Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csinálnatok a helyemben?

Mit csinálnatok a helyemben?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van,elgondolkoztunk azon párommal hogy lehet szeretnénk meg egyet.

Viszont az első kettővel nagyon megszenvedtem a szoptatast,a3.at nem is tudtam,mert műteni kellett a mellemet a szülés után 1 hónappal,hatalmas talyog alakult ki benne.A sebész akkor kerdezte hogy tervezünk-e meg babát,mivel ez bármikor újra kialakulhat.Akkor egyáltalán nem tudtam ezzel a kérdéssel foglalkozni mist viszont felmerült bennem mit csinálnék...látom a kislányomat,higy rácáfolt minden negatív dologra amit a tapszeres babákra mondanak,semmivel sem kevesebb mint a tesoi,és oszinten úgy érzem sokkal jobb lenne ha az elejétől tapszert kérnek...csak tudom hogy konkretan mindenki hülyének nézne...

Viszont totál benne van,hogy 3 gyerek mellett megint szenvedek majd,hiszen mindharommal szenvedtem nagyon...

2017. aug. 27. 20:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
A szoptatás kérdése semmi a többi dologhoz képest. Volna miből felnevelni, tanítani, elindítani az életbe? Volna saját helye a lakásban vagy egy apró szobába kerülne a többiek mellé? Nem gond, ha további évekre nem mész vissza dolgozni?
2017. aug. 27. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
27%
Ha az anyagiak engedik, bevallalnank meg egy kistesot. Tulkomplikalt ez a szoptatas.. a franciaknal pl nem divat. Csak Magyarorszag ennyire szoptatasparti. En akartam gyereket, egy honapig szoptattam, nem volt tejem, nem erolkodtem tovabb. Tapszeres lett.. semmi baj nincs a tapszerrel. Nem mu kaja, rengeteg vitamin van benne. Nem macerasabb dolog vizet forralni, elkesziteni, mint szoptatni. Kb annyi ido amig elmesz mellet mosni szoptatas elott.
2017. aug. 27. 21:03
 3/18 A kérdező kommentje:

😂😂😂pont ez volt a kerdes,köszi😂

Nyilvan nekem nem "semmi" ha megfogalmazódik bennem és akkora dilemmát okoz, hogy még ide is kiírom😂

2017. aug. 27. 21:04
 4/18 A kérdező kommentje:
Koszi 2.,igen nekem is csak az a bajom,hogy itthon annyira vadak a szoptatás létezik,hogy nem is tudom kiirnanak-e egyből tapszert ha kérném...
2017. aug. 27. 21:07
 5/18 A kérdező kommentje:

*annyira csak a szoptatás létezik...

Ezt akartam irni

2017. aug. 27. 21:08
 6/18 anonim ***** válasza:
33%

4 gyerekem van, szoptattam is mindet, volt, h szenvedtem rendesen én is. A hatalmas tályogot viszont nem értem. Persze lehet, h alkati dolog, de nem rontottál el inkább valamit nagyon? (nem bántásból kérdezem)

Nekem is volt mindenem tejcsatornaelzárodásom, mellgyulladásom 40 fokos lázzal, antibiotikummal, sőt még kövem is. Szóval én is megjártam a poklot nem is egyszer. De azért hogy hatalmas tályog alakuljon ki amit műteni kell, odáig csak úgy tudom elképzelni, h eljutottál, hogy nem vetted komolyan, nem orvosoltad még csírájában a problémát.

Szóval szerintem simán szoptathatsz csak légy nagyon résen, ahogy már kicsit feszül, húzodik, maszírozd, fejd stb., és akkor elkerülheted a komolyabb komplikációt.

2017. aug. 27. 21:37
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
En beszelnek szoptatasi tanacsadoval mar elore, mert attol meg, hogy nem szoptataz belovellhet a tej. Inkabb annak probalnek utanajarni, hogyan lehet a szenvedest elkerulni. Viszont mivel ma mar szuper tapszerek vannak, ha meg egy szoptatasi tanacsado is azt mobdja, hogy biztosan nem kerulheted, hogy szivsz a negyedikkel is, akkor keszulhetsz eleve igy, viheted magaddal a korhazba is a tapszert.
2017. aug. 27. 21:47
 8/18 anonim ***** válasza:
29%
Szerzel róla egy papirt, hogy nem ajánlott neked a szoptatás. Nekem a szoptatási tanácsadó sem javasolta a szoptatást, mert jó okom volt a tápszer mellett dönteni. Szerintem a te esetedben sem fogja senki erőltetni a szopit.
2017. aug. 27. 21:52
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,utolsó megkerdezhetem hogy nálad mi az ok?

Látott szopi tanácsadó a 3.babamnal mert nem tudott szopizni,meg is állapította hogy rossz a technikája.Fogyni is elkezdett,így üvegből kapta a lefejt tejet,de nem ürítette hatékonyan a mellszivo a mellem,így alakult ki a talyog.

Ugy erzem többet nem is tehettem volna,a szopi tanácsadó adta a sebész elérhetőséget hogy akkor ezt mar neki mutassak meg.És a sebész mondta,hogy mivel korábban is sokat szenvedtem ez valószínű genetikai,újra kialakulhat.

2017. aug. 27. 23:01
 10/18 anonim ***** válasza:
66%
Tudod, kerdezo, sajat dontesed, hogy szoptatsz-e vagy sem. Eu okokra hivatkozol, de egyebkent besetalsz az auchanbe es recept nelkul, dragabban megveszed a tapszert. Mi is ugy csinaltuk. Sirt a gyerek, nem evett, kerdezte parom, bemenjen az auchanbe? De mondom, se vedono, se gyerekorvos nem tud rola. Bemenjen vagy ne? Menjel es onnantol tapszeres. Nem kell senkitol engedelyt kerni, a TE dontesed, mivel etetsz. Ha van tej van, ha nincs nincs, ha akarod, szoptatsz, ha akarod, nem. Egy ezressel dragabb az auchenbe. Rossmannt, dmet nem tudom, ott nem szoktam tapszert venni.
2017. aug. 28. 05:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!