Te megműttetnéd gyermeked a hekyemben olyan dokival aki kezmosas es kesztyu nelkul vizsgálta a kukiját? és várnál a műtéttel?
Egyszerű fitymafékfelvágás lenne.
De az is erdekes hogy neten azt irják helyi érzéstelenítéssel csinálják, a doki meg azt mobdja hogy altatàban. Kérdeztem lehet e erzestelenitest kerni, azt mondta nem.
Es azt is mondta barmikor vihető most is vagy ha szobatiszta lesz is stb
Az én kisfiamnak egészen pici, babakorában volt fitymaszűkület műttje (1 hónaposan, tényleg az elején)- altatásban, kb. 50 perc-1 óra volt a műtét tényleges ideje.
Ma már "nagyfiú" (iskolába készülünk)- semmire sem emlékszik természetesen, így utólag is azt gondolom, hogy esetünkben jó döntés volt nem várni vele sokáig.
A kórházban hasonló problémával volt bölcsis, ovis, sőt kisiskolás korú kicsi is és sokkal, de sokkal nehezebben viselték (ugye ők eleve többet mozognak, többet vannak ébren, nehezebben viselik a vérvételt, esetleges infúziót stb.)
Reggel elsőként műtötték (tudd, hogy ilyen műtéteknél a műtéti kiírásoknál általában a legkisebbeket veszik előre- nagyon nem mindegy, hogy előző éjféltől meddig nem ehet-ihat a gyerek!), 9kor már kész volt, kora délután mehettünk haza.
Másnap még felsírt, amikor pisilt (csípte neki)- de 3. naponmár nem volt gond. Kétféle krémmel kellett kb. 10 napig kenegetni és fokozottan figyelni, hogy pisi esetén gyorsan legyen pelenkacsere- de jól viselte- eleve a 24 órából ilyen piciként a nagyrészét végigaludta.
nem írtad, mennyi idős a kisfiad- ha orvosilag indokolt és tényleg a műtét a megoldás, akkor fontold meg, hogy érdemes-e egyáltalán halogatni. Szerintem nem.
Az orvosba vetett bizalom és a higiénia fontos- keress olyan orvost, akiben megbízol- sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy általában véve is nehéz megbízható, jó szakemert találni, ha pedig direkt adott orvost kérsz fel (még a TB keretein belül is)- ott azért szokott "elvárás" lenni a honorárium- vagy vársz és kapod azt az orvost, aki ráér, sorban következik stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!