Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyaság nem nekem való....

Az anyaság nem nekem való. Hogy szedjem magam össze?

Figyelt kérdés

Beteggé tesz az anyaság. Már minden bajom van. Hányingertől kezdve a szívszúrásig minden. Vannak jobb napok, dr amikor mind a két gyerek hisztis már a világomat nem tudom olyan rosszul vagyok..

Pedig annyira akartam őket. Az első fiúnk után vágytam mégegy babára. Össze is jött rögtön. Eleinte semmi baj nem volt. Aztán csak mint a villám. Olyan hirtelen elkezdődtek a rosszullétek. Egész nap hányinger, mellkasfájdalon stb stb..

Mára szörnyen vékony lettem, fáj még a lélegzet vétel is. Szó szerint össze vagyok szakadva... millio kivizsgálásob voltam már. Minden negativ. Minden orvos azza enged el, hogy csak a stresz. De már úgy érzem rámegyek erre az egészre. Barátaim nincsenek csak a nővérem. De ő még egyedül van. Nem ért meg. 5 és fél éve itthon vagyok. Dolgozni nem vettek vissza amikor lejárt a gyedem. Semmi felnőtt társaságom. Férjem segít amikor tud. De ugy érzem megfulladok itt. Gyógyszeren kívül már mindent kipróbáltam de semmi sem segít.

Mikor lesz jobb?

2017. aug. 29. 10:49
1 2
 11/16 Tündi0212 ***** válasza:
Szia amit elolvastam problémád olyan mintha én irtam volna. Nekem is 2 gyerekem van egyik 2 masik 5 eves!A 2 éves másfél éves koráig nem aludt szűrnyű rossz baba volt se éjjelem se nappalom nem volt! Nekem sincs barátnőm még lány testvérem se ! Egész nap a házban vagyunk ! Majdnem mindem nap ugyan az sokszor nincs kedvem felkelni az én gyerekeim is rosszak nyűgösek nehezen lehet őket lefoglalni egymassal nem tudnak játszani ! Ugyhogy énis teljesen kivagyok !! Talán jobb lenne ha társaságba járnék és akkor tudnák beszêlgetni jobban eltelne a nap ! Abban bizok hogy ha a kisebbik elmegy oviba akkor jobb lesz ha dolgozom !
2017. aug. 29. 12:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek, ez történik az emberrel amikor napi 24 órában anya robot és nincs semmi én ideje. Nekem 3 gyerekem van, igaz a legnagyobb középső csoportos, de a két kicsivel itthon vagyok. Ők ráadásul ikrek, ezért a napjaim kizárólag etetés, pelenkázás, altatás körforgásából állnak. Egyszer csak azt vettem észre hogy magamra nulla időm van és nincs olyan esemény vagy nap amit várok (mert a hétvégék még brutálisabbak, amikor a nagy is itthon van). Az első fél évben semmi segítség nem volt, én is úgy jártam mint te, csont sovány lettem és mindig szomorú. Aztán egy ismerős tanácsára szereztem heti pár órára babysittert hogy legalább néha legyen egy ksi én időm, egyedül bevásárolni, két havonta fodrászhoz menni vagy futni egyet. Ha te is így teszel, jobb lesz utána. Persze majd jön néhány megmondóember hogy sz@r anya vagy mert nem pusztulsz bele a megerőltetésbe. De hidd el a gyerekeidnek is sokkal jobb egy kisimultabb, elégedettebb édesanya aki nem folyton fáradt és lestrapált. Ha tudsz, keress valami hobbit amiben felszabadultnak érzed magad. És ha találsz akármilyen munkát, csak heti 20 órában, már az is rendszert visz az életedbe és hasznosabbnak érzed magad. Mennyi idősel a gyerekek? Ha még nem ovi kötelesek, és meg tudjátok magatoknak engedni, heti 2 napra családi napközibe is járhatnának, és akkor lenne egy kis időd magadra is.
2017. aug. 29. 12:29
 13/16 anonim ***** válasza:
68%
Ha beteg vagy akkor miért is nem kell a gyógyszer? Persze, ha tudsz birkózz meg vele egyedül, de úgy látszik nem tudsz. Nemcsak depresszióra van gyógyszer, hanem az ilyen pánik jellegű tünetekre is.
2017. aug. 29. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idősek a gyerekek? Írtad, hogy nem vettek vissza a munkahelyedre. Kerestél/Keresel másik állást? Ki kell szabadulnod a házimunka-gyereknevelés körforgásból. El kellene menned dolgozni.

Én a várandóságommal együtt több mint 4 évet voltam otthon (a fiammal szinte a legelején kiírtak vérzés miatt, aztán a fiam még nem volt 2 éves, amikor megszületett a lányom). Így visszatekintve (pont 1 éve dolgozom újra, a gyerekek oviban, bölcsiben) gyönyörű időszak volt, sosem éreztem úgy, ahogy te érzel, mert az esélyét sem adtam meg annak, hogy beforduljak. A gyerekek előtt is nagyon aktív életet éltem, a gyerekek óta pedig - ha lehet mondani - még aktívabb vagyok. Folyton azon törtem/töröm a fejem, hogy milyen szuper programokra tudunk elmenni, hogyan tudunk még minőségibb időtt eltölteni együtt. És mindannyian nagyon élvezzük a sok új élményt. A két babám között a jogsit is megcsináltam, hogy két gyermekkel még mobilabb legyek.

Szval ajánlom neked, hogy rázd meg magad, és légy nagyon aktív a gyerekekkel. A munka is jót tenne neked, vmint egyetértek azokkal, akik a pszichológust javasolták neked. A pszichiátert én sem találom jó ötletnek, ugyanis elképzelhetetlen, hogy 3 kisgyermek mellett letompítsd magad a gyógyszerekkel. De a pszichomókus és egy jó beszélgetés sokat segíthet. És kérj segítséget a napi teendőkhöz is!

Írd le nekünk, kérlek, hogyan telik egy napotok!

2017. aug. 29. 15:06
 15/16 A kérdező kommentje:

2 gyerkőc van 5 és 2 évesek.

Egy napunk kb így telik.

Reggel 6körül ébrednek. Utána reggeli. Majd játszó és bolt. (Évközben oviba is visszük a nagyot.) Haza jövünk, megfőzöm az ebédet. Ebédelünk majd leteszem a kicsit aludni. Iyenkor beteszek egy mosást, teregetek, össze kapom a házat.

Mire végzek felkek a gyerkőc.

Kajálunk majd elmegyünk sétálni (évközben oviba megyünk a tesóért). Ilyenkor tovább kintvagyunk. 6 körül haza jövünk. Vacsi, fürdés, kakaó. 8körül alvás.

Ezután ismét rendet rakok, elmosogatok stb. 10re ágyba kerülök.

Programokat nem nagyon engedhetünk meg magunknak. Így marad a játszó. De ott meg olyan sznob anyukák vannak, hogy rendesen sz..ul érzem magam amiért nem 20ezres cipőbem csúszdázik a fiam.

Kerestem melót. De amint megtudják, hogy van két gyerek már nem is kellek. Szóval ez így nagyon mem jó. 😔

2017. aug. 29. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Gyerek mellett is lehet munkát találni, most meg pláne, egyszerűen nem mond igazat, aki mást állít. Keress munkát. Szakíts az önsajnálattal és tegyél azért, hogy jobban legyél. Miért nincsenek barátaid? Hogyhogy csupa sznob anyuka van a játszón? Egész biztos hogy egy normális ember sincs köztük, akivel jól kijönnél? Furcsa véletlen lenne.
2017. aug. 29. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!