Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem való nekem az anyaság?

Nem való nekem az anyaság?

Figyelt kérdés

Két gyerkőc anyukája vagyok. Az első gyerek után minden jól ment. Jött a kistesó. Nagyon vártam. Megszületett imádtam!!

Aztán kb 4 hónapos korában kezdtek fura tüneteim lenni. Hónapokig küzdöttem hányingerrel. Ez nagyon megviselt így már szorongtam és jött a mellkas fájdalom és a torok gombóc. Jártam ezer vizsgálaton, pszichológusnál is voltam nem egyszer. Kb egy év szenvedés után kezdett elmúlni. Jött pár remek hónap. De most újra kezdődött. De már nagyon elegem van. Próbálok nem figyelni rá és boldogan élni de úgy érzem ha nem lennék anya minden könnyebb lenne. Semmi időm magamra. A gyerekek folyton betegek. 5 éve nem aludtam át egy éjszakát sem. A kicsi itthon velem a nagy oviba. A kicsi szörnyen anyás. Van, hogy napokig a mosógépbe áll a ruha mert arra sincs időm tőle, hogy kiterehessek.

A férjem dolgozik, ha itthon van segít. Mondjuk megfőz míg én a gyerekekkel vásárolok. Szóval tényleg nincs gyerek mentes időm. Barátok kb 2 amiben benne van a nővérem. A környéken csak 35-40éves anyukák vannak, így én a 25 évemmel kilógok.

Eljárni itthonról sose szoktam. Mondjuk időm se lenne.

Úgy érzem nem való nekem az anyaság, nem bírok el ezzel. Nem érzem magam boldognak. Kiégtem és úgy érzem már semmi sem változtat ezen.

2017. máj. 17. 20:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A kicsi fiam annyira anyás, hogy amikor a wc-n ülök bent van velem. Ha nem lát akkor addig üvölt míg haza nem érek. Pedig kicsikora óta van, hogy más van vele.

A napjaim abból állnak, hogy kiszolgálom a gyerekeket és pakolom utánuk a romokat. Ha a kicsi alszik fekszek én is mert kivagyok. A nagyobb úgy kipiheni magát az oviba a déli alvásbál, hogy még 11kor is ébren van csinálhatok bármit.

Annyi dolgom van itthon, hogy nincs időm elmenni órákra. Hatalmas a ház. Valamit biztos rosszul csinálok, hogy ilyen az életem. Nem jut időm néha arra se, hogy zuhanyozás közben hajat mossak mert a gyerekek rögtön keresnek. Tudják az apa szót mégis mindig engem hívnak. 5 perc nyugalmam sincs. Én vagyok a hibás, de nem tudom mit kéne más hogy csinálnom. Ha lazább napot tartok akkor semmivel se végzek. Párom segít. De a gyerekek nincsenek el vele. Vagyis a nagyobb igen de a kicsi?!?! Pár hónapja teljesen olyan mint egy matrica!! Rám van ragadva!!

Tudom örülnöm kéne, hogy ennyire szeret de már teljesen kimerültem. Levegőt akarok!!!

2017. máj. 19. 09:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Pedig neked kell megoldani, csunya szoval elve ez a rinyalas nem segit. Egyebkent pont azert tanacsolnam minden nonek hogy ne csinaljak ezt hogy sorra szulik a gyerekeket szunet (ertsd regeneralodas, munka) nelkul mert 10/9-nel ez lesz belole, a "nincs levegom" meg a "jaj besokalltam". Nyilvan utolag nalad mar nem lehet ez ellen tenni, szoval most tuzoltaskent tegyel valamit mert mi itt nem tudunk helyetted! Csak azt amit tobben is leirtunk hogy gy kapcsolodj ki, mast nem lehet!
2017. máj. 19. 09:28
 13/14 anonim ***** válasza:
nem kell mártíranyának lenni. A gyerekeknek is meg kell érteniük, hogy nem a szolgájuk vagy. Értem én, miről beszélsz, de igenis ki kell állnod magadért. Ha zuhanyozol, és ordítanak, akkor beveszed a letojom tablettát és igenis megmosod a hajad. Akár vissza is ordíthatsz. Én szoktam ezt tenni, bevallom, néha ki kell engedni a gőzt, ha egy ordítással, akkor azzal. Ettől még nem vagyok rossz ember, sőt, anyukám a múltkor mondta, hogy jó látni engem, milyen szeretettel veszem körül őket. De becsukom a fülem, ha a fürdőszoba előtt toporzékol, mert rám akar mászni én meg hajat mosok. Igaz, már nincs ilyen, de egy éves kora körül volt, most 16 hós a kicsi. Vekerdy mondja, hogy a gyerekek igenis lerágják az anyjuk húsát, kiszívják a vérét, és kell, hogy az anya feltöltődjön, saját maga lehessen, hogy újra "lerágható" legyen.
2017. máj. 19. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia! Azóta mi történt? Mikor lett jobb? Hasonló cipőben járok azzal a különbséggel, hogy a férjem mindig menekül itthonról ha éppen nem bevásárol vagy a ház körül takarít. A 2 gyerekre egyszerre nem vigyáz, így nincs egy gyerekmentes màsodpercem sem. A két gyerek rosszul alszik, igy az alvásidő sem elég még a hàztartásra sem.
okt. 31. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!