Kézmosás kérdés?

Figyelt kérdés

Egyszerűen még mindig nem tudom megérteni, hogyha valaki jön hozzánk, miért nem tud kezet mosni, mikor a bejárati ajtóval szemben nem messze(kvázi útba esik) van a fürdőszoba, ahol a finom illatú szappan és a pihe-puha törülköző várja a kezeket.

Igaz a kisfiunk fél éves, de akkor is én eleve úgy vagyok, ha jövök valahonnan(még ha csak a postaládát is nézem meg-tegyük hozzá panelban lakunk!!!!-) akkor is ha feljövök az első dolgom a kézmosás!ne értésetek félre, nem vagyok mániákus, de szerintem ez alap!főleg ha egy kisgyermek is van, akinek természetesen a kezeit(de miért azt) kell megfogni, amit a szájába tesz, a játékokat fogdossa amit úgyszintén a szájába tesz.... de hozzá tenném h 50+ nőkről van szó(férjem családja) és valahogy nincs bennem annyi, hogy szóljak nekik mert úgy felhúznak már akkor h inkább nem is beszélek nehogy baj legyen belőle!

tudom igen hogy szólni kellene, csak akkor meg azt kapom(volt már rá példa) jajjj csak egy busszal jöttem!(micsoda?????), a másik h otthonról jöttem(mondom oké, de megfogtad a ház közös bejáratának a kilincsét, meg Isten tudja előtte otthon még mit) úgyhogy a falra tudok mászni ettől.

kinek mi a véleménye erről a kézmosásos dologról? "kényes" kérdés :D

2017. aug. 21. 06:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Van, aki nonstop mossa a kezét, van aki meg szinte soha. Nyilván jobb, ha a látogató kezet mos, de egy egészséges, normálisan fejlődő kisgyereknek a világon semmi baja nem lesz attól, ha alkalmanként valaki épp nem fertőtlenített kézzel ér hozzá.
2017. aug. 21. 06:40
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Engem is idegesít, de nem sokszor volt ilyen alkalom szerencsére. Meg lehet idegen helyen elfelejti az ember, nincs benne a rutinban, de arra nincs mentség, hogy szólsz, és kifogásokat keresnek, mintha félnének a víztől, vagy bármi történne azalatt a fél perc alatt.
2017. aug. 21. 06:48
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Pedig csak az a megoldás, ha szólsz, ha kellemetlen, ha nem. Meg kell tanulnod érvényesíteni az akaratodat, gyerek mellett/érdekében muszáj. Szokj hozzá.
2017. aug. 21. 06:50
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk ugyan ez a helyzet. 4 hetes volt a kislányom, mikor jöttek látogatni a rokonok. Amíg csak nézték a kicsit, nem szóltam, de amint el akarták kezdeni simogatni a kezét (és ez a másik, amit nem értek, hogy miért pont a kezét), szóltam, hogy előtte mossanak kezet. Nem örültek neki, de megtették.

Most 10 hetes, de ugyanígy fogok tenni, ha nagyobb lesz, akkor is. Persze, hogy meg kell ismernie a baktériumokat is, de egyelőre elégnek érzek annyit, amit mi, az otthonunk és a környék "biztosít számára".

Vannak olyan rokonaink, akiknél ez alap, és rögtön kezet mosnak, amint megérkeznek. De nem mindenki ilyen. Én igyekszem vigyázni rá így is, így érzem jónak.

2017. aug. 21. 06:58
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk is kézmosás van. En szolok. Van szappan,viz,törölköző meg nekem szám. Eddig nem ellenkeztek.
2017. aug. 21. 07:14
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

1. Ha nem otthon vagyok, akkor nem megyek be csak úgy egy fürdöszobába - éppen, mert nem az én lakásom.

2. Nekem az "illatos" szappantól hányingerem van, nem is beszélve az öblítötöl "pihe-puha" törölközötöl.

Elvileg nincs kifogásom a kézmosás ellen, habár legtöbször igen túlzönak tartom az ilyen félelmeket, mácsak azért is, mert a látogatók ruhája is éribntkezésbe kerül mindennek, amivel a keze, és azt mégsem lehet elvárni, hogy át is öltözzön, ha belép egy lakásba. De úgy, hogy mindenféle szagot tegyek magamra, szóba sem jöhet, mert annál nincs undorítóbb, mint amikor idegen "illatszerek" érzödnek rajtam. (Meg mint írtam, beteg is leszek töle)

2017. aug. 21. 07:33
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
:) Nos.. Nálunk van fertőtlenítő is. Illatmentes. Ha valaki annyira nem szeret kezet mosni. Nekem olyan a szakmám, hogy állandóan kezet KELL mosnom es fertotlenitenem. Nekem ez alap, ha valakihez megyek ahol baba van (vagy ahol nincs) ott is kimegyek kezet mosni. Nyilván előtte megkerdezem, vagy ha nincs lehetőség fertotlrnitozok.
2017. aug. 21. 07:41
 8/11 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, nálam alap ha babalátogatóba megyek, hogy rögtön kezet mosok mielőtt babáznék. Volt, hogy én szóltam, hogy elmegyek kezet mosni mielőtt a picit a kezembe adják, és kézfertőtlenítő is mindig van nálam.

Én is előre félek,mert nálunk anyósomék nem túl higiénikusak, még magukra nézve sem. Náluk természetesen jelenség, hogy a wc sz*ros, kézmosás nincs wc használat után, azaz szappannal, az már luxus. Nem kitalálom, hanem tanúja voltam, nem egyszer. Ha megszületik a babánk, biztosan szólni fogok, hogy kézmosás, náluk kézfertőtlenítés is alaposan. Nem fog érdekelni ha megsértődik, a gyermekem egészsége fontosabb annál, minthogy ő mit szól, vagy éppen gondol, mert pont nem érdekel. És a puszit sem fogom engedni senkinek.

2017. aug. 21. 07:59
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

1 éves korig nálunk is ment a harc ebből minden nagyszülővel, komolyan mintha félnének tényleg a kézmosástól, vagy csak azért sem, pedig ápolt,tiszta emberek alapból..

Nagyon unalmas volt hogy minden jövetkör el kellett küldeni felnőtt embereket kezet mosni, volt olyan pl hogy utána 3x betartották aztán megint nem, mintha hátha már nem várom el?

Komolyan mi olyan nehéz benne ?

Aztán 1 év körül mikor már úgy is kúszott-mászott, bevett mindent a szájába már nem szóltam, de anyós még a mai napig is ha jön mindig kezet mos, nem tudom a többi nagyszülőnek mi olyan nehézség van ebbe..

Ha jönnek a vírusszezonok télen újra divatba fogom hozni nálunk ha tetszik nekik ha nem.

2017. aug. 21. 10:56
 10/11 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyok rendmániás, de engem speciel iszonyatosan zavar, ha valaki nem mos kezet mosdóhasználat/utazás után, étkezés előtt. (mindegyikre van példa az ismeretségi körömben).

Nekem már 4 éves a csemetém, de a mai napig "igénylem", hogy aki jön hozzánk, mossa meg a kezét.

Szerintem lehet diszkréten is szólni, én általában valami ilyesmi szöveggel jövök, hogy "Raktam ki tiszta törölközőt, használd nyugodtan a kéket"

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan vendégünk volt eddig, aki nem vette az adást.

2017. aug. 21. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!