Manapság miért van ennyi 40év feletti kismama?
Gondolok itt azokra akiknek nem az első gyerekük jön, és/vagy az idősebb gyerekei már olyan 15év felett vannak. És mint tegnap olvastam egy kérdést (bár nem az elsőt), hogy az ilyen 40év feletti anya számítana a 20éves lányára mikor a lány akkor épp külföldön van. Másik meg olyan, hogy az egyetemre készülő gyerek meg nem költözhet el, mert az anya a 4.gyerekkel terhes és a kicsik mellé (asszem 3 és másfél évesek) nem bírná. Akkor minek vállal még egy gyereket ha a lányát "kényszeríti" szinte már a segítségre. Itt nem arra gondolok, hogy akkor egyáltalán nem segítünk, de a felnőtt gyermek nem egy ingyen bébicsősz. Valaki írta is, ha fordítva lenne akkor elvárná az anyja segítségét. Ez szerintem kicsit másabb mert egy huszoméves első gyerekkel mégis mit tudna egyedül? Bár ismerek olyat aki az anyja nélkül volt otthon a gyerekkel, mert anyuci inkább nyaralt...
Egyszer már nem is tudom hova, írta valaki, hogy köszönhetően a CSOKnak születnek meg a 3.gyerekek (ismerek olyat akinek ezért van már március óta 3gyereke, de 30év körüliek és meg tudják oldani a két kisebb gyermek odafigyelését is)
Baromi egyszeru:
- a 30 az uj 20, 30 feletti kolleganoim minden hetvegen partizni jarnak, pentek-szombat arrol szol hogy mennyit igyanak es melyik szorakozohelyen
- ennel fogva a 40 az uj 30, ekkorra ernek be felelesseget tekintve, vagy ekkorra talalnak olyan pasit akivel vegre meg vannak elegedve mert addig a tokeleteset keresik (legyen jo teste, jo beosztasa, kocsi, lakas)
Ezek az en ismeroseim (kicsit kilogok, masodik gyerkocomet szulom napokon belul boldog hazassagba 32 evesen, elsot 26 evesen szultem, ferjemmel 14 eve vagyunk egyutt).
Mert manapság tizen huszonévesen szinte még önallotlan felelotlen gyerek mindenki, magukat sem tudjak eltartani, aztàn a pasik 30 évesen ia huzzák hogy nem akarnak gyereket, igy a nők kenyszerbol 30-40 korul tudnak csak szulni ha van kinek es hova.
A semmire es szuloi pénzre a fiatal potyogtatok más tema.
Például azért,mert az orvostudomány is fejlődik, sok mindent ki tudnak szűrni hála istennek már, amit korábban nem.
Plusz egy mai negyvenes nem olyan, mint a hatvanas években.
Én most fogok szülni, 40 évesen, és további gyerekeket is tervezünk. Boldog házasságban, s így van ez nekünk jól.
Régen is volt ilyen, egyik dédimamám 43 évesen szülte az utolsó (12.) gyerekét. Ekkor már volt egy pár unokája is.
De azért szülnek ma a 40 évesek, mert manapság jobban néz ki egy 40-es, mint régen. Egy másik dédszülő párosomról láttam fényképet. A dédipapám egy jóképű, hetyke bajszú fiatalember volt. Mellette ott volt a felesége, egy lógó mellű, fogatlan, beesett arcú, ősz vénasszony. (A feleség volt a fiatalabb.) Na nem csodálom, hogy a férjének már nem volt kedve teherbe ejteni.
Úgy tudom, hogy a változó kor elérése után is egy darabig kell védekezni, lehet, hogy sokan ezt nem tudják, és így idősen is "becsúszik". Vagy új kapcsolat, és akarnak közös babát. Vagy tényleg ennyi idős lesz, mire eljutnak odáig anyagilag, hogy tudják vállalni. Mi könnyű helyzetben voltunk, mert anyagilag segítettek a szüleink és felénk olcsón vannak házak, így huszon évesen megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy szüljek. De Budapesten sokszorosa egy ház ára, mint itt, tehát sokkal több évet kell rá gyűjteni. Aztán meg egyre nehezebb teherbe esni, és 40 feletti lesz a nő, mire sikerül a terhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!