Az anyaság nem nekem való. Hogy szedjem magam össze?
Beteggé tesz az anyaság. Már minden bajom van. Hányingertől kezdve a szívszúrásig minden. Vannak jobb napok, dr amikor mind a két gyerek hisztis már a világomat nem tudom olyan rosszul vagyok..
Pedig annyira akartam őket. Az első fiúnk után vágytam mégegy babára. Össze is jött rögtön. Eleinte semmi baj nem volt. Aztán csak mint a villám. Olyan hirtelen elkezdődtek a rosszullétek. Egész nap hányinger, mellkasfájdalon stb stb..
Mára szörnyen vékony lettem, fáj még a lélegzet vétel is. Szó szerint össze vagyok szakadva... millio kivizsgálásob voltam már. Minden negativ. Minden orvos azza enged el, hogy csak a stresz. De már úgy érzem rámegyek erre az egészre. Barátaim nincsenek csak a nővérem. De ő még egyedül van. Nem ért meg. 5 és fél éve itthon vagyok. Dolgozni nem vettek vissza amikor lejárt a gyedem. Semmi felnőtt társaságom. Férjem segít amikor tud. De ugy érzem megfulladok itt. Gyógyszeren kívül már mindent kipróbáltam de semmi sem segít.
Mikor lesz jobb?
Mennyi idősek a gyerekek? Írtad, hogy nem vettek vissza a munkahelyedre. Kerestél/Keresel másik állást? Ki kell szabadulnod a házimunka-gyereknevelés körforgásból. El kellene menned dolgozni.
Én a várandóságommal együtt több mint 4 évet voltam otthon (a fiammal szinte a legelején kiírtak vérzés miatt, aztán a fiam még nem volt 2 éves, amikor megszületett a lányom). Így visszatekintve (pont 1 éve dolgozom újra, a gyerekek oviban, bölcsiben) gyönyörű időszak volt, sosem éreztem úgy, ahogy te érzel, mert az esélyét sem adtam meg annak, hogy beforduljak. A gyerekek előtt is nagyon aktív életet éltem, a gyerekek óta pedig - ha lehet mondani - még aktívabb vagyok. Folyton azon törtem/töröm a fejem, hogy milyen szuper programokra tudunk elmenni, hogyan tudunk még minőségibb időtt eltölteni együtt. És mindannyian nagyon élvezzük a sok új élményt. A két babám között a jogsit is megcsináltam, hogy két gyermekkel még mobilabb legyek.
Szval ajánlom neked, hogy rázd meg magad, és légy nagyon aktív a gyerekekkel. A munka is jót tenne neked, vmint egyetértek azokkal, akik a pszichológust javasolták neked. A pszichiátert én sem találom jó ötletnek, ugyanis elképzelhetetlen, hogy 3 kisgyermek mellett letompítsd magad a gyógyszerekkel. De a pszichomókus és egy jó beszélgetés sokat segíthet. És kérj segítséget a napi teendőkhöz is!
Írd le nekünk, kérlek, hogyan telik egy napotok!
2 gyerkőc van 5 és 2 évesek.
Egy napunk kb így telik.
Reggel 6körül ébrednek. Utána reggeli. Majd játszó és bolt. (Évközben oviba is visszük a nagyot.) Haza jövünk, megfőzöm az ebédet. Ebédelünk majd leteszem a kicsit aludni. Iyenkor beteszek egy mosást, teregetek, össze kapom a házat.
Mire végzek felkek a gyerkőc.
Kajálunk majd elmegyünk sétálni (évközben oviba megyünk a tesóért). Ilyenkor tovább kintvagyunk. 6 körül haza jövünk. Vacsi, fürdés, kakaó. 8körül alvás.
Ezután ismét rendet rakok, elmosogatok stb. 10re ágyba kerülök.
Programokat nem nagyon engedhetünk meg magunknak. Így marad a játszó. De ott meg olyan sznob anyukák vannak, hogy rendesen sz..ul érzem magam amiért nem 20ezres cipőbem csúszdázik a fiam.
Kerestem melót. De amint megtudják, hogy van két gyerek már nem is kellek. Szóval ez így nagyon mem jó. 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!