Ha utolsó éves egyetemista vagyok, akkor jár nekem a GYED?
Figyelt kérdés
Mert úgy tudom, hogy a felsőoktatási tanulmány is munkaviszonynak számít. És mennyi az összege? Illetve érdekelne az is, hogy ikrek esetében dupla összeg jár?2008. okt. 20. 10:49
1/10 anonim válasza:
Unokatesóm is pont így volt. és Gyes-t kapott azt a 28ezer forintot, ikrek esetén pedig dupla családit.
2/10 anonim válasza:
Ha még mindig lesz hallgatói jogviszonyod a szüléskor, akkor jár a gyed csak, szerintem. És ezesetben úgy számolják, mint a táppénzt, a minimálbér 70%-át kapod így.
3/10 anonim válasza:
Nem munkaviszony, csak biztosított jogviszony. Én is úgy tudom, hogy a min. bér 70%-a. Ikreknél gondolom duplán.
4/10 anonim válasza:
Ja, még annyit, hogy a www.oep.hu oldalán találsz infókat, meg nyomtatványokat.
5/10 anonim válasza:
Szia!
Mivel nincs béred ezért nem tudnak miből gyedet számítani, így a jogviszonyod alapján járna, de mégsem kapsz, mert nincs béred. Így csak a Gyes jár, ami kb. 25 ezer körüli. Én is csak azt kaptam a lányom után (főiskola után szültem). Viszont azt én sem tudom, hogy az ikrek miatt ilyen esetben dupla gyes jár-e 0és 1 éves koruk között! 2 éves koruktól, az iskolába lépésükig (kb. 7 éves korukig), viszont biztos dupla gyes jár, ami így kb. 50 ezer. Ezen kívül természetesen 2 gyerek után a családi pótlék, valamint több az egyszeri anyasági támogatás is.
6/10 anonim válasza:
A tanulmányi évek már csak nagyon kevés helyen számítanak munkaviszonynak.
7/10 anonim válasza:
Aki ilyen frankón lepontozta a válaszokat az írja meg a jó választ!!!!Köszi
8/10 anonim válasza:
Természetesen nem jár GYED, mert azt a fizetésből számítják. Nagyon sok embert ámítottak azzal, hogy jár az egyetemistáknak is GYED, de nem jár. Csak GYES. Nekem több ismerősöm is van, aki egyetemistaként szült, és mindannyian GYES-tkapnak.
9/10 anonim válasza:
Én is ezt írtam(első válaszoló), akkor miért pontoztak le?
10/10 anonim válasza:
Munkaviszony kell a szülésig,180 biztosított nap.Szerintem sem jár Gyed.De menj be az OEP-hez,mert hátha van valami kiskapu,pl rászorultsági alap,stb...S kérj nyomtatványt,hogy szülés után az 1x-i anyasági segélyt megkapd.Egyébként gratulálok az ikrekhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!