Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van meg rajtam kivul ennyire...

Van meg rajtam kivul ennyire aggodos anyuka? Keressek fel egy szakembert?

Figyelt kérdés
A fiam 4 eves, a lanyom meg majdnem 2.Mindenhol csak a veszelyeket latom.Rettegek, hogy valam bajuk tortenik.Raadasul eszrevettem, hogy a fiam is kezd felos lenni.A gyerekek szuletese elott nem voltam ilyen.Nagyon kikeszit.Mas is volt igy?Elmulik vagy orvosi eset vagyok?
2017. aug. 27. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Tényleg az a baj, hogy ezzel beleneveled a gyerekekbe a görcsöt. Nehéz válaszolni. Esetleg ha írnál egy-két példát.
2017. aug. 27. 22:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Az jó, ha meglátod mi a veszélyes, mert így képes vagy elkerülni a veszélyes helyzeteket. Az viszont nem jó, hogy pánikolsz, lehet tényleg szakember tud erre megoldást.
2017. aug. 27. 22:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Tényleg kellene pár példa... De én is nagyon parás voltam/vagyok. Szakembernél még nem jártam, de erővel rávettem magam, hogy engedjem a gyereket akkor is, ha én közben félek, hogy baja esik. Most két és fél éves, már egész jól megy, bele lehet jönni:)
2017. aug. 27. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
23%

En gyerekapolo vagyok, es erdekes modon van amitol nem feltem a gyerekem, pl. nem esem panikba ha beteg, 40 fokos laznal sincs semmi, hisz tudom a laz nem veszelyes, felolem felmaszhat a legmagasabb csuzdara is, de pl. nagyon feltem ha valaki herpeszes es pl osszetapogatja a kezet, mert tudom, hogy ebbe akar belehalhat.

Meg olyanra figyelek amire masok nem, de lattam peldat. Pl autoba nem eszunk, mert megfulladhat, ugy, hogy eszre sem vesszuk.

Irj peldat kerdezo.

2017. aug. 27. 23:32
 5/5 anonim ***** válasza:
76%

Ha átragasztod a gyerkőcökre is a szorongásodat, az rossz. Nyilván mindenki félti a gyerekét, felmérjük az új helyzetekben rejlő veszélyeket, átgondoljuk, mit tennénk (én legalábbis), de ebből a gyerekeknek semmit sem szabadna észrevenni. Ha nem tudsz úrrá lenni ezeken a félelmeken, minél előbb kellene segítséget kérned, mert mindkét gyerek szorongó felnőtt lesz.

Nálunk a főiskolán az volt kb az első óvped. óra témája, hogy akármilyen fóbia/félelem/ijedtség van az emberben, azt nem vehetik észre a gyerekek. Ők javarészt még utánoznak, és ha teszem azt, látják, hogy betojok egy milliméteres póktól is, akkor ők is félni fognak tőlük.

Egy óvónéni :)

2017. aug. 28. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!