészségügyi indokod is?
2017. aug. 10. 13:14
 6/18 A kérdező kommentje:

kezdek egyre fáradékonyabb lenni. a munkatempóm az kb a felére csökkent :D

a másik indok meg, mert a munkatársaim fa**ok :D kikezdenek.

2017. aug. 10. 13:36
 7/18 anonim ***** válasza:
54%
36. hétig dolgoztam, pedig én is fáradékony voltam. De az élet attól nem áll meg, hogy terhes az ember...
2017. aug. 10. 14:51
 8/18 A kérdező kommentje:
az jó :) te mit dolgozál?:)
2017. aug. 10. 15:00
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
Hiába pontoz le a sok okos nyomi itt akkor is 12.héttől a terhesgondozó orvos ír ki. A háziorvos tovább nem hajlandó. Ez vagy gyerekek! Miskolc
2017. aug. 13. 12:08
 10/18 anonim ***** válasza:
46%
Ja és van olyan munkahely ahol bizony veszélyes terhesen dolgozni. Pl gyárak üzemi területe. Te gépekkel. Nem mindenki irodában mereszti a terhesség során hatalmasra nőtt valagát a puha székén.
2017. aug. 13. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!