Milyen szakembert keressek? Ki foglalkozik ilyennel?
ezt olvasd el, hasznos tanacsok vannak benne
00:26 -osnak igaza van. Az én anyukám pszicho-és fejlesztő pedagógus a helyi nevelési tanácsadóban. Ő többek között hiperaktív gyerekekkel is foglalkozik.
Én is azt ajánlom, hogy menj el a körzetileg illetékes nevelési tanácsadóba, ott majd segítenek. Az ottani szakembereknek van egy csomó játékos tesztjük, amivel megállapítható, hogy hiperaktív-e a kislányod.
Egyébként nagyon jó olvasni, hogy van anyuka, aki gondol erre és nem a szőnyeg alá söpri. Később ugyanis már sokkal nehezebb lesz. Nagyon sok szülő, ha megtudja, hogy problémás a gyermeke, fel van háborodva és nekitámad a gyógypedagógusnak, mondván az Ő gyerekének nem lehet semmi baja. A lányod szerencsés, hogy ilyen törődő anyukája van!
Köszönöm a válaszokat, és a jó ötleteket.
A 01:57-es válaszolónak, pedig csak annyit mondanék, hogy nem vagyok erőszakos.Az orvosnál épp a doktornő kérdezgetett a kislány szokásíiról, és az én válaszaimból szűrte le azt, hogy nem eldönthető még, hogy csak eleven vagy hiperaktív lesz.
De amúgy amikor kiírtam a kérdést én tovább böngésztem a a netet és találtam egy oldalt ahol ezzel foglalkoznak. Már egészen kicsi korban fel tudják mérni a babák, kisgyermekek viselkedését. Fizetni kell érte, de nekem megér annyit, hogy ne a szőnyeg alá söpörjem a problémát, hanem megoldjam, hiszen azt vállaltam, hogy mindent megadok a gyermekemnek. Ha van arra esély, hogy kezeljük normális keretek között a problémákat ( gyógyszerek nélkül), akkor én azt megteszem.
A nevelési tanácsadóban foglalkoznak 3 éves kor előtt is a gyerekekkel, legalábbis nálunk.
Első 1-2 alkalommal csak a szülőknek kell menni, lehetőleg együtt és ha az általuk elmondottak alapján a szakember úgy látja, hogy a probléma nem a szülőkkel van, akkor kell elvinni a gyereket, ahol játékos foglalkozás közben történik a "gyógyítás".
A Gekko-ról meg csak annyit mondanék, hogy valóban nagyon jónak tűnik, de sajnos iszonyú nagy lehúzás! Szerintem nem ér annyit, mint amennyibe kerül. Mi egy alkalommal voltunk egy ingyenes felmérésen, ami 50 perces lett volna, de 25 percet sikerült kapnunk, mert az előttünk lévő (fizetős) apuka nem tudta kiterelni a hiperaktív gyerekét és a tanárnak 20 perccel előbb be kellett fejeznie, mert készülnie kellett az utánunk következő (fizetős) gyerekre. Ja, a tanár be sem mutatkozott és ide-oda ugrált a feladatok között, pl. hozott egy montessori tornyot, hogy rakja ki a kisfiam, és még nem is végzett vele, de már adta a kezébe a ceruzát, hogy rajzoljon egy kört a papírra. Én szóltam rá, hogy egy 3,5 éves gyerektől ne várja már el, hogy percenként másba mélyedjen bele.
Na mindegy, biztosan van olyan, aki pedig ódákat zeng a Gekko-ról, ez csak az én véleményem.
Remélem tudnak nektek majd valahol segíteni és nem lesz semmi probléma!
Ja a 01.57-es meg biztosan nem véletlenül 59%-os :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!