Anyukák! A ti babátokat szokták kisfiúnak nézni holott kislány, ill. fordítva? Hogy lehet ezt jópofán lereagálni?
4 hónapos a babám, tudom, hogy ilyenkor még sokaknak minden baba egyforma, de akkor is... A minap is sétáltunk - vanília színű babakocsi, baba alatt rózsaszín mintás pléd, a lányomon élénkrózsaszín rugi, kezében egy piros-narancs nyuszi, babakocsin pedig egy rózsaszín virágos pelus napellenzőnek.
Két öreglány is megállított:
1. De szép kisfiú! - wtf???
2. De szép baba! Kisfiú vagy kislány? - szerinted???
Csak én fogok ki vakokat vagy ti is? Mit szoktatok mondani?
Unokahúgom 5 éves koráig megszólásig egy fiúra emlékeztetett. Őt az anyja mindig szaloncukornak öltöztette éppen ezért, szőke haját hagyták csak emiatt megnőni (szemébe lógott meg ilyenek), folyton karkötő volt rajta már babakorától, meg hajpánt a hajában.
Aztán egyszer egy néni: miért van hajpánt egy kisfiún, csak nem egy kis focista?:D
haha, szóval ha egy gyerek fiúnak néz ki, hiába adsz rá bármit, azt hiszik majd, hogy fiú:))
a fiam lassan egyéves, de még sosem nézték lánynak. pedig még a bátyám kislányától örökölt "határeset" ruhadarabjai is vannak, pl tűzpiros prémes kapucnis télikabát.
ettől függetlenül létező jelenség, sok kisbabás ismerősöm panaszkodik, h mintha direkt irritálni akarnák őket ezzel
"Nahát, miért van rózsaszínben ez a kisfiú?"
Tán azért, mert nem kisfiú.
Mellékesen egy kb. 15 éves srác kérdezte. :)
Az én fiamra is szokták mondani, hogy :"milyen szép kislány " ,pedig fiúsan, vagányan öltöztetem.
Engem nem zavar, mosolygok rajta egyet.
:D
valószínűleg a 3-as adta meg a választ. most, h így olvasgatlak benneteket, nekem is mondták már, h "nem téveszt meg a lányos ruha, lerí, h kisfiú". csak nálunk tényleg így is van. egy gyors sétára simán ráadom az unokanővér "I'm mum's little girl" felíratú felsőjét és mégis... :)
4.
Ne aggódj, folyamatosan ezt csinálják. Fiamra anno full kékben. Kisfiú vagy kislány. Most lányomra full rózsaszínben. Fiú?
Mit lehet mondani? Ne foglalkozz vele, nagy az Isten állatkertje.
Én is így vagyok vele, mondjon csak annyit, hogy cuki baba, hogy hívják? Egyből kiderülne...
De igyekszem mindig mosolyogva válaszolni, hogy ez bizony egy kislány, csak már néha nem olyan őszínte az a mosoly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!