Manapság miért van ennyi 40év feletti kismama?
Gondolok itt azokra akiknek nem az első gyerekük jön, és/vagy az idősebb gyerekei már olyan 15év felett vannak. És mint tegnap olvastam egy kérdést (bár nem az elsőt), hogy az ilyen 40év feletti anya számítana a 20éves lányára mikor a lány akkor épp külföldön van. Másik meg olyan, hogy az egyetemre készülő gyerek meg nem költözhet el, mert az anya a 4.gyerekkel terhes és a kicsik mellé (asszem 3 és másfél évesek) nem bírná. Akkor minek vállal még egy gyereket ha a lányát "kényszeríti" szinte már a segítségre. Itt nem arra gondolok, hogy akkor egyáltalán nem segítünk, de a felnőtt gyermek nem egy ingyen bébicsősz. Valaki írta is, ha fordítva lenne akkor elvárná az anyja segítségét. Ez szerintem kicsit másabb mert egy huszoméves első gyerekkel mégis mit tudna egyedül? Bár ismerek olyat aki az anyja nélkül volt otthon a gyerekkel, mert anyuci inkább nyaralt...
Egyszer már nem is tudom hova, írta valaki, hogy köszönhetően a CSOKnak születnek meg a 3.gyerekek (ismerek olyat akinek ezért van már március óta 3gyereke, de 30év körüliek és meg tudják oldani a két kisebb gyermek odafigyelését is)
Mostohaanyám is akart volna apámtol gyereket de aoa megmondta neki, hogy felejtse el, 50 évesen nem játszik olyat, mert már idös hozzá.
Komolyan, egyes nök tiszta hülyék néha.
Persze engem utál, amiért apa lánya vagyok, és alig értette meg, hogy szálljon le a témárol és ne kényszeritsen egy 50+ embert a dupla munkára meg hogy ne aludjon évekig ismét...
Én is sokat ismerek, 38-45ig.
Új kapcsolatok is vannak nyílván, de én inkább elsőgyerekes 40eseket ismerek, akik a 70 körüli anyukájukat igyekeznek nagymamásítani, mikor már a 70es örül, hogy él.
Eddig nem jött a tökéletes kapcsolat vagy a tökéletes anyagi helyzet, és itt az utolsó lehetőség, nem akarnak lemaradni semmiről.
Lehet, hogy nem nekem szól ez a kérdés, mert nincs idősebb tedóm. Anya 40 volt, apa 50, mikor megszülettem, a tesóm két évvel később.
Nekik előtte nem volt normális kapcsolatuk, akkor találtak egymásra. Sokan az anyagiak miatt szülnek ilyenkor.
Itt a szokásos problémák a duplájára, háromszorosàra növekednek. Az mellékes, hogy állandóan a nagyszüleimnek nézték őket.
Most vagyok 20, ha beleképzelném magam ebbe a helyzetbe, akkor tuti örülnék neki, hogy megszületne. Igyekeznék is minél több időt velük tölteni. Viszont a legtöbb korombeli egyetemre jár, dolgozik, párja van. Segítenék, de a nyaralást ezért nem mondanám le. Egyébként azt meg gusztustalannak tartom, hogy a nagyobb gyerekére bízza a kicsit állandóan legyen az 12 vagy 20 éves.
Régen is jellemző volt ez, csak akkor nem volt netes fórum, ahol olvasták volna.
A dédim 1950-ben szült még egy gyermeket, közel azonos időben, mint a lánya (a nagymamám), így az anyukám egyidős a nagynénjével (1 hónap különbség).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!