Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te megműttetnéd gyermeked a...

Te megműttetnéd gyermeked a hekyemben olyan dokival aki kezmosas es kesztyu nelkul vizsgálta a kukiját? és várnál a műtéttel?

Figyelt kérdés

Egyszerű fitymafékfelvágás lenne.

De az is erdekes hogy neten azt irják helyi érzéstelenítéssel csinálják, a doki meg azt mobdja hogy altatàban. Kérdeztem lehet e erzestelenitest kerni, azt mondta nem.

Es azt is mondta barmikor vihető most is vagy ha szobatiszta lesz is stb

2016. márc. 23. 19:50
1 2
 1/12 gnoomage ***** válasza:
100%
Azért nem érzéstelenítés hanem altatás mert egy gyerek se bírja túl jól ha vágdossák lent... Bár a higiénia már más kérdés, lehet kérnék másik orvost...
2016. márc. 23. 19:55
 2/12 A kérdező kommentje:
Amugy érdekes a körzeti orvosoknak, akik protokollszerűen házhoz mennek ujszülötthöz, sem szokásuk kezet mosni..
2016. márc. 23. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
szerintem az orvosok nem a vizsgálat előtt, hanem a vizsgálat után mosnak mindig kezet - én legalábbis ezt tapasztaltam (tehát mielőtt bejön a következő beteg már megmosta a kezét az előző vizsgálat után) azért mert nem húzott gumikesztyűt - most kezdjünk el beszélgetni az egészségügy állapotáról napi hány gumikesztyű jut 1-1- vizsgálathoz? - szóval én nem erre alapoznék orvosválasztás terén... (én fiamnak komolyabb problémája van a kukijával amit majd műteni kell, a férjem kórházi dolgozó, tehát tudja kivel fogjuk megműttetni ha abba a korba ér, ő se húzott gumikesztyűt a vizsgálatnál, de biztos hogy nem fogom ezért más orvoshoz vinni) - altatás - úgy gondolom nem véletlenül mondta ezt, ezzel viszont nem spórol a kórháznak, hogy csak helyileg érzéstelenítsék :)
2016. márc. 23. 20:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A mi dokibácsink mindig kezett mosott mikor jött az első hetekben...
2016. márc. 23. 20:09
 5/12 A kérdező kommentje:

A szamitogeptol állt fel, amely billentyűzet sem tudom mennyire van takaritva es utolag mosott kezet csak...

Utolso szerencses vagy.

Én max a védőnő felől voltam nyugodt, ő sem mosott ugyan kezet, de egyszersem ért a gyerekhez.

Es az altatás miatt akkor érdemes lenne várni hogy nagyobb ( erősebb) legyen hozzá a gyermek?

2016. márc. 23. 20:18
 6/12 anonim ***** válasza:
nem kell félni az altatástól, mivel nem nagy műtét lesz, ezért csak igazából pár percre fogják elaltatni, nem mély altatás lesz, csak "elkábítják" :) de te tudod meddig szeretnél várni, úgy gondolom ezt a szülőnek (nektek) kell eldöntenetek
2016. márc. 23. 20:31
 7/12 A kérdező kommentje:
És 3. Válasz miatt kérdezném, ott mit értesz az alatt, hogy ha "majd abba a korba " ér? Amiben műteni szokás? Vagy? És az a kor mikor van?
2016. márc. 23. 20:42
 8/12 anonim ***** válasza:
a mi fiúnknak komolyabb műtéte lesz, a húgycsöve nem a makk közepén, hanem az alján jött ki, ezt neki meg kell majd műteni, hogy visszategyék az eredeti helyére, hogy ne okozzon neki problémát a pisilés majd :) - nálunk ahhoz kötötte az orvos a műtétet, mivel 10 nap kórház lesz majd, hogy nyugodtan tudjon majd feküdni utána, mesekönyvet olvasni, mesét nézni a tv-ben, tehát "agyilag" annyira érett legyen, hogy felfogja nem futkározhat, hanem feküdnie kell majd az ágyban... pici korban azért nem műtötte még meg, mert akkor meg még nagyon pici a kukija is, meg maga a húgycső is, hogy azzal is várunk hogy az nőjön :) most 2 éves, talán 1 éven belül túl leszünk rajta, majd kiderül...
2016. márc. 23. 20:55
 9/12 gnoomage ***** válasza:
100%

Ez egy nem nagy műtét, sőt... Itt nem kell annyira paráznod :D

Az altatás nem veszélyes, főleg nem ilyen kicsi mértékben, pl körülmetélést pedig alig pár hónappal a születés után megszokták csinálni, ami tudtommal nagyobb dolog mint a sima felvágás...

Értem én hogy izgulsz, de ez semmiség, a vizsgálatnál pedig lehet hogy nem mosott csak utána, az még kibírható, műtétnél úgyis minden rendben lesz a higiéniával, vagy még börtönbe is kerül kisgyerek egészségének veszélyeztetése miatt...

A lényeg, hogy ne emlékezzen rá később, még jobb ha nem is tudja mit csinálnak, így nem lesz később ezzel gáz...

2016. márc. 23. 21:07
 10/12 A kérdező kommentje:

#8 könnyű gyors felépülést kívánok!

Igen, probálok en is mehnyugodni.

Köszönet mindenkinek

2016. márc. 23. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!