Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kezelnéd a váratlan...

Hogy kezelnéd a váratlan vendégeket? (Részletek lent. )

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egyik hétköznap délután kettőkor váratlanul beállít hozzátok egy vendég család (pl. testvér, barát családostul). Hogy reagálnál? A JELENLEGI otthon megtalálható dolgaid alapján mivel kínálnád meg őket rögtönözve?

Főleg kisgyerekes anyák válaszát várom, de másokat is szívesen olvasnék. Kort, nemet (ha akad itt esetleg férfi is), gyerekek számát tüntessétek fel, kérlek!

2017. aug. 30. 14:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%
Mi csak teát és ásványvizet fogyasztunk, de mindig van néhány palack rostos üdítő félretéve, ha valakit hirtelen meg kéne kínálni. Meg pár csomag édes és sós keksz, ropi. Ezekhez nem nyúlunk, de amúgy sem szoktunk nagyon nassolni. Alkoholt nem fogyasztunk, így jó sok bor is összegyűlt néhány év alatt, amiket ajándékba kaptunk, szóval ezzel is tudnánk szolgálni, illetve még kávét főznék le. Ha sokáig maradnak, megéheznek, akkor meg rendelünk 2-3 pizzát. De váratlan vendégek esetén sosem vágom magam puccba, anyukám volt ilyen, gyerekkorunkban mindig elküldött a tesómmal a cukrászdába, italboltba, amíg ő szóval tartotta a hívatlan vendégeket. De manapság nem nagyon szoktak váratlanul beállítani hozzánk, előtte egy-két órával legalább szólni szoktak, hogy beugranának.
2017. aug. 30. 16:15
 12/27 anonim ***** válasza:
52%

#11 vagyok, lemaradt:

29N, 2 kisgyerek

2017. aug. 30. 16:18
 13/27 anonim ***** válasza:
59%

Gyümölcslé, tea, kávé, nápolyi.

De leginkább az ajtót mutatnám meg, mert 2-kor alvásidő van és ha a gyerek miatt jöttek, akkor bukta, mert eszembe nem jutna felkelteni, se felverni a zajongással.

2017. aug. 30. 16:38
 14/27 anonim ***** válasza:
60%
Mindig mindenki szívesen van fogadva nálunk. Bolti teasutemeny mindig van itthon, kávé, tea, üdítő szintén. Most épp van linzer teszta a hűtőben, 10 perc alatt meg lehet sütni. Vacsorát is tudnék rogtonozni plusz 4 főre. Egy 14 eves gyerekem van, 42 vagyok és nő
2017. aug. 30. 17:21
 15/27 anonim ***** válasza:
55%

A két óra az az időpont, mikor pont nincs itthon senki egyik nap sem, de ha véletlen igen, beengedném a rokonokat. Pillnatnyilag van egy fél sült csirke a hűtőben, meg egy kis fagyi a fagyasztóban, avval tudnám megkínálni őket.

Terhes vagyok, nem kisgyerekes, ezért nincs is túl sok kész kaja, mert nagyon kevés fogy kettőnkre.

De azért jobban örülök, ha meg van a találkozás beszélve előre, a mi rokonságunkban ez szokás.

2017. aug. 30. 17:29
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
Kaveval kinalnam,gyereket szorppel. Nem szoktam ebből nagy ügyet csinálni..ha csak beugrik valaki,nyilvan nem 8fogasos ebedet var,lehet,hogy en vagyok naív,de azt hiszem,hogy az,ki igy jön,ránk kivancsi,nem arra,hogy mivel kinalom..
2017. aug. 30. 21:20
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
Ha váratlanul jön, akkor megmondom neki, hogy menjen szépen haza és legközelebb emelje fel a telefont és kérdezze meg, hogy jöhet-e. Senki nem áll készen spontán vendéglátogatásra.
2022. febr. 16. 20:03
 18/27 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk pont most volt ilyen.

Elvileg tudtunk róla, de nekem ez az infó teljesen kimaradt, előtte kb máfél héttel szültem :D

A férjem kevert instant kávét :D

2022. febr. 27. 15:26
 19/27 anonim ***** válasza:
67%
Hozzánk rendszeresen beallit kérdés nélkül egyik rokon, és ha, mondod neki hogy talán szóljon előtte akkor még ő sértődik meg, általában nem is kap semmit.
2022. febr. 27. 17:48
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, ha túl nyers leszek, de a XXI. században ki a fene az, aki nem képes felemelni a telefont, vagy messengeren érdeklődni, hogy mehet-e látogatóba? Értem, hogy 30 éve nem volt ilyen, de manapság már csak két pillanat és ki lehet deríteni, hogy alkalmas-e a látogatás vagy sem. Kimondottan bunkónak tartom azt, aki szó nélkül megjelenik.
2022. febr. 28. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!