Mit csinálnatok a helyemben?
3 gyerekünk van,elgondolkoztunk azon párommal hogy lehet szeretnénk meg egyet.
Viszont az első kettővel nagyon megszenvedtem a szoptatast,a3.at nem is tudtam,mert műteni kellett a mellemet a szülés után 1 hónappal,hatalmas talyog alakult ki benne.A sebész akkor kerdezte hogy tervezünk-e meg babát,mivel ez bármikor újra kialakulhat.Akkor egyáltalán nem tudtam ezzel a kérdéssel foglalkozni mist viszont felmerült bennem mit csinálnék...látom a kislányomat,higy rácáfolt minden negatív dologra amit a tapszeres babákra mondanak,semmivel sem kevesebb mint a tesoi,és oszinten úgy érzem sokkal jobb lenne ha az elejétől tapszert kérnek...csak tudom hogy konkretan mindenki hülyének nézne...
Viszont totál benne van,hogy 3 gyerek mellett megint szenvedek majd,hiszen mindharommal szenvedtem nagyon...
A szoptatás az egyedüli indok, ami visszatart egy 4.gyerektől???
Èn az elsőt sem tudtam szoptatni, az elsőnèl ès a másodiknál is automatikusan írták a receptet. Nem problèmázott senki sem!
A többi kèrdèst nem válaszolod meg? Anyagiak, hely stb.
Szoptatás problémás vagyok.
Nem akarok kötekedni, de én ezt akkor sem értem. Persze ha már olyan rossz a helyzet, akkor sebész és műtét kell.
Aki erre hajlamos (mondom én is az vagyok) annak nem elég a mellszívó. Meg kell tanulni a kézzel fejést, és alaposan ki kell üríteni a tejcsatornákat. A mellszívót el kell ilyen esetben felejteni, arra ez teljesen alkalmatlan.
Ne haragudj, h ezt írom, de teljesen természtes, hogy egy rossz technikájú baba mellett aki nem üríti ki rendesen a mellett, pluszba mellszívót használatával ilyen nagy lett a baj.
Amúgy nem vagyok elvakult ősanya és nem tartom örgögtől valónak a tápszert, akinek nincs teje, mert hiszek abban, h ez részben genetikai dolog is. De a te eseted az azért nagyon más, ahogy fent említettem elkerülhető lett volna a tályog.
Még annyi, h hidd el átérzem a helyzeted, tudom milyen, amikor kő kemény és forró az egész melled, a karodat nem tudod megemelni és ha hozááér a melltartó csillagokat látsz. Tényleg tudom és megértem, h félsz.
De egyetlen hatékony módja van ennek, h megtanulsz szakszerűen kézzel fejni.
Másik: ha megszületik a baba, tegyük fel kapsz hormongyógyszert, h elapadjon a tej. De addig is, simán bekövetkezhet egy újabb gyulladás, mivel ilyenkor pengeélen táncol az ember.
Itt arc és név nélkül vagyok, szóval kérem azt, aki ennyire lepontozott indokolja már meg?!
Elég sok mindent láttam és tapasztaltam, nem hiszem, h bárki járatosabb lenne ebben mint én vagyok és a kérdező felé a segítő szándék vezérelt.
Szóval várom az indoklást, hogy mi annyira használhatatlan a kommentembe?
Köszönöm hogy írtatok.
A következő babán elgondolkoztunk,egyáltalán nem biztos hogy lesz is,csak ahogy írtam felmerült bennem a kerdes e miatt.
A többi kérdésre nem tudom miért kéne válaszolnom...számomra evidens hogy úgy vállalunk babát,hogy minden feltétel adott és nyilvan a szoptatás nem visszatartó tényező.
Nem tudom ki pontoz le és miért,én tenyleg köszönök minden választ,hidd el kedves válaszoló én lettem volna a legboldogabb ha nem fajul idáig a dolog,fejtem én kézzel is mikor mar olyan állapotban volt a bimbo hogy gépet nem lehetett rátenni de most mit mondjak, a szopi tanácsadó mondta hogy géppel fejjek...
De igazából nem is akartam a részletekbe ennyire belemenni,csak kiváncsi voltam hogy ki hogy áll a témához,mert én meg mindig azt erzem hogy negatív megkülönböztetésben részesül akinek a gyereke tapszeres....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!