Tetszik nektek a Viola név? Mennyire gyakori felétek?
Igen, nagyon tetszik, ha lesz még egy lányom Viola lesz.
Utólag jutott eszembe de nem adtunk Boglárkámnak második nevet mert lebeszéltek róla hogy ne legyen második neve.
Nekem ez a nevem, kiskoromban nem szerettem, más nevek jobban tetszettek, de már nincs vele bajom.
Nem igazán becéznek meg van másik becézhető nevem, felváltva használom, ki így, ki úgy hív.
Vio, Violka szoktam lenni, régebben Viol, Vilcsinek is hívtak de azt nem szerettem.
Egy tanárom volt Viola és egyetemen egy csaj, más nem jut eszembe, néha idegen babákat és facebookon ismerősök ismerőseit látom.
Nem értem, hogy jön ide a Galamb név? Azért adtad neki, amit adtál, mert vannak furább nevek is?
#15 - szerintem arra gondolt, hogy tudtad amikor ezt a nevet választottad, hogy olaszul utcát jelent?
Mert sokan nem beszélnek olaszul így persze, hogy nem az utca jut az eszükbe a névről, de aki tud az lehet, hogy furcsálja és arra gondol, hogy te magad se tudtad, hogy azt jelenti más nyelven.
Nekem van Viola és Violetta ismerősöm is.
A Violetta picit jobban tetszik, őt Lettinek szoktuk inkább becézni.
Amúgy a Viola egy virágnév valamint egy hangszer is.
Nem kell hepciáskodni, csak megkérdeztem, miért ez a neve a gyerekednek, erre azt mondtad, hogy van ennél sokkal rondább név is, aztán csodálkoztál, hogy nem értem.
LATINUL jelent utcát, azaz eredeti jelentése ez. Ezért nem értettem, miért hívja útnak valaki a saját gyerekét önszántából. Még mindig nem értem, mert az, hogy "még jó, hogy nem Galamb a neve" nekem nem magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!