Te megműttetnéd gyermeked a hekyemben olyan dokival aki
kezmosas es kesztyu nelkul vizsgálta a kukiját? és
várnál a műtéttel?
Figyelt kérdés
Egyszerű fitymafékfelvágás lenne.
De az is erdekes hogy neten azt irják helyi érzéstelenítéssel csinálják, a doki meg azt mobdja hogy altatàban. Kérdeztem lehet e erzestelenitest kerni, azt mondta nem.
Es azt is mondta barmikor vihető most is vagy ha szobatiszta lesz is stb
Azért nem érzéstelenítés hanem altatás mert egy gyerek se bírja túl jól ha vágdossák lent... Bár a higiénia már más kérdés, lehet kérnék másik orvost...
2016. márc. 23. 19:55
2/12 A kérdező kommentje:
Amugy érdekes a körzeti orvosoknak, akik protokollszerűen házhoz mennek ujszülötthöz, sem szokásuk kezet mosni..
2016. márc. 23. 20:00
3/12 anonim válasza:
szerintem az orvosok nem a vizsgálat előtt, hanem a vizsgálat után mosnak mindig kezet - én legalábbis ezt tapasztaltam (tehát mielőtt bejön a következő beteg már megmosta a kezét az előző vizsgálat után) azért mert nem húzott gumikesztyűt - most kezdjünk el beszélgetni az egészségügy állapotáról napi hány gumikesztyű jut 1-1- vizsgálathoz? - szóval én nem erre alapoznék orvosválasztás terén... (én fiamnak komolyabb problémája van a kukijával amit majd műteni kell, a férjem kórházi dolgozó, tehát tudja kivel fogjuk megműttetni ha abba a korba ér, ő se húzott gumikesztyűt a vizsgálatnál, de biztos hogy nem fogom ezért más orvoshoz vinni) - altatás - úgy gondolom nem véletlenül mondta ezt, ezzel viszont nem spórol a kórháznak, hogy csak helyileg érzéstelenítsék :)
2016. márc. 23. 20:03
4/12 anonim válasza:
A mi dokibácsink mindig kezett mosott mikor jött az első hetekben...
2016. márc. 23. 20:09
5/12 A kérdező kommentje:
A szamitogeptol állt fel, amely billentyűzet sem tudom mennyire van takaritva es utolag mosott kezet csak...
Utolso szerencses vagy.
Én max a védőnő felől voltam nyugodt, ő sem mosott ugyan kezet, de egyszersem ért a gyerekhez.
Es az altatás miatt akkor érdemes lenne várni hogy nagyobb ( erősebb) legyen hozzá a gyermek?
2016. márc. 23. 20:18
6/12 anonim válasza:
nem kell félni az altatástól, mivel nem nagy műtét lesz, ezért csak igazából pár percre fogják elaltatni, nem mély altatás lesz, csak "elkábítják" :) de te tudod meddig szeretnél várni, úgy gondolom ezt a szülőnek (nektek) kell eldöntenetek
2016. márc. 23. 20:31
7/12 A kérdező kommentje:
És 3. Válasz miatt kérdezném, ott mit értesz az alatt, hogy ha "majd abba a korba " ér? Amiben műteni szokás? Vagy? És az a kor mikor van?
2016. márc. 23. 20:42
8/12 anonim válasza:
a mi fiúnknak komolyabb műtéte lesz, a húgycsöve nem a makk közepén, hanem az alján jött ki, ezt neki meg kell majd műteni, hogy visszategyék az eredeti helyére, hogy ne okozzon neki problémát a pisilés majd :) - nálunk ahhoz kötötte az orvos a műtétet, mivel 10 nap kórház lesz majd, hogy nyugodtan tudjon majd feküdni utána, mesekönyvet olvasni, mesét nézni a tv-ben, tehát "agyilag" annyira érett legyen, hogy felfogja nem futkározhat, hanem feküdnie kell majd az ágyban... pici korban azért nem műtötte még meg, mert akkor meg még nagyon pici a kukija is, meg maga a húgycső is, hogy azzal is várunk hogy az nőjön :) most 2 éves, talán 1 éven belül túl leszünk rajta, majd kiderül...
2016. márc. 23. 20:55
9/12 gnoomage válasza:
Ez egy nem nagy műtét, sőt... Itt nem kell annyira paráznod :D
Az altatás nem veszélyes, főleg nem ilyen kicsi mértékben, pl körülmetélést pedig alig pár hónappal a születés után megszokták csinálni, ami tudtommal nagyobb dolog mint a sima felvágás...
Értem én hogy izgulsz, de ez semmiség, a vizsgálatnál pedig lehet hogy nem mosott csak utána, az még kibírható, műtétnél úgyis minden rendben lesz a higiéniával, vagy még börtönbe is kerül kisgyerek egészségének veszélyeztetése miatt...
A lényeg, hogy ne emlékezzen rá később, még jobb ha nem is tudja mit csinálnak, így nem lesz később ezzel gáz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!