Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok gyerekes szülőt látok mos...

Sok gyerekes szülőt látok mos 3 gyerekkel, mivel igy sok a kedvezmény. Sajnos ez alanyi jogon jár. AZ lenne nem az a normális ha annyi gyereket vállalok akiket fel tudok nevelni beiskolázni?

Figyelt kérdés

2017. aug. 19. 12:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"3 gyerek után semmit nem kell fizetni a T,B NY járülék kivül"

Öö, férjemmel együtt még akkor is jócskán nettó befizetők lennénk, ha 3 gyerekünk lenne. Mi a fenéről beszélsz?

2017. aug. 19. 15:14
 22/33 A kérdező kommentje:
és mit fizetsz be még??
2017. aug. 19. 15:16
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért maradnak még itthon is bőven, ne aggódj, megéri ebbe fektetni az adódat.:-) Te pedig, ha gondban leszel, felteszem, valamennyire mégiscsak számíthatsz a gyerekeidre, kérdező.

Egyébként nekem is 3 van, egy már végzett és egyelőre itthon dolgozik, egy most lesz végzős, ő se tervez végleg külföldre költözni, a harmadik még gimis. Nem vettük fel a 10 milkát, mert pont kicsúsztunk belőle, a srácok is csak nyaranta melóztak egyetem mellett (ill. a végzősöm most gyakornokoskodik is), bár az inkább buli volt a Balatonon a haverokkal, nagyjából el is szórakozták, amit kerestek.:-) Úgyhogy nekem kicsit többe került a diplomájuk albérletestül, mindenestül, de ezt vállaltam, eszem ágában sincs panaszkodni miatta - sőt, örülök, hogy meg tudtam adni ezt a lehetőséget nekik. A magam részéről örülök, hogy ennyi kisgyereket látok, jól gondozva, láthatóan konszolidált körülmények között nevelve.

2017. aug. 19. 15:29
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Semmi mást nem teszel, mint általánosítasz. És nem védem a 3 gyerekeseket, amúgy nekünk csak 1 gyerekünk van és nem is tervezünk többet, de attól, mert sok 3 gyerekest látsz, az még nem jelenti azt, hogy ne tehetnék meg, hogy fel is neveljék őket. Nyilván szép számmal vannak olyan családok, akik azért vállalnak ennyit, mert ennyit szeretnének és fel is tudják őket nevelni.

És sok olyan család van sajnos, akik nem csak 3 gyereket, de 1-et sem tudnak normálisan felnevelni, mégis szülnek. Viszont ha fejedre állsz, akkor is lesznek ilyenek.

Szerintem a legtöbb ember nem a kedvezmények miatt vállal ennyit, csak esetleg egy lökés, hogy merjenek belevágni abba, amit valójában szeretnének. De akinek van némi sütnivalója, az csak kedvezmény miatt nem vállal ennyi gyereket.

2017. aug. 19. 15:41
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Jaa kérdező te meg az állam pénzén tanítattad ki a gyerekeid úgy hogy az államnak nem lesz haszna belőlük? Ezek szerint te se vagy jobb mint az általad szidalmazottak, bújj el inkább szégyenedben és foglalkozz az érdemtelen gyerekeiddel.
2017. aug. 19. 15:48
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

"3 gyerek után semmit nem kell fizetni a T,B NY járülék kivül"

Te hol élsz? Mert mi Magyarországon. Valóban van a 99ezres adó- és járulékkezdvezményt. Ezt a férjem veszi igénybe, DE! még efelett is marad adóköteles jövedelme. Én jelenleg GYED-en vagyok, hidd el, abból is vonnak adót.

MÉG FONTOS! Ha esetleg annyit keresnénk csak, hogy semmit nem fizetünk be a "közös kasszába" a fizetésünkből, akkor sem szólhatnál, hiszen hazánkban mindenre van ÁFA (tudod, ez is adó) és amit én a 3 gyerekre megveszek a boltban, az mind adóköteles, sőt, képzeld, az autóba sem adómentesen tankolunk a benzinkúton. Amíg te 2 gyerekre veszel ruhát és fizetsz a boltban 2x összegű adót Áfa gyanánt, addig nekünk ez 3x. Mindenre. A füzeten, az iskolatáskán, a gyümölcsön át a pelenka, minden. Ne mondd már, hogy a 3 gyerekes nem fizet adót!!!

Mi a fene bajod van a több gyermeket vállalókkal? Miért veszel mindenkit egy kalap alá?

2017. aug. 19. 16:25
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt látod mindenhol magad körül, és ilyen családok a szomszédaid, akkor elég alja környékén lakhatsz.
2017. aug. 19. 18:25
 28/33 anonim ***** válasza:
én is szeretnék még legalább 2 gyereket, de örülök neki, ha a férjem belemegy h legyen második mert tudjuk h nem lenne annyi pénzünk hogy felneveljünk többet :(
2017. aug. 19. 18:37
 29/33 anonim ***** válasza:

De jó,hogy nincs más dolgod,mint mások életét kritizálni:)

Nem kéne inkább a saját életeddel foglalkozni?

2017. aug. 20. 00:04
 30/33 anonim ***** válasza:
Unom azokat a kérdés ki írokat akik szerint 3 gyerekeseknek minden ingyen van meg hasonlo marhaságokat írnak ki,semmi sincs ingyen 3 gyerekeseknek,ovis ,bölcsis étkezés az ingyenes de más semmi,az iskolába 50% fizetek az étkezésért iskolába minden gyerek az egy gyerekes is ingyen kapja a tankönyvet a középiskola 9 .osztályába is ingyenes a tankönyv mindenkinek,tehát ez sem kiváltság a családi potlék 48000ft havonta 3 gyerekre ez szintén nem elég semmire,ja és CSOK pl az én 3 gyerekem még CSok kitalása elött születek saját lakásba.
2017. aug. 20. 08:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!