Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem való nekem az anyaság?

Nem való nekem az anyaság?

Figyelt kérdés

Két gyerkőc anyukája vagyok. Az első gyerek után minden jól ment. Jött a kistesó. Nagyon vártam. Megszületett imádtam!!

Aztán kb 4 hónapos korában kezdtek fura tüneteim lenni. Hónapokig küzdöttem hányingerrel. Ez nagyon megviselt így már szorongtam és jött a mellkas fájdalom és a torok gombóc. Jártam ezer vizsgálaton, pszichológusnál is voltam nem egyszer. Kb egy év szenvedés után kezdett elmúlni. Jött pár remek hónap. De most újra kezdődött. De már nagyon elegem van. Próbálok nem figyelni rá és boldogan élni de úgy érzem ha nem lennék anya minden könnyebb lenne. Semmi időm magamra. A gyerekek folyton betegek. 5 éve nem aludtam át egy éjszakát sem. A kicsi itthon velem a nagy oviba. A kicsi szörnyen anyás. Van, hogy napokig a mosógépbe áll a ruha mert arra sincs időm tőle, hogy kiterehessek.

A férjem dolgozik, ha itthon van segít. Mondjuk megfőz míg én a gyerekekkel vásárolok. Szóval tényleg nincs gyerek mentes időm. Barátok kb 2 amiben benne van a nővérem. A környéken csak 35-40éves anyukák vannak, így én a 25 évemmel kilógok.

Eljárni itthonról sose szoktam. Mondjuk időm se lenne.

Úgy érzem nem való nekem az anyaság, nem bírok el ezzel. Nem érzem magam boldognak. Kiégtem és úgy érzem már semmi sem változtat ezen.

2017. máj. 17. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem szoktam ezt mondani, de add a kicsit bölcsibe, és menj dolgozni. Nálad szerintem tényleg az a gond, hogy megfulladsz otthon. Lehet kicsit tényleg fiatalon vágtál bele, de ezen változtatni már nem tudsz. Munka közben felnőttek közt lennél, a gyerekek nélkül, valószínűleg jót tenne.
2017. máj. 17. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem arrol van szo hogy neked valo, hanem arrol, hogy gyakorlatilag felnottkorod ota (20 eves korod ota) babazol es nem dolgoztal, nem volt eleted a gyerekvallalason kivul! Ez keveseket elegit ki ilyen formaban. Bar teny, akik sorban szulik a gyerekeket egymas utan es nem mennek kozte dolgozni (emberek koze), egy ido utan megkattannak es kiborulnak. Keress elfoglaltsagot, tanulj valamit, jarj edzeni, stb. Szakadj ki a falak szoritasabol!
2017. máj. 17. 20:39
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem jársz el otthonról?-de miért? a kicsivel is csomó helyre lehet menni, ahol más anyukákkal is lehet beszélgetni, akár még barátnőket is szerezni. Tudom itt is a gyerekkel vagy, de lehet kicsit felnőttekkel kommunikálni, ami a sok otthon lét közben fontos.

Férjed otthon, akkor gyerek nélkül menj vásárolni.

Nővéred nem tud néha egy-két órát vigyázni a kicsire?

A házimunkát említed, épp a teregetést, szerintem pont az amibe a legjobban be lehet vonni a kicsit, imádják pakolászni a ruhákat.

2017. máj. 17. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Erről már lekéstél, hogy ezen gondolkodj (hogy anyának való vagy-e). Találd ki, mit tehetnél magadért, és hogyan. Lehet ez szabadidő, vagy hobbi, közös program a férjeddel, babysitter, gyerekek a nagyszülőknél, bölcsi és munkábaállás, bármi, ezt neked kell tudnod. A megoldást nem mástól kell várnod, te vagy a felelős a saját életed minőségéért, tegyél érte. Ne halogasd, kezdd el holnap. Ha teszel érte, változtatsz, jobb lesz, ha csak szomorkodsz, marad minden a régiben. :)
2017. máj. 17. 21:34
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Bőlcsi vagy családi napközi a kicsinek, ha csak heti 2-3 nap vagy csak délelőtt. Te addig tudod csinálni a dolgod , kikapcsolsz az anyaságból 2-3 órát és utána újult erővel tudsz a gyerekekkel lenni. Ebédre hazaviszed, együtt alszotok egyet ebéd után vagy amíg alszik olvasol , pihensz amit szeretnél. Ill keress egy pszichológust akivel tudsz beszélgetni , hidd el tud segíteni, nekem is kellett pár alkalom szülés után fél évvel.
2017. máj. 17. 21:48
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

A kialvatlanság tud mindenfélét produkálni, tapasztalatból beszélek, jó lenne, ha kis időre oda tudnád adni a nővérednek a gyerekeket, addig dőlj le, azt nem lehet? Menjetek együtt sétálni! Nagyszülők nincsenek?

Az én fiam 6 és 9 hónapos kora között volt anyás nagyon, még orrot se tudtam fújni tőle, csak ha rajtam lógott. Ehhez jött még a hideg tél, a mozgásfejlődés és a fogzás, alig tudtunk kint lenni, elromlott az alvása és én azt hittem néha, hogy se éjjelem, se nappalom és ezt nem fogom túlélni. Aztán valami megváltozott, ahogy kitavaszodott, ezzel egybeesett az, hogy elindult, rengeteget hintázunk, lógunk kint és ma már eljátszott mellettem egy műanyag vödörrel, amíg főztem. Igaz, nekem még csak egy gyerekem van. Imádom!

2017. máj. 17. 22:29
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Sztem csak annyi baj van h besokalltál. Kicsit muszáj levegőznöd vagy visszamenned dolgozni v bármi ami kicsit kiránt a hétköznapokból. Egy kis töltődés. Ja és adnék még egy tanácsot, bár nem tudom milyen eredetű a fizikai betegséged. Semmit ne tarts magadba! Mondd ki ha eleged van ne fojts el magadba semmit. Én hónapokig betegeskedtem mert mindent ráhagytam a férjemre, nem szóltam ha megbántott mert nem akartam feszkót. Az egészségem bánta! Mostmár sz*rok én mindenre ha bánt kimondom! Azóta nem vagyok beteg!!! Kitartás neked és jó anya vagy csak lemerültél. Minden jót kívánok!
2017. máj. 18. 07:00
 8/14 anonim ***** válasza:
én beadnám a kicsit bölcsibe. akkor lesz időd magadra is, és az otthoni teendőket is elintézni, vásárolni is. ez tök normális, hogy így érzel, emiatt nem vagy szar anya.
2017. máj. 18. 09:40
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nálunk csak két bölcsi van. Az egyik állami. Oda kb két évvel hamarabb be kel íratni a gyereket, hogy legyen helye. A másik magán és 60 ezer egy hónaprs. :/

Sajnos már annyira erős fejfájásom és bal oldali fájdalmaim vannak, hogy minden szenvedés így ha van is egy szusszanásnyi időm fekszek mert másképp nembírom.

Úgy érzem, és utálom is magam miatta, hogy ez az egész tett tönkre. Szervi bajon nincs. A pszichológus is azt mondta, hogy változtassak az életemen.. hát jópofa egy bige. Nem tudok világgá menni, hogy gondtalan legyen az életem! :(

Na mindegy. Majd csak könnyebb lesz.. REMÉLEM. Mert ebbe rá megyek testileg lelkileg

2017. máj. 18. 10:23
 10/14 anonim ***** válasza:
igen, jól mondta, változtass az életeden, mert ne mástól várd, hogy majd megoldja! Nekem is ovis a nagyobbik, a kicsivel itthon vagyok, de azért elég jól megoldjuk a napunkat. Ott a férjed, miért ne lehetne velük, amíg te elmész vásárolni, vagy hagyjuk a házimunkát, inkább menj el bicajozni, sportolni valamit. Én futni szoktam menni heti kétszer, plusz a kicsivel járunk babamama klubba, heti egyszer. Ha nem lenne, akkor is lehet játszóra menni mondjuk. Nem hinném, hogy a 35 éves anyukák kinéznének a 25 éveddel, nálunk is vannak fiatalabbak, idősebbek is. Kell az idő magadra, csinálj, de csak rajtad áll! Nem szégyen segítséget kérni sem!!!!
2017. máj. 18. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!