Van itt olyan kismama, aki csak folsavat szedett, terhesvitamint pedig nem?
Igen, az elején én is.
TB-s doki mindent szedetett velem. Utálom a bogyókat nem is szedtem minden nap.
Aztán 14 hetesen váltottam magánra, ő mondta, hogy a folsav eddig volt lényeges (az első 12 hétben), és ha változatosan táplálkozok, nem kell terhesvitamint szednem. Abba is hagytam, onnantól SEMMIT nem szedtem (bár addig is csak alkalmanként). Tökéletesen egészséges terhességem volt, 10/10-es apgarral született a fiam.
(Két különböző funkciójú dologról van szó, a folsav egy fejlődési gerincrendellenesség megelőzésére kell, ez a fejlődési szakasz a várandósság elején lezajlik, ezért javasolják már a fogantatás előtt szedni, hogy stabil ellátmány legyen a kritikus fejlődési szakaszban.
A másik viszont egy vitaminkészítmény, ami arra jó, hogy a fejlődő baba a számára szükséges vitaminokat ne az édesanya saját szükségleteiből használja fel. A baba nem fog hiányt szenvedni, mert a szervezet "őt szolgálja ki" először, viszont az édesanya szervezetében könnyen hiány alakulhat ki emiatt, elkezdhetnek romlani a fogak, hullani a haj satöbbi. Persze ha alapból stabil, egészséges a kismama és egészséges, nyugodt környezetben él, odafigyeléssel táplálkozik, akkor a szervezete megoldja ezt vitamin nélkül is vagy csak ideiglenes ingadozás jelentkezik, melynek tünetét észre sem veszi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!