Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kellene az ilyent jól...

Hogy kellene az ilyent jól lereagálni?

Figyelt kérdés

9 hónapos babámmal mostanában kezdtünk játszótérre járni és nem tudom, mi a szokás. Beültünk a homokozóba, beszélgettünk ismerőssel. Közben egy mellettünk játszó 4-5 év körüli kislány eléggé egyértelművé tette, hogy nem adja kölcsön senkinek a játékait. Az én kislányom odafordult és megfogta az egyik játékát, elettem tőle, de ezt megismételte és nem voltam elég gyors, a nagyobb lány odaugrott elvette tőle a játékot és rákiabált hogy NEM. Az én lányom megijedt és elkezdett nagyon sírni. Belőlem előtört az anyatigris és rákiabáltam a kislányra hogy miért kell egy pici babát megijeszteni, nem akarjuk elvenni a játékát. A mellettünk lévő szülők bámultak rám csodálkozva, a kislány nagymamája meg távolabb ült és szó nélkül végignézte az egészet.

Tudom, nem kéne túlreagálni meg rászólni első nap más gyerekére, pláne kiabálni vele, de úgy gondolom, egy ekkora gyerek észrevehetné már, hogy babát nem bántunk, nem ijesztjük meg. Ilyesmiket hogy kellene helyesen kezelni?

2017. aug. 22. 23:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

Az ötéves kislány viselkedése normális és érthető. Tényleg, neked talán ő már nagy, de hidd el, ő is kisgyerek még.

Nem szabadott volna rákiabálnod. Te vagy a felnőtt, neked legyen több eszed. Mit vártál tőle, mikor csak egy gyerek, aki védi a saját játékát. Senki se szereti, ha a cuccát kikapják a kezéből, és ő még pici ahhoz, hogy tudja rendesen kezelni a helyzetet. Ezért vagy te, hogy ilyen esetekben normális, felnőtt ember mòdjára beleszólj. Ha rászóltál volna, az rendben van, de ez így nagyon túlzás, én nem hagytam volna annyiban. Ez meg a másik, nagyi is miért ücsörög??

2017. aug. 23. 07:00
 12/32 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon rosszul reagáltál. Egy 4-5 éves még kicsi, nem akarta bántani a lányodat, ezért normális hangnemben kellett volna elmagyaráznod neki, amit te kiabálva tettél. A nagymamát nem értem, ha ezt az én fiammal csinálod, nem tetted volna zsebre amit kapsz érte.

Azt csak megjegyzem, hogy egy 9 hónaposnak még nem sok keresnivalója van a játszótéren, vele még inkább csak sétálj, az való neki. Neked pedig meg kellene tanulni viselkedni, mert más szülő is anyatigrissé válik ám a saját gyereke érdekében.

2017. aug. 23. 08:03
 13/32 anonim ***** válasza:
80%
Kilenc hónapos gyerekedet vitted oda, ahova nem való! Ő elvette valakinek a játékát, és még te vagy felháborodva???
2017. aug. 23. 08:05
 14/32 anonim ***** válasza:
82%

Huh, ha az èn gyerekem az 5èves,aki ilyet csinál, akkor rászólok(mondjuk mielőtt te ordítozol) miután te leüvöltötted, majd elmagyaráznám neked, hogy foglalkozz a sajátoddal. Mert a te gyereked egy gyerek ijesztette el, de az 5èvest egy felnőtt!!! Nem vagytok egy súlycsoportban!!!

Èn más gyerekèt nem szoktam nevelni, nekem is van, nem èrzem feladatomnak másèval foglalkozni!

2017. aug. 23. 08:26
 15/32 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudod, hogy mi illik? Akkor röviden, tömören:

nem ülsz le beszélgetni, hanem a gyerekedre figyelsz! 100 %-osan! Főleg, ha ilyen pici.

És nem "neveled" másét, főleg így nem, mivel az ordítás távol áll a neveléstől.

Egyébként nem, a kicsinek nem szabad többet egy játszótéren.

2017. aug. 23. 08:42
 16/32 anonim ***** válasza:
74%

Imádom, mikor túlbuzgó első gyerekes anyukák akarjàk megmondani a tutit más gyerekènek! Nem vagy normális, ugye tudod???

Lekiabálod más gyerekèt!?? Örülj, hogy nem egy szintèn önèrzetes vasárnapi apuka volt vele, mert lehet nem tetted volna zsebre, amit kapsz!

2017. aug. 23. 08:45
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

1) egy kilenc hónapos baba nem a játszótérre való

2) nyugodtan beszélgethetsz úgyis az ismerőssel, hogy a baba a babakocsiban ül

3) hogy jut eszedbe egy négy éves kislányra rákiabálni? Már bocs de én szégyelném magam, és elgondolkoznék ezen. Ugyanúgy csak egy kisgyerek!!

2017. aug. 23. 09:36
 18/32 anonim ***** válasza:
81%
Megértem, hogy rosszul esett, de te nem figyeltél és semmi jogod nincs egy másik kicsi gyerekre ráüvölteni. Te felnőtt vagy, ő gyerek. Persze a nagymamának is figyelnie kellett volna, ő is hibás.
2017. aug. 23. 09:52
 19/32 anonim ***** válasza:
96%

Előttem már leírták sokan azt, amit én is gondolok: rosszul cselekedtél.

Kíváncsi leszek, hogy hasonló szituban hogy fogsz reagálni akkor, amikor a tied lesz 4-5 éves....

Emlékszem, anno én is nagy ló kölyköknek gondoltam a 4 éveseket az én csepp totyogómhoz képest, most meg, hogy már 4 éves, látom, hogy még mennyire kicsi és sok dolgot nem lát át. (pl hogy egy 9 hónapos nem gonoszságból nyúlja le a dolgait a játszón).

Kicsit több önfegyelmet kellene gyakorolnod, játszótéren amúgy sem szokás a többi gyerekkel üvöltözni... Ha valami nem tetszik, akkor (ha nagyon muszáj) próbálj inkább a szülővel kommunikálni, vele vagy egy súlycsoportban....

2017. aug. 23. 10:00
 20/32 A kérdező kommentje:

A tanácsokat köszönöm. A negatív hozzászólásokat is, azokban is volt jó tipp. Azért hozzáfűzném hogy nem ordítottam üvöltöttem, csak hangosabban rászóltam, de nekem az már kimeríti a kiabálás fogalmát. Nem elvette a játékát, hanem hozzáért a kislánytól távolabb lévő játékhoz (mondjuk a sok szétszórt játék közt nem kell tzdbom melyik kié).

Nem tudom jobban mindenkinél mit kell csinálni, nyilván ezért is kérdeztem. Ha olyan büszke lennék magamra és úgy érezném hogy helyesen cselekedtem, akkor nem itt kérdezgetnék, hanem büszkén kiabálnék továbbra is más gyerekével.

Azt azért megkérdezném hogy a 9 hónapos gyerek, ha nincs lehetősége máshol homokozni, hintázni, akkor miért is nem való játszótérre? Ücsörögjön egész nap a babakocsiban? Amiben mellesleg 10 percnél tovább nem marad el.

2017. aug. 23. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!